Δημοσκόπηση ΡΕΠΟΡΤΕΡ: Καταλληλότερος ο ΔΗΣΥ να κυβερνήσει

Την καταγεγραμμένη και από άλλες δημοσκοπήσεις πλειοψηφική άποψη της κοινωνίας πως ο ΔΗΣΥ είναι το κόμμα που μπορεί να κυβερνήσει καλύτερα τον τόπο, επιβεβαιώνει η δημοσκόπηση του ΡΕΠΟΡΤΕΡ. Παρά το γεγονός ότι ένας στους τρεις πολίτες εκφράζουν την απογοήτευση και τη δυσφορία τους έναντι του συνόλου του πολιτικού συστήματος της χώρας μας, λέγοντας πως κανένα κόμμα δεν είναι σε θέση να κυβερνήσει σωστά τον τόπο, από αυτούς που βλέπουν κάποια εκ των πολιτικών δυνάμεων ως την περισσότερο ικανή, οι περισσότεροι «ψηφίζουν» ΔΗΣΥ.
 


Το γεγονός αυτό μπορεί να λεχθεί πως συνιστά μια μορφή άτυπης επιβράβευσης των πολιτικών που ως κυβερνών κόμμα εφαρμόζει σήμερα ο ΔΗΣΥ, παρά το ότι κάποιες από τις πολιτικές αυτές θα μπορούσαν να χαρακτηρισθούν ως αντιλαϊκές και εξαιρετικά επώδυνες στα ζητήματα της οικονομίας. Σε ό,τι αφορά το αντίπαλο δέος, δηλαδή το ΑΚΕΛ, ως το κόμμα που μπορεί να κυβερνήσει καλύτερα τον τόπο θεωρείται μόλις από ένα 16% των πολιτών.

 ΠΟΙΟΝ ΘΑ ΨΗΦΙΖΑΤΕ ΓΙΑ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΣΤΙΣ ΠΡΟΕΔΡΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ 2018; 


 
ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗ, ΑΛΛΑ…
Προβάδισμα έναντι των οποιωνδήποτε άλλων με βάση τα σημερινά δεδομένα εν δυνάμει ανθυποψηφίων του διατηρεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, σε ό,τι αφορά τις προεδρικές εκλογές του 2018. Ωστόσο, αυτό που προκαλεί εντύπωση είναι η δυναμική που φαίνεται να αναπτύσσει η πάλαι ποτέ Συναγερμικιά, ευρωβουλευτής Ελένη Θεοχάρους. Η κ. Θεοχάρους έρχεται με φόρα και ακολουθεί σχεδόν κατά πόδας τον Νίκο Αναστασιάδη στις προτιμήσεις των ψηφοφόρων, δείχνοντας τουλάχιστον αυτή τη στιγμή ως η μοναδική υποψηφιότητα ικανή να απειλήσει τον κ. Αναστασιάδη. Εάν και εφόσον βεβαίως συναντηθούν ξανά οι δρόμοι τους ως ανθυποψήφιοι, αυτή τη φορά όμως με έπαθλο το ύπατο πολιτειακό αξίωμα, δηλαδή την Προεδρία της Δημοκρατίας. Αξίζει να σημειωθεί πως όπως προκύπτει και από το εύρημα της ερώτησης για το «ποιον θεωρείτε ως τον καταλληλότερο για την προεδρία της Βουλής» –όπου η Ελένη Θεοχάρους προηγείται έναντι των άλλων πολιτικών αρχηγών–, η επικεφαλής του Κινήματος Αλληλεγγύη προβάλλει ως μια πολυσυλλεκτική προσωπικότητα με καλό βαθμό αποδοχής από τους ψηφοφόρους όλων των κομμάτων.
 
 
ΤΟ ΔΙΧΑΣΤΙΚΟ ΚΛΙΜΑ ΒΛΑΠΤΕΙ ΤΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟ
 

 
Κυρίαρχη ανάμεσα στους πολίτες είναι η αντίληψη πως το διχαστικό κλίμα που παρατηρείται ενόψει βουλευτικών εκλογών μπορεί να αποδειχθεί επιζήμιο στις προσπάθειες επίλυσης του Κυπριακού. Την εκτίμηση αυτή έχουν επτά στους δέκα ψηφοφόρους, σε αντίθεση με ένα 26% που δεν διαβλέπει δυσμενείς συνέπειες στις προσπάθειες επίλυσης του Κυπριακού από το διχαστικό κλίμα λόγω βουλευτικών εκλογών.
 

 Από τους ψηφοφόρους του κομμάτων, αυτοί οι οποίοι δείχνουν να ανησυχούν περισσότερο είναι αυτοί του ΑΚΕΛ (οκτώ στους δέκα). Ακολουθούν οι ψηφοφόροι του ΔΗΣΥ σε ποσοστό 75%, ενώ ανάλογη ανησυχία εκφράζουν και επτά στους δέκα ψηφοφόρους του ΔΗΚΟ, καθώς και επτά στους δέκα ψηφοφόρους της ΕΔΕΚ.
 

 
 

Δειτε Επισης

Ανακοίνωσε στήριξη αθλητών Ολυμπιακών/Παραολυμπιακών Αγώνων ο ΠτΔ
Εξέφρασε έντονη προσήλωση για λύση ο ΠτΔ-«Διασφαλίζεται η προοπτική της Κύπρου με επίλυση Κυπριακού»
Πρόσωπα με συνδέσεις σε Κύπρο και Ελλάδα προστέθηκαν στη λίστα κυρώσεων ΗΠΑ
Ο οδικός χάρτης με Κύπρο δεν στρέφεται κατά τρίτων επισήμανε ο Αμερικανός επιτετραμμένος στην Άγκυρα
Στο Στρασβούργο ο Κώστας Καδής για άτυπες συναντήσεις
Εμμένει στη θέση του ο Τατάρ-«Δεν μπορεί να υπάρξει οπισθοχώρηση από τα δύο κράτη»
Θέματα εγκλωβισμένων συζήτησε με Περδίκη η Επικεφαλής Ανθρωπιστικών Θεμάτων
Διορία 15 ημερών για τους διαχειριστές Συλλογικών Επενδύσεων έδωσε η Επιτροπή Οικονομικών
Για τις προετοιμασίες της 2ης Κυπριακής Προεδρίας ενημέρωσε η Ραουνά τον Αρμεύτη
Ψάχνει τη φόρμουλα για λύση στο θέμα των πολλαπλών συντάξεων η Επιτροπή Οικονομικών