Κούκλα "ασθενής" μόνιμα σε κρεβάτι εντατικής δημόσιου νοσοκομείου

Συνολικά έξι σοβαρές υποθέσεις  που αφορούν διασπάθιση δημοσίου χρήματος από ιατρούς  φέρεται  να διερευνώνται από τον Γενικό Ελεγκτή και τον Γενικό Εισαγγελέα. Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας  «Σημερινή»,  αφορούν ιατρούς διαφόρων ειδικοτήτων καθώς επίσης και πρώην διευθυντή νοσοκομείου.
 
Η μια από τις υποθέσεις αφορά εντατικολόγο δημόσιου νοσηλευτηρίου, ο οποίος φέρεται να προέβαινε σε ψευδείς αναφορές σε σχέση με την πληρότητα της μονάδας του, για να  αγοράζει υπηρεσίες από συγκεκριμένο ιδιωτικό ιατρικό κέντρο.  Ακόμα και αν η μονάδα είχε διαθέσιμες κλίνες, ο ίδιος παρέπεμπε ασθενείς στον ιδιωτικό τομέα, με τη δικαιολογία ότι ήθελε να έχει διαθέσιμα κρεβάτια για τυχόν έκτακτα περιστατικά.
 
Σύμφωνα με καταγγελία που βρίσκεται ενώπιον της Ελεγκτικής Υπηρεσίας, το εν λόγω ιατρικό κέντρο,  οι χρεώσεις του οποίου είναι οι ίδιες με άλλα δύο που προσφέρουν τις ίδιες υπηρεσίες (1000 ευρώ την ημέρα ανά ασθενή), προμηθευόταν προϊόντα από φαρμακείο ιδιοκτησίας της συζύγου του, υπό καταγγελία εντατικολόγου.
 
Κούκλα μόνιμα σε κρεβάτι της Εντατικής!
 
Άξιο αναφοράς είναι πάντως το γεγονός ότι μετά από έλεγχο που διενεργήθηκε τον Οκτώβριο του 2015 από το Υπουργείο Υγείας, διαπιστώθηκε ότι σ’ ένα από τα 17 κρεβάτια της  Εντατικής Μονάδας του νοσοκομείου, στο οποίο εργάζεται ο εν λόγω εντατικολόγος,  ξάπλωνε μόνιμα μια κούκλα. Η δικαιολογία που δόθηκε ήταν ότι η κούκλα βρισκόταν εκεί για σκοπούς …εκπαίδευσης!  Με οδηγίες του υπουργού, η κούκλα απομακρύνθηκε και το κρεβάτι επιστρατεύθηκε για τις ανάγκες της μονάδας!
 
Άλλη υπόθεση αφορά νευροχειρούργο και ορθοπεδικό, οι οποίοι φέρονται να έπαιρναν φακελάκια από ασθενείς.
 
Άλλη επίσης καταγγελία αφορά παιδίατρο δημοσίου νοσοκομείου, ο οποίος φέρεται να ενεργούσε ως μεσάζοντας συγκεκριμένων ιδιωτικών εταιριών που προσφέρουν υπηρεσίες υγείας στο δημόσιο. Μέτοχοι των εν λόγω εταιρειών ήταν στενοί συγγενείς του ιατρού. 
 
 

Δειτε Επισης

Καλούν τον κόσμο σε εκδήλωση κατά της διαφθοράς οι Οικολόγοι μετά την παύση Οδυσσέα
Συννεφιά, βροχές και καταιγίδες στο καιρικό μενού-Στους 33 βαθμούς η θερμοκρασία
Αυτοί είναι οι μαγικοί αριθμοί του Τζόκερ που μοιράζουν πάνω από 13,4 εκ. ευρώ
Απορρίφθηκε η προσφυγή φαρμακείων κατά Διατάγματος για ωράρια λειτουργίας
Μείωση κατέγραψε ο πληθωρισμός σε Κύπρο και υπόλοιπη Ευρώπη τον Αύγουστο
Προειδοποιήσεις για απεργιακά μέτρα από εργαζόμενους σε εργοστάσια σκυροδέματος
Δύο συμφωνίες για τις μεταμοσχεύσεις υπέγραψαν Ελλάδα και Κύπρος
Προβληματισμοί Βουλευτών για λεωφορειολωρίδα στη Νίκου και Δέσποινας Παττίχη
Ενώπιον 250 Στροβολιώτων, παρουσιάστηκε το έργο αναβάθμισης της Τσερίου
Εξετάζεται βελτίωση δρόμου αεροδρομίου – Πάφου και εναλλακτική όδευση