Διασπάθιση δημοσίου χρήματος με τη σέσουλα από ιατρούς του δημοσίου

Πράγματα και θαύματα για τις εν εξελίξει έρευνες εναντίον ιατρών του δημοσίου αποκάλυψε στην εκπομπή «Πρώτη Ενημέρωση» του ΡΙΚ ο Διευθυντής των Τεχνικών Υπηρεσιών της Ελεγκτικής Υπηρεσίας, Ανδρέας Χασαπόπουλος.
 
Ο κ. Χασαπόπουλος αναφέρθηκε μεταξύ άλλων σε επικεφαλής στο Μακάριο Νοσοκομείο, εναντίον του οποίου διεξάγονται τέσσερεις πειθαρχικές έρευνες. Όπως είπε, αυτές αφορούν εξουσιοδοτήσεις για πληρωμή υπερωριών ιατροδικαστών, χωρίς να γίνει έλεγχος, που φτάνουν τις εκατό χιλιάδες τον χρόνο καθώς και μετακλήσεις γιατρών που έγιναν παράτυπα και  στοιχίζουν στο κράτος μισό εκατομμύριο.
 
Ακόμη, πρόσθεσε, έγιναν εργασίες για τη δημιουργία Παδιοκαρδιολογικής Κλινικής που ήταν δωρεά χωρίς να ενημερωθεί το τμήμα δημοσίων έργων στο Υπουργείο Οικονομικών και το Τμήμα Ηλεκτρομηχανολογικών Υπηρεσιών, με αποτέλεσμα η Πυροσβεστική Υπηρεσία να εντοπίσει σοβαρά προβλήματα και μην δίνει έγκριση για λειτουργία του τμήματος.
 
Ο κύριος Χασαπόπουλος αναφέρθηκε και σε περίπτωση γιατρού για τον οποίο είχε διαπιστωθεί ότι είχε αδικαιολόγητα εισοδήματα .
 
Αναφέρθηκε και σε εντατικολόγο ο οποίος προέβαινε σε ψευδείς αναφορές σε σχέση με την πληρότητα της Μονάδας, για να αγοράζει υπηρεσίες από συγκεκριμένο ιδιωτικό κέντρο κάτι που διαψεύδει με γραπτή το δήλωση ο Διευθυντής της Μονάδας Εντατικής θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσιάς .
 
«Όχι στη στοχοποίηση ιατρών, πριν το πόρισμα»
 
Σε μια άλλη εξέλιξη, η Ωτορινολαρυγγολογική Εταιρεία Κύπρου εξέδωσε ανακοίνωση,  τονίζοντας ότι δεν επιτρέπεται να στοχοποιούνται και να ισοπεδώνονται ιατροί, προτού βγει επίσημο πόρισμα. «Δηλώνουμε με υπεύθυνη τοποθέτηση ότι καταδικάζουμε τον χρηματισμό ιατρών των δημόσιων νοσηλευτηρίων. Αν μετά το πέρας των ανακρίσεων αποδειχθούν ευθύνες, θα υπάρξουν και από μέρους μας πειθαρχικές ποινές», τονίζεται στην ανακοίνωση. 

 
 ΠΗΓΗ: ΡΙΚ
 
 
 
 

Δειτε Επισης

Καλούν τον κόσμο σε εκδήλωση κατά της διαφθοράς οι Οικολόγοι μετά την παύση Οδυσσέα
Συννεφιά, βροχές και καταιγίδες στο καιρικό μενού-Στους 33 βαθμούς η θερμοκρασία
Αυτοί είναι οι μαγικοί αριθμοί του Τζόκερ που μοιράζουν πάνω από 13,4 εκ. ευρώ
Απορρίφθηκε η προσφυγή φαρμακείων κατά Διατάγματος για ωράρια λειτουργίας
Μείωση κατέγραψε ο πληθωρισμός σε Κύπρο και υπόλοιπη Ευρώπη τον Αύγουστο
Προειδοποιήσεις για απεργιακά μέτρα από εργαζόμενους σε εργοστάσια σκυροδέματος
Δύο συμφωνίες για τις μεταμοσχεύσεις υπέγραψαν Ελλάδα και Κύπρος
Προβληματισμοί Βουλευτών για λεωφορειολωρίδα στη Νίκου και Δέσποινας Παττίχη
Ενώπιον 250 Στροβολιώτων, παρουσιάστηκε το έργο αναβάθμισης της Τσερίου
Εξετάζεται βελτίωση δρόμου αεροδρομίου – Πάφου και εναλλακτική όδευση