Πόλεμο με τους «μικρούς» άνοιξε ο ΔΗΣΥ
21:26 - 08 Μαΐου 2016
Μέτωπο με τα μικρά κόμματα άνοιξε ο ΔΗΣΥ υποστηρίζοντας ότι η παρουσία πολλών μικρών κομμάτων στη Βουλή δεν αποτελεί πλουραλισμό, αλλά ίσως ακυβερνησία και σύγχυση, ενώ παράλληλα κατέκρινε το γεγονός ότι αυτά διατείνονται πως φέρνουν νέα πράγματα, όταν όπως σημειώνει στην πραγματικότητα κανένα τους δεν φέρνει κάτι καινούργιο.
Με δύο γραπτές ανακοινώσεις την Κυριακή ο ΔΗΣΥ αποφάσισε να βάλλει κατά των «μικρών» διεκδικητών στις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές.
Αρχικά ο εκπρόσωπος τύπου του κόμματος, Πρόδρομος Προδρόμου, σε γραπτή του δήλωση ανέφερε ότι υπάρχει σε κάποιους η εντύπωση ότι με πολλά μικρά κόμματα έχουμε στη Βουλή πλουραλισμό, αλλά στην “πραγματικότητα έχουμε άλλα πράγματα…”.
Για να στοιχειοθετήσει την τοποθέτησή του ο κ. Προδρόμου έφερε ένα παράδειγμα: “Μικρό κόμμα, με πολύχρονη παρουσία στη Βουλή, ψηφίζει συνήθως μαζί με το ΑΚΕΛ. Ενώ τις υπόλοιπες φορές κατά κανόνα κρατά αποχή. Έτσι συμπεριφέρθηκε σε όλες τις κρίσιμες περιστάσεις τον τελευταίο καιρό όπου απειλήθηκε να ανατραπεί η πορεία της χώρας έξω από το Μνημόνιο”, σημειώνει για να προσθέσει “είναι αυτό πλουραλισμός ή μήπως είναι σύγχυση και κάποτε ακυβερνησία;”.
Η δήλωση Προδρόμου προκάλεσε την έντονη αντίδραση του Κινήματος Αλληλεγγύη, το οποίο δια στόματος εκπροσώπου τύπου, Γιάννη Σελινόπουλου, είπε πως “οι αντιδημοκρατικές πεποιθήσεις του κυρίου Αβέρωφ Νεοφύτου είναι γνωστές και οι αναχρονιστικές αντιλήψεις του περί Δημοκρατίας επιβεβαιώθηκαν για πολλοστή φορά στις πρόσφατες εσωκομματικές εκλογές του ΔΗΣΥ για την κατάρτιση του ψηφοδελτίου του για τις βουλευτικές εκλογές”.
Λίγο μετά όμως ο ΔΗΣΥ επανήλθε με νέα ανακοίνωση στην οποία υποστήριξε ότι «τα λεγόμενα μικρά κόμματα διαφημίζουν έντονα ότι φέρνουν νέα πράγματα, ενώ στην πραγματικότητα κανένα τους δεν φέρνει κάτι καινούριο”.
Έχουν ηγεσίες, όπως ανέφερε ο ΔΗΣΥ στην ανακοίνωσή του, “που βρίσκονται στην πολιτική πολύ περισσότερο χρόνο από ότι οι ηγέτες των μεγάλων κομμάτων”.
“Έχουν πίσω τους διαδρομές μέσα σε διάφορα κόμματα και συμμετοχή διαδοχικά σε διάφορες κυβερνήσεις. Αυτό είναι το... καινούριο;”, διερωτήθηκε ο ΔΗΣΥ.
“Τα λεγόμενα μικρά κόμματα διεκδικούν μεγαλόστομα κάποιου είδους ηθικό έρεισμα”, σύμφωνα με τον ΔΗΣΥ, αλλά όπως σημειώνει “το ένα είναι ένα καθαρά προσωποπαγές σχήμα, που αλλάζει κανόνες και καταστατικό μόνο και μόνο για να βολέψει την ηγεσία του, ενώ τα άλλα διεκδικούν να καταπολεμήσουν εκείνες τις ίδιες πολιτικές μέσα από τις οποίες αναδείχτηκαν ως πολιτικά πρόσωπα οι ηγέτες τους”.