Έντεκα κλήσεις για πυρκαγιές σε ένα 24ωρο

Σε 30 κλήσεις για βοήθεια, 11 πυρκαγιές και 19 ειδικές εξυπηρετήσεις ανταποκρίθηκε η Πυροσβεστική Υπηρεσία από η ώρα 06.00 της Παρασκευής μέχρι και η ώρα 06.00 σήμερα.
 
Σύμφωνα με ανακοίνωση, η ώρα 14.59 λήφθηκε μήνυμα στην Πυροσβεστική Υπηρεσία για πυρκαγιά σε όχημα στον αυτοκινητόδρομο Λεμεσού – Πάφου παρά το Πισσούρι. Ανταποκρίθηκαν 3 πυροσβεστικά οχήματα από τον Σταθμό Πάφου και η ώρα 16.50 τέθηκε υπό έλεγχο πυρκαγιά σε αρθρωτό όχημα στον αυτοκινητόδρομο Λεμεσού – Πάφου παρά το Πισσούρι.
 
Η πυρκαγιά ήταν στα ελαστικά της καρότσας και στο ξύλινο δάπεδο της. Επίσης επηρεάστηκε και μέρος του φορτίου το οποίο ήταν 26 τόνοι περίπου από πεπιεσμένο ξύλο τύπου PELLET ( Heating - Ecological fuel για τζάκια) συσκευασμένο σε μεγάλες πλαστικές σακούλες πάνω σε ξύλινα παλέτα, μέσα σε μεταλλικό κοντέινερ.
 
Ο οδηγός ανέφερε ότι ενώ οδηγούσε το όχημα κάποια ελαστικά της συρόμενης καρότσας έσκασαν και προτού προλάβει να σταθμεύσει ανεφλέγησαν. Μαζί με άλλους περαστικούς προσπάθησαν να κατασβήσουν την πυρκαγιά με πυροσβεστήρες ξηρής σκόνης χωρίς αποτέλεσμα. Με την χρήση τηλεσκοπικού μηχανήματος έγινε μετακίνηση του φορτιού σε δεύτερο αρθρωτό όχημα που κλήθηκε από την ιδιοκτήτρια εταιρεία. Η ζημιά ξεπερνά τις 8 χιλιάδες ευρώ. Ο αυτοκινητόδρομος έκλεισε για λίγο.
 
Η ώρα 20.46 λήφθηκε μήνυμα στην Πυροσβεστική Υπηρεσία για την αποπαγίδευση παγιδευμένου-τραυματισμένου προσώπου μετά από τροχαία σύγκρουση στο δρόμο Λατσί προς Νέο Χωριό στη Πάφο.
 
Ανταποκρίθηκε ομάδα διάσωσης από τον Σταθμό Πόλεως Χρυσοχούς και η ώρα 21.57 το επεισόδιο τέθηκε υπό έλεγχο. Όχημα με οδηγό το Ρώσο Grinozovof Zviatoslav, 34 ετών, συγκρούστηκε μετωπικά με όχημα που οδηγούσε ο Βάσος Ηροδότου 60 ετών από το Νέο Χωριό.
 
Ο Grinozovof Zviatoslav απελευθερώθηκε πριν την άφιξη της πυροσβεστικής και μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο Γενικό Νοσοκομείο Πάφου. Ο Βάσος Ηροδότου απελευθερώθηκε με την χρήση διασωστικών εργαλείων όμως ήταν ήδη νεκρός. 
 

Δειτε Επισης

Καλούν τον κόσμο σε εκδήλωση κατά της διαφθοράς οι Οικολόγοι μετά την παύση Οδυσσέα
Συννεφιά, βροχές και καταιγίδες στο καιρικό μενού-Στους 33 βαθμούς η θερμοκρασία
Αυτοί είναι οι μαγικοί αριθμοί του Τζόκερ που μοιράζουν πάνω από 13,4 εκ. ευρώ
Απορρίφθηκε η προσφυγή φαρμακείων κατά Διατάγματος για ωράρια λειτουργίας
Μείωση κατέγραψε ο πληθωρισμός σε Κύπρο και υπόλοιπη Ευρώπη τον Αύγουστο
Προειδοποιήσεις για απεργιακά μέτρα από εργαζόμενους σε εργοστάσια σκυροδέματος
Δύο συμφωνίες για τις μεταμοσχεύσεις υπέγραψαν Ελλάδα και Κύπρος
Προβληματισμοί Βουλευτών για λεωφορειολωρίδα στη Νίκου και Δέσποινας Παττίχη
Ενώπιον 250 Στροβολιώτων, παρουσιάστηκε το έργο αναβάθμισης της Τσερίου
Εξετάζεται βελτίωση δρόμου αεροδρομίου – Πάφου και εναλλακτική όδευση