Πήραν και άλλοι σειρά για τις μίζες στην υγεία

Και δεύτερος γιατρός ο Βασκέν Σιαφεριτιάν συνελήφθη,  χθες  αφού εναντίον του διερευνάται υπόθεση χρηματισμού από ιδιωτική κλινική, από την οποία φέρεται να ζητούσε αμοιβή για να της παραπέμπει ασθενείς. Για την ίδια υπόθεση εκκρεμεί και ένταλμα σύλληψης ενός τρίτου προσώπου το οποίο ωστόσο θα συλληφθεί μόλις επιστρέψει από το εξωτερικό.

Χθες συνελήφθη με δικαστικό ένταλμα και ο Γιάννης Κυαμίδης, ο οποίος είναι διευθυντής της ωτορινολαρρυγγολογικής κλινικής. Όπως γράψαμε και χθες ο κ. Κυαμίδης , συνελήφθη τη στιγμή που βρισκόταν σε ιδιωτικό ακουολογικό κέντρο για να πάρει προμήθεια ύψους 600 ευρώ για έξι ασθενείς του δημοσίου τους οποίους είχε παραπέμψει για ακουστικά βαρηκοΐας.
Τα χαρτονομίσματα τα οποία θα λάμβανε ο γιατρός, φωτοτυπήθηκαν και οι φωτοτυπίες τους είναι στην κατοχή της Αστυνομίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, εναντίον του συγκεκριμένου γιατρού διερευνώνται αδικήματα, τα οποία χρονολογούνται από το 2008 ενώ σύμφωνα με την καταγγελία του ιδιωτικού ακουολογικού κέντρου από το 2008 μέχρι σήμερα, τον πλήρωσε με μίζες που ξεπερνούν τις 100.000 ευρώ. Η πρώτη καταγγελία εναντίον του, σύμφωνα με πληροφορίες, είχε γίνει στην Ελεγκτική Υπηρεσία τον Σεπτέμβριο του 2015 ενώ είχε διαταχθεί έρευνα εναντίον και από το υπουργείο Υγείας.
Αξίζει να σημειωθεί πως ο Δρ. Κυαμίδης συνελήφθη για σκοπούς διερεύνησης οκτώ αδικημάτων, αυτό της συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος, της καταδολίευσης, της κατάχρησης εξουσίας, του δόλου και της κατάχρησης εμπιστοσύνης από δημόσιο λειτουργό, του δεκασμού δημόσιου λειτουργού και τη δωροληψία από δημόσιο λειτουργό.
 

Δειτε Επισης

Καλούν τον κόσμο σε εκδήλωση κατά της διαφθοράς οι Οικολόγοι μετά την παύση Οδυσσέα
Συννεφιά, βροχές και καταιγίδες στο καιρικό μενού-Στους 33 βαθμούς η θερμοκρασία
Αυτοί είναι οι μαγικοί αριθμοί του Τζόκερ που μοιράζουν πάνω από 13,4 εκ. ευρώ
Απορρίφθηκε η προσφυγή φαρμακείων κατά Διατάγματος για ωράρια λειτουργίας
Μείωση κατέγραψε ο πληθωρισμός σε Κύπρο και υπόλοιπη Ευρώπη τον Αύγουστο
Προειδοποιήσεις για απεργιακά μέτρα από εργαζόμενους σε εργοστάσια σκυροδέματος
Δύο συμφωνίες για τις μεταμοσχεύσεις υπέγραψαν Ελλάδα και Κύπρος
Προβληματισμοί Βουλευτών για λεωφορειολωρίδα στη Νίκου και Δέσποινας Παττίχη
Ενώπιον 250 Στροβολιώτων, παρουσιάστηκε το έργο αναβάθμισης της Τσερίου
Εξετάζεται βελτίωση δρόμου αεροδρομίου – Πάφου και εναλλακτική όδευση