Ε/κ και Τ/κ μαθητές ένωσαν δυνάμεις για την ειρήνη

Δικοινοτική ημερίδα με αντικείμενο την Εκπαίδευση για έναν Πολιτισμό Ειρήνης, πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος «Εκπαίδευση για έναν Πολιτισμό Ειρήνης», με τη συμμετοχή 180 μαθητών και μαθητριών ηλικίας 6-18 ετών από όλη την Κύπρο.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η ημερίδα περιελάμβανε εργαστήρια που στόχο είχαν να εισαγάγουν τους συμμετέχοντες στις βασικές έννοιες του «Πολιτισμού Ειρήνης» μέσα από σειρά βιωματικών δραστηριοτήτων και πραγματοποιήθηκε εντός της Νεκρής Ζώνης στην περιοχή του Λήδρα Πάλας το Σάββατο, 7 Μαΐου.

Στο πλαίσιο των εργαστηρίων, ελληνόφωνοι και τουρκόφωνοι Κύπριοι μαθητές από όλο το νησί είχαν την ευκαιρία να εκπαιδευτούν σε ποικίλα θέματα που άπτονται του Πολιτισμού Ειρήνης, όπως τα ανθρώπινα δικαιώματα, ο αντι-ρατσισμός και ο κοινωνικός αποκλεισμός, η βιώσιμη ανάπτυξη και η εσωτερική ειρήνη.

Η συγκεκριμένη εκδήλωση, προστίθεται στην ανακοίνωση, αποτελεί το επιστέγασμα σειράς μονοκοινοτικών εργαστηρίων που πραγματοποιήθηκαν τους προηγούμενους μήνες από τους έμπειρους συντονιστές του προγράμματος σε όλες τις μεγάλες πόλεις του νησιού, με τη συμμετοχή 400 περίπου νέων.

Παράλληλα με τα Εκπαίδευσης Ειρήνης για νέους, η ομάδα του προγράμματος εργάζεται πυρετωδώς για τη διοργάνωση του παιδικού Φεστιβάλ «Peace Works», το οποίο θα γίνει στις 14 Μαΐου στην τάφρο εντός της Νεκρής Ζώνης στην περιοχή του Λήδρα Πάλας.
 
Επιπρόσθετα, σε συνεργασία με το μη κερδοσκοπικό οργανισμό TheatrEtc, το πρόγραμμα «Εκπαίδευση για έναν Πολιτισμό Ειρήνης» διοργανώνει καλοκαιρινή δικοινοτική θεατρική κατασκήνωση για νέους από όλο το νησί.
 
Το πρόγραμμα «Εκπαίδευση για έναν Πολιτισμό Ειρήνης» υλοποιείται από το Ερευνητικό Ινστιτούτο POST (POST RI), σε συνεργασία με τον Όμιλο Ιστορικού Διαλόγου και Έρευνας (AHDR) και χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση, καταλήγει η ανακοίνωση.
 
ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Καλούν τον κόσμο σε εκδήλωση κατά της διαφθοράς οι Οικολόγοι μετά την παύση Οδυσσέα
Συννεφιά, βροχές και καταιγίδες στο καιρικό μενού-Στους 33 βαθμούς η θερμοκρασία
Αυτοί είναι οι μαγικοί αριθμοί του Τζόκερ που μοιράζουν πάνω από 13,4 εκ. ευρώ
Απορρίφθηκε η προσφυγή φαρμακείων κατά Διατάγματος για ωράρια λειτουργίας
Μείωση κατέγραψε ο πληθωρισμός σε Κύπρο και υπόλοιπη Ευρώπη τον Αύγουστο
Προειδοποιήσεις για απεργιακά μέτρα από εργαζόμενους σε εργοστάσια σκυροδέματος
Δύο συμφωνίες για τις μεταμοσχεύσεις υπέγραψαν Ελλάδα και Κύπρος
Προβληματισμοί Βουλευτών για λεωφορειολωρίδα στη Νίκου και Δέσποινας Παττίχη
Ενώπιον 250 Στροβολιώτων, παρουσιάστηκε το έργο αναβάθμισης της Τσερίου
Εξετάζεται βελτίωση δρόμου αεροδρομίου – Πάφου και εναλλακτική όδευση