Όλο και περισσότεροι δηλώνουν έτοιμοι να ψηφίσουν

Μεγάλη αύξηση του βαθμού βεβαιότητας προσέλευσης στην κάλπη καταγράφει η δημοσκόπηση του ΡΕΠΟΡΤΕΡ συγκριτικά με το αντίστοιχο εύρημα της δημοσκόπησης που δημοσίευσε η εφημερίδα μας στις 24 του Απρίλη. Δεκαπέντε μέρες πριν από τις βουλευτικές εκλογές, οκτώ στους δέκα ψηφοφόρους (σε ποσοστό 77%) εμφανίζονται σίγουροι ή μάλλον σίγουροι ότι θα ψηφίσουν, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό στις 24 Απριλίου βρισκόταν στο 67%. Καταγράφεται δηλαδή αύξηση ύψους δέκα ποσοστιαίων μονάδων. Το ποσοστό αυτών που δηλώνουν ότι σίγουρα θα ψηφίσουν ανέρχεται στο 55% συγκριτικά με 49% τον Απρίλιο, ενώ το ποσοστό αυτών που δηλώνουν πως μάλλον θα ψηφίσουν ανέρχεται σε 22% συγκριτικά με 18% στις 24 Απριλίου. Αντιθέτως, ένα 10% των ψηφοφόρων, σε σύγκριση με 20% τον Απρίλιο, δηλώνει πως σίγουρα δεν θα ψηφίσει. Το ποσοστό εκείνων που δηλώνουν πως μάλλον δεν θα ψηφίσουν ανέρχεται σε 13% και παρέμεινε αμετάβλητο συγκριτικά με τον περασμένο Απρίλιο.
 


 
Στην τρίτη μεγάλη δημοσκόπηση που δημοσιεύει σήμερα, Κυριακή, ο ΡΕΠΟΡΤΕΡ, αποσαφηνίζεται και  το προεκλογικό σκηνικό αναφορικά με τις προθέσεις του εκλογικού σώματος. Πέραν της ουσιαστικότερης παραμέτρου που αφορά την πρόθεση ψήφου, όπου μεταξύ άλλων ευρημάτων διαφαίνεται να βρίσκεται σε εξέλιξη ένα μεγάλο ντέρμπι ανάμεσα σε τρία κόμματα για το ποιο θα αναδειχθεί τέταρτη πολιτική δύναμη, η δημοσκόπηση του ΡΕΠΟΡΤΕΡ καταγράφει την προτίμηση των ψηφοφόρων ως προς το ποιον αρχηγό κόμματος θεωρούν ως τον καταλληλότερο για τη θέση του προέδρου της Βουλής, καθώς και τη γνώμη τους για διάφορους συνδυασμούς πιθανών συνεργασιών κομμάτων για ανάδειξη προέδρου της Βουλής.


Εξαιρετικό ενδιαφέρον παρουσιάζει εξάλλου η αποκρυπτογράφηση των προθέσεων του εκλογικού σώματος σε σχέση με τις προεδρικές εκλογές του 2018, όπου μπορεί ο Νίκος Αναστασιάδης να εμφανίζεται ως ο έχων το προβάδισμα, αλλά μια εν δυνάμει υποψηφιότητα που φαίνεται να έρχεται με φόρα από την εξωτερική, δείχνει ικανή να απειλήσει βάσιμα τον νυν Πρόεδρο της Δημοκρατίας.
 
 

 

Δειτε Επισης

Πρόσωπα με συνδέσεις σε Κύπρο και Ελλάδα προστέθηκαν στη λίστα κυρώσεων ΗΠΑ
Ο οδικός χάρτης με Κύπρο δεν στρέφεται κατά τρίτων επισήμανε ο Αμερικανός επιτετραμμένος στην Άγκυρα
Στο Στρασβούργο ο Κώστας Καδής για άτυπες συναντήσεις
Εμμένει στη θέση του ο Τατάρ-«Δεν μπορεί να υπάρξει οπισθοχώρηση από τα δύο κράτη»
Θέματα εγκλωβισμένων συζήτησε με Περδίκη η Επικεφαλής Ανθρωπιστικών Θεμάτων
Διορία 15 ημερών για τους διαχειριστές Συλλογικών Επενδύσεων έδωσε η Επιτροπή Οικονομικών
Για τις προετοιμασίες της 2ης Κυπριακής Προεδρίας ενημέρωσε η Ραουνά τον Αρμεύτη
Ψάχνει τη φόρμουλα για λύση στο θέμα των πολλαπλών συντάξεων η Επιτροπή Οικονομικών
Ποινικούς ανακριτές για το σκάνδαλο των διαβατηρίων ζητά το ΑΚΕΛ από τον Πρόεδρο
Καρφιά ΔΗΣΥ σε Χαρτσιώτη-«Δεν υπάρχει κατατεθειμένο νομοσχέδιο στη Βουλή»