SOS νοσηλευτών για νοσηλεία κρατουμένων στην Αθαλάσσα

Η Παγκύπρια Συντεχνία Νοσηλευτών καλεί τους Υπουργούς Υγείας και Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως να παρέμβουν προσωπικά και να δώσουν λύσεις σε ένα σοβαρότατο πρόβλημα που ταλανίζει το Νοσοκομείο Αθαλάσσας, και θέτει σε κίνδυνο την υγεία των ασθενών - κρατουμένων που μεταφέρονται από τις Κεντρικές Φυλακές για νοσηλεία, αλλά και του προσωπικού που εργάζεται στο Νοσοκομείο.

Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρεται ότι οι νοσηλευτές του Νοσοκομείου αναφέρουν πως «η υπομονή τους εξαντλήθηκε και είναι αναγκασμένοι να προβούν σε πιο δυναμικά μέτρα για να προστατέψουν τους ασθενείς, τους εαυτούς τους και την κοινωνία.

Σε επιστολές της στους αρμόδιους Υπουργούς, η Συντεχνία επισημαίνει πως «οι νοσηλευτές του Νοσοκομείου Αθαλάσσας τίθενται σε κίνδυνο, καθώς οι κρατούμενοι που παραπέμπονται για νοσηλεία εκεί, δεν συνοδεύονται από επαρκή φρούρηση από δεσμοφύλακες και ταυτόχρονα παρατηρείται και κωλυσιεργία σε σχέση με την παραλαβή ασθενή από το Νοσοκομείο Αθαλάσσας και τη μεταφορά του πίσω στις Κεντρικές Φυλακές».

Η ΠΑ.ΣΥ.ΝΟ σε συνεργασία με τους εκπροσώπους της στο Νοσοκομείο Αθαλάσσας ζητά άμεση παρέμβαση και λύσεις, ώστε να διασφαλιστεί ότι ασθενείς και προσωπικό δεν εκτίθενται σε κινδύνους. Ζητά όπως: Ο κάθε ασθενής που παραπέμπεται για θεραπεία στο Νοσοκομείο Αθαλάσσας φρουρείται από δεσμοφύλακα, ώστε ο νοσηλευτής να έχει μόνο νοσηλευτικά καθήκοντα και καθοριστεί γραπτώς ποιος θα φέρει την ευθύνη, σε περίπτωση που προκληθεί σωματική ζημιά σε ασθενή ή προσωπικό που εργάζεται στον Θάλαμο 23, τηρούνται οι κανονισμοί των Φυλακών για έλεγχο συγγενών, ή ασφαλή φύλαξη.

Επίσης, ζητά να καθοριστεί ότι ο νοσηλευτής δεν φέρει καμιά ευθύνη σε περίπτωση δραπέτευσης κρατουμένου.
 
ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ
 

Δειτε Επισης

Ενώπιον της ανακρίτριας ο βιολογικός πατέρας του τρίχρονου Άγγελου που κακοποιήθηκε μέχρι θανάτου στην Ελλάδα
Μέσω κατεχομένων φθάνουν στην Κύπρο τα περισσότερα θύματα εμπορίας προσώπων-Βελτιωμένη η κατάσταση
Απαιτεί αναγνώριση ρωσικού ελέγχου σε Κριμαία, Ντομπάς, Χερσώνα και Ζαπορίζιε ο Λαβρόφ
Αποκαλύψεις από το δολοφόνο του Ρώσου στρατηγού-Υποστηρίζει πως του έδωσαν 18.000 οι Ουκρανοί
Ένας στους τέσσερις καταγγέλλει ανώνυμα στην Αρχή κατά της Διαφθοράς-«Δεν στοιχειοθετούνται οι περισσότερες»
Από αιμορραγικό σοκ επήλθε ο θάνατος της 21χρονης Ξένιας-Την Τρίτη το τελευταίο αντίο
Νεαρή κατήγγειλε πως κακοποιήθηκε από 48χρονο στην Ελλάδα-Την χτύπησε και την παράτησε στον δρόμο
Ανακοίνωσε επιπρόσθετα μόρια στους στρατεύσιμους που θα καταθέσουν ηλεκτρονικά στοιχεία ο Πάλμας
Αρνείται ότι ζήτησε παράταση η Αστυνομία για την έρευνα για τους κυνηγούς-Δεν απαντά για τη μη κλήση για κατάθεση
Εντόπισαν μολότοφ, κροτίδες και μπαστούνια του γκολφ στη Λεμεσό-Έρευνες για εντοπισμό των κατόχων