Συνάντηση Κοτζιά με ΥΠΕΞ Βουλγαρίας, Κροατίας και Ρουμανίας

 Συνάντηση στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής Διαβαλκανικής Συνεργασίας, που πραγματοποιείται στη Σόφια της Βουλγαρίας, είχαν οι Υπουργοί  Εξωτερικών της Ελλάδας, Νίκος Κοτζιάς, της Βουλγαρίας, Ντάνιελ Μιτόφ, της Κροατίας, Μίρο Κόβατς, και της Ρουμανίας, Λαζάρ Κομανέσκου. Οι τέσσερις Υπουργοί Εξωτερικών συμφώνησαν στην έναρξη άτυπων τακτικών συνομιλιών, με σκοπό την ανταλλαγή απόψεων επί ευρωπαϊκών θεμάτων ειδικότερου ενδιαφέροντος, μεταξύ των τεσσάρων κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην ευρύτερη Νοτιοανατολική Ευρώπη.

Στόχος της συνεννόησης είναι μία κοινή εποικοδομητική παρέμβαση στις διαδικασίες και πολιτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο κ. Κοτζιάς σε δηλώσεις του χαρακτήρισε την τετραμερή αυτή συνάντηση ως τη σημαντικότερη των επαφών που είχε στο πλαίσιο της Συνόδου.  Σημείωσε ότι  εδώ και πάρα πολύ καιρό η Ελλάδα δουλεύει σε αυτήν την κατεύθυνση και πρόσθεσε ότι πρόκειται για μια άτυπη, δηλαδή μια μη θεσμοποιημένη, συνεργασία, η οποία όμως επαναλαμβάνεται σταθερά, όπως είχε συμφωνηθεί, και θα αφορά θέματα συνεργασίας αυτών των τεσσάρων κρατών ώστε να γίνει πιο αποτελεσματική και πιο εμφανής η παρουσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην περιοχή μας, από τη σκοπιά της ανάπτυξης των κοινωνικών και οικονομικών προγραμμάτων αλλά και από τη σκοπιά ζητημάτων που συνδέονται με την εξωτερική πολιτική. Το πνεύμα της τετραμερούς είναι ότι δεν μπορούν τρίτες χώρες, ακόμα και κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, να προσπαθούν να αποφασίζουν για την περιοχή χωρίς να ακούγεται -και πολύ συχνά να λαμβάνεται ως κυρίαρχος- ο λόγος των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης στη Βαλκανική.

Όσον αφορά στη Σύνοδο ο κ. Κοτζιάς σημείωσε ότι κατά τη δεύτερη μέρα της συζητήθηκαν σε επίπεδο Προέδρων, Πρωθυπουργών και Εκπροσώπων των κρατών – μελών της Διακυβερνητικής, της Διαβαλκανικής Συνεργασίας της Νοτιοανατολικής Ευρώπης σειρά ζητημάτων και υπήρξε συμφωνία στην ανάγκη συνεργασίας σε σημαντικούς τομείς, όπως η ενέργεια, οι μεταφορές, ζητήματα υψηλούς τεχνολογίας, ασφάλειας και τρομοκρατίας.

Δειτε Επισης

Οι διάλογοι σοκ του ιερέα με την σύζυγό του στην Κρήτη-«Θα είμαι ο Θεός σου, θα με προσκυνάς»
Καταστηματάρχης στην Καβάλα βιντεοσκοπούσε απόκρυφα σημεία πελάτισσάς του
Θρίλερ με αγνοούμενο συνταξιούχο από τη Κοζάνη-Πήγε εκδρομή στην Κωνσταντινούπολη και εξαφανίστηκε
Βιασμό από τον 25χρονο πατριό της κατήγγειλε 13χρονη-Χειροπέδες και στη μητέρα της ανήλικης
Αντεγκλήσεις Κασσελάκη και Πολάκη για ομοφοβία-«Εγώ δεν ανέβασα τη Δώρα στη σκηνή, όπως εσύ τον Τάιλερ»
Κατατέθηκε η πρόταση μομφής κατά Κασσελάκη με 100 υπογραφές –Θέμα ηγεσίας και από Πολάκη
Αποτροπιασμός από τα βασανιστήρια σε κτηνοτρόφο στο Ρέθυμνο-«Φώναζα και μου έκοψαν τη γλώσσα»
Βιοπραγούσε σε τρεις πρώην και νυν συντρόφους και στην κόρη του-Οι κραυγές του τελευταίου θυματός οδήγησαν στη σύλληψη του
Το χρονικό της φρίκης κατέγραφε η γυναίκα του Ιερέα στα Χανία-Την κοκκοποιούσε από όταν ήταν 14 ετών
Αντιμέτωπος με δύο προτάσεις μομφής ο Κασσελάκης από Πολάκη και «87»-Σήμερα η συνεδρίαση της ΚΕ