«Σφαγή» στο Παραλίμνι για τα παράνομα υποστατικά του Πρωταρά

«Πόλεμος» έχει ξεσπάσει στον Δήμο Παραλιμνίου με αφορμή τις παρανομίες σε υποστατικά της περιοχής, τίτλους ιδιοκτησίας και πολεοδομικές παραβάσεις σε ζώνες προστασίας της παραλίας.  
 
Το ζήτημα απασχολεί τις Αρχές εδώ και χρόνια, καθώς σύμφωνα με μαρτυρίες, οι παρανομίες στα υποστατικά ανέρχονται σε χιλιάδες, ενώ άλλα χαρακτηρίζονται ως παράνομα και άλλα παράτυπα με συγκεκριμένες ελλείψεις που δεν αφορούν τις άδειές τους, αλλά επεκτάσεις και αυθαιρεσίες, αλλού μικρότερες και αλλού μεγαλύτερες. Ωστόσο το τελευταίο διάστημα, οι διενέξεις ιδίως στους κόλπους του Δημοτικού Συμβουλίου εντάθηκαν, με αφορμή την κλήτευση τριών ιδιοκτητών υποστατικών στο δικαστήριο, μετά από ανώνυμη καταγγελία που έγινε στην Επίτροπο Διοικήσεως. 
 
Ενδεικτική της κατάστασης είναι η επιστολή του Δημοτικού Συμβούλου του Δήμου Παραλιμνίου κου Ανδρέα Λοϊζου προς τον Δήμαρχο κο Θεόδωρο Πυρίλλη, ο οποίος χαρακτηρίζει απαράδεκτη την επιλεκτική δίωξη ορισμένων, την ώρα που άλλοι αφήνονται στο απυρόβλητο, όπως λέει. 
 
Ζητά, δε, να δοθούν οδηγίες στην τεχνική υπηρεσία του Δήμου, προκειμένου να ελεγχθούν όλα τα ακίνητα που ανήκουν σε μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, στις συζύγους  και τα τέκνα τους, καθώς και σε εταιρείες μελών του Δημοτικού Συμβουλίου ή των συζύγων και των τέκνων τους. 
 
Σε επικοινωνία που είχαμε με τον συντάκτη της επιστολής, κο Λοϊζου, ο νομικός μιλά για την ανάγκη δίκαιης και αντικειμενικής μεταχείρισης για όλους. «Πρέπει να αποφασίσουμε επιτέλους τι θέλουμε. Θέλουμε να επιβάλουμε τον νόμο ή να ανεχόμαστε την παρανομία. Σε κάθε περίπτωση πρέπει να υπάρχει ίση μεταχείριση είτε στην παρανομία, είτε στην νομιμότητα. Εδώ η Βουλή σκέφτεται να καταργήσει την βουλευτική ασυλία, όχι να απολαμβάνουμε εμείς, τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, ασυλίας που δεν μας παρέχει καν ο νόμος. Αν θέλουμε επιτέλους αυτός ο τόπος  να καθαρίσει πρέπει να λειτουργούν σωστά οι θεσμοί και να εφαρμόζονται οι νόμοι. Σίγουρα πάντως, αν είναι να αρχίσουμε να παίρνουμε κόσμο στο Δικαστήριο θα πρέπει πρώτα να είμαστε εμείς νόμιμοι». 

Απαντώντας πάντως σε σχετική ερώτηση του Ρεπόρτερ  για το εάν και ο ίδιος σχετίζεται έστω και έμμεσα με ζήτημα παρανομίας, σε ξενοδοχείο εξαδέλφου του, στο οποίο ο ίδιος ο κος Λοϊζου κατέχει μετοχές, παραδέχθηκε ότι έχει ήδη δώσει εδώ και καιρό εντολή στον διευθυντή του ξενοδοχείου για την διευθέτηση οποιασδήποτε εκκρεμότητας.  

Από την πλευρά του ο δήμαρχος, μας ανέφερε ότι συμφωνεί απολύτως με την φιλοσοφία της επιστολής, ωστόσο, αναμένεται να τοποθετηθεί επισήμως προς το τέλος της εβδομάδας, αφού ξεκαθαρίσει κάποια σημεία της επιστολής του κου Λοϊζου. 
 
 
 
 

Δειτε Επισης

Καλούν τον κόσμο σε εκδήλωση κατά της διαφθοράς οι Οικολόγοι μετά την παύση Οδυσσέα
Συννεφιά, βροχές και καταιγίδες στο καιρικό μενού-Στους 33 βαθμούς η θερμοκρασία
Αυτοί είναι οι μαγικοί αριθμοί του Τζόκερ που μοιράζουν πάνω από 13,4 εκ. ευρώ
Απορρίφθηκε η προσφυγή φαρμακείων κατά Διατάγματος για ωράρια λειτουργίας
Μείωση κατέγραψε ο πληθωρισμός σε Κύπρο και υπόλοιπη Ευρώπη τον Αύγουστο
Προειδοποιήσεις για απεργιακά μέτρα από εργαζόμενους σε εργοστάσια σκυροδέματος
Δύο συμφωνίες για τις μεταμοσχεύσεις υπέγραψαν Ελλάδα και Κύπρος
Προβληματισμοί Βουλευτών για λεωφορειολωρίδα στη Νίκου και Δέσποινας Παττίχη
Ενώπιον 250 Στροβολιώτων, παρουσιάστηκε το έργο αναβάθμισης της Τσερίου
Εξετάζεται βελτίωση δρόμου αεροδρομίου – Πάφου και εναλλακτική όδευση