Κατέθεσε ο Κυπρίζογλου στη υπόθεση Ερωτοκρίτου

Με την ένορκη μαρτυρία του δικηγόρου Ανδρέα Κυπρίζογλου, εκ των κατηγορουμένων στην ποινική υπόθεση εναντίον του Ρ. Ερωτοκρίτου, συνεχίστηκε η διαδικασία ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου Λευκωσίας, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της κατάθεσης του Προέδρου Αναστασιάδη ως μάρτυρα υπεράσπισης στην υπόθεση.

Ο δικηγόρος του κ. Κυπρίζογλου, Ευάγγελος Πουργουρίδης, ενημέρωσε το Δικαστήριο ότι παρότι ο πελάτης του αρχικά είχε δηλώσει ότι θα προέβαινε σε ανώμοτη δήλωση προκειμένου να απολογηθεί ενώπιον του δικαστηρίου, εντούτοις τον ενημέρωσε στη συνέχεια ότι επιθυμούσε να ασκήσει το άλλο δικαίωμα που του παρέχει ο νόμος, δηλαδή να δώσει ένορκη μαρτυρία.

Ο κ. Κυπρίζογλου ανέγνωσε από το εδώλιο του μάρτυρα γραπτή δήλωση που ετοίμασε, την οποία κατέθεσε στο δικαστήριο και θα αποτελέσει μέρος της κύριας του εξέτασης.

Όπως είπε, ο λόγος που προβαίνει σ` αυτή τη δήλωση είναι για να διευκρινίσει μεταξύ άλλων συγκεκριμένα ζητήματα που αναφέρθηκαν στις καταθέσεις που έδωσε στους ποινικούς ανακριτές.

Ο κ. Κυπρίζογλου ανέφερε μεταξύ άλλων ότι μετά την αποχώρηση του κ. Ερωτοκρίτου από το δικηγορικό του γραφείο ανέθεσε στον ίδιο τον χειρισμό ενός σημαντικού αριθμού σοβαρών υποθέσεων, τόσο ποινικών όσο και αστικών, μεταξύ των οποίων και κάποιες προσωπικές δικαστηριακές του υποθέσεις.

Μεταξύ αυτών των προσωπικών υποθέσεων, όπως είπε, ήταν και η υπόθεση που αφορούσε το λογιστικό συμψηφισμό των απομειωθέντων καταθέσεων εταιρείας του κ. Ερωτοκρίτου στη Λαϊκή Τράπεζα με το δάνειο άλλης εταιρείας και πάλι συμφερόντων του κ. Ερωτοκρίτου για την οποία υπόθεση καταχωρίστηκε αγωγή στο δικαστήριο Λεμεσού, που συνέταξε ο ίδιος.

Ο κ. Κυπρίζογλου ανέφερε ότι ενήργησε στα πλαίσια του χειρισμού της υπόθεσης, υπό την ιδιότητα του ως δικηγόρου, και μόνο προς το σκοπό της προώθησης των νόμιμων συμφερόντων των πελατών του χωρίς κανένα συμφέρον και χωρίς καμία πρόθεση να καταδολιεύσει είτε το δικαστήριο είτε τα συμφέροντα της τράπεζας Κύπρου.

Η διαδικασία θα συνεχιστεί αύριο με την αντεξέταση του κ. Κυπρίζογλου από τον εκπρόσωπο της κατηγορούσας Αρχής Ηλία Στεφάνου. Η υπόθεση είναι επίσης ορισμένη και την Παρασκευή.  

Δειτε Επισης

Κάποιοι ζώνονται απ' τα Φ(ε)ιδία, άλλοι τον αποθεώνουν κι άλλοι πρέπει να ανησυχούν για το πολιτικό μέλλον
Ο Τατάρ ως «δικηγόρος» των σφετεριστών, οι εσωτερικές πιέσεις και η πολιτική κρίση στα κατεχόμενα
Ισχυρισμοί Τατάρ ότι ο ΓΓ ζήτησε από τον Πρόεδρο να «χορηγήσει αμνησία» στους σφετεριστές
Την Παρασκευή συνέρχεται η «βουλή» στα κατεχόμενα για την «εκλογή προέδρου»
Η Άγκυρα θα συνεχίσει εργάζεται για οικονομική ενίσχυση ψευδοκράτους
Τουρκικό δημοσίευμα βλέπει φόρμουλα εγγυήσεων τύπου Άτσετσον ή μέσω ειδικής σχέσης με την ΕΕ
Παρέμβαση Τορναρίτη για Τεχνητή Νοημοσύνη και συνάντησή με την Πρόεδρο του Κοινοβουλίου της Σλοβενίας
Τέσσερις προτάσεις για συνομιλίες για Κυπριακό κατέθεσε ο Έρχιουρμαν
Τελικές αγορεύσεις διαδίκων στο Εκλογοδικείο για την ένσταση Κώστα Κωνσταντίνου
Μετατίθεται για τη Δευτέρα η «εκλογή» νέου «προέδρου βουλής» στα κατεχόμενα