Ο Τσίπρας υπεραμύνθηκε του νομοσχεδίου για το ασφαλιστικό

Την αποφασιστικότητα της ελληνικής κυβέρνησης να ξαναστήσει με κάθε τρόπο την Ελλάδα στα πόδια της και να σπάσει το απόστημα της διαπλοκής που κυβερνούσε τον τόπο και τον οδήγησε στην καταστροφή, τόνισε ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής για το Ασφαλιστικό-Φορολογικό νομοσχέδιο.

Υπεραμύνθηκε του σημερινού νομοσχεδίου τονίζοντας ότι η εναλλακτική που προτείνει η ΝΔ θα σήμαινε οριζόντιες μειώσεις μισθών και συντάξεων. Ο κ. Τσίπρας σημείωσε ότι αντίθετα, με το ασφαλιστικό νομοσχέδιο η κυβέρνηση τηρεί τη δέσμευση της να προχωρήσει στην αναγκαία ασφαλιστική μεταρρύθμιση "χωρίς να μειώσουμε ούτε ένα ευρώ κύριες συντάξεις και χωρίς να επιβαρυνθεί για 13η συνεχόμενη φορά η συντριπτική πλειοψηφία των συνταξιούχων".

Ο κ. Τσίπρας τόνισε εξάλλου ότι το κυβερνητικό νομοσχέδιο αποσκοπεί σε ένα σύστημα που από τη μια είναι βιώσιμο και θα εγγυάται τις συντάξεις όλων των πολιτών και από την άλλη θα έχει βασική αρχή του την κοινωνική δικαιοσύνη δεδομένων των δύσκολων συνθηκών και αυτό χωρίς, όπως είπε, να πειραχτεί η συντριπτική πλειοψηφία των επικουρικών συντάξεων.
 
Σχέδιο για την επόμενη μέρα, μετά το κλείσιμο της αξιολόγησης
 
Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι το κεντρικό ζήτημα από εδώ και πέρα είναι οι δυνατότητες και οι προοπτικές της χώρας μετά την ολοκλήρωση της αξιολόγησης, αναγγέλλοντας ότι η κυβέρνηση επιταχύνει το ήδη μελετημένο σχέδιο για την ανάπτυξη, με κοινωνικό πρόσημο και συγκεκριμένους άξονες. "Προτεραιότητα του σχεδίου είναι η Ελλάδα να περάσει από την περίοδο της ακραίας ύφεσης σε περίοδο ανάκαμψης και ανάπτυξης", με κοινωνικό πρόσημο, στήριξη της ανταγωνιστικότητας μέσω της αύξησης της καινοτομίας και της ποιότητας, με αύξηση των μισθών και των παροχών στην πρώτη ευκαιρία που θα είναι δυνατόν.
 
Τόνισε ότι η κυβέρνηση δεν θα υποπέσει στο λάθος να υιοθετήσει την αντίληψη του σαξές στόρι, διότι, όπως είπε, "αν η ευημερία των αριθμών δεν είναι σε συνάρτηση με την ευημερία των ανθρώπων, τότε έχουμε κάνει μια τρύπα στο νερό". Υπογράμμισε ότι η ανάκαμψη που έρχεται το β` εξάμηνο του 2016 θα έχει κοινωνικό πρόσημο και πως για να παραχθεί νέος πλούτος απαιτείται στρατηγική που θα διαμορφώνει περιβάλλον ευνοϊκό για την προσέλκυση επενδύσεων και την προστασία της εργασίας.
 
"Η επόμενη μέρα θέλει σταθερότητα, ασφάλεια, κοινωνική δικαιοσύνη και αποφασιστικότητα για μεγάλες τομές."
 
Υπογράμμισε επίσης ότι η αποκατάσταση της εμπιστοσύνης συνδέεται και από θαρραλέες αποφάσεις για το ζήτημα του χρέους και σημείωσε ότι η Δευτέρα είναι πολύ σημαντική καθώς μετά από 6 χρόνια, πρώτο φορά ευρωπαϊκό όργανο, εν προκειμένω το Eurogroup συνεδριάζει με ημερήσια ατζέντα και την ελάφρυνση του χρέους. "Αυτό που τόσα χρόνια ήταν μια υπόσχεση αύριο μπαίνει στην ημερήσια διάταξη".
 

Δειτε Επισης

Επιφυλακτικοί οι σεισμολόγοι για τα 5,3 Ρίχτερ στο Άγιο Όρος-Αυτοψία σε κτίρια, σε επιφυλακή η ΕΜΑΚ
Ανησυχία για τα 5,3 Ρίχτερ στο Άγιο Όρος-Ζημιές στη Μονή Σίμωνος Πέτρας
Σεισμός 5,3 Ρίχτερ στο Άγιο Όρος-Ταρακουνήθηκε η Βόρεια Ελλάδα
Σε εξέλιξη οι συνομιλίες για τα γλυπτά του Παρθενώνα-Τα σενάρια περί επικείμενης συμφωνίας
Μητέρα και γιος βρέθηκαν νεκροί μέσα στο σπίτι τους σε χωριό των Τρικάλων
Νέο θρίλερ με τη δολοφονία του Γιώργου Καριώτη στη Ρόδο-Συνελήφθη 41χρονος μετά από τρια χρόνια
Ζητούν από ανθρώπους που έχασαν συγγενείς τους στο Μάτι να πληρώσουν τέλη κυκλοφορίας του 2018
Τραγωδία στην Σκιάθο-Νεκρή τουρίστρια ανήμερα των γενεθλίων της
«Δεν μας ζήτησε συγγνώμη ο βοηθός νοσηλευτή»-Ξεσπά ο γιος της 62χρονης που δίνει μάχη για τη ζωή της στο Τζάνειο
Πλήγηκαν πέντε βασικά κέντρα του οργανισμού της 62χρονης που έλαβε λάθος αίμα-Δεν έχει επαφή με το περιβάλλον