Αντιδράσεις για τη δημιουργία ξενοδοχείου στο παλιό ΓΣΠ

Έντονες αντιδράσεις προκαλεί στην κοινωνία των πολιτών η πρόθεση του υπουργείου Εσωτερικών για τη δημιουργία ξενοδοχείου στο χώρο του παλαιού ΓΣΠ. Η ομάδα πολιτών με επιστολή της με αποδέκτες το δήμαρχο Λευκωσίας και τον υπουργό Εσωτερικών εκφράζει την απαίτηση της για τήρηση κατά γράμμα της απόφασης για δημιουργία πάρκου στο χώρου του παλιού ΓΣΠ.
Αντιδράσεις υπάρχουν και από το σύνδεσμό αρχιτεκτόνων ο οποίος κάνει λόγο για πιθανό κίνδυνο νομικής επιπλοκής σε σχέση με το αποτέλεσμα του διαγωνισμού σε περίπτωση αλλαγής των σχεδίων του διαγωνισμού.

Αυτούσια η επιστολή
Μήνυμα που εστάλη στον κύριο Χάσικο και κύριο Γιωρκάτζη
Προς Υπουργό Εσωτερικών Σωκράτη Χάσικο και Δήμαρχο Λευκωσίας Κωνσταντίνο Γιωρκάτζη
Κύριε Υπουργέ και κύριε Δήμαρχε,
σχετικά με τις πρόσφατες δηλώσεις του κυρίου Χάσικου για το παλιό ΓΣΠ, η κοινωνία πολιτών νιώθει ξεγελασμένη, αντιδρά έντονα και απαιτεί να τηρηθεί κατά γράμμα η προηγούμενη απόφαση, η οποία στηρίζεται στη νόμιμη διαδικασία του δημοψηφίσματος. Το παλιό ΓΣΠ να είναι ΜΟΝΟ πάρκο. Αναμένουμε ότι θα ανταποκριθείτε προς το συμφέρον του πολίτη και των μελλοντικών γενεών στο θέμα αυτό και όχι των επιχειρηματιών και των γρήγορων χρημάτων. Η Λευκωσία πνίγεται! Το συγκεκριμένο έργο είναι ζωτικής σημασίας για εμάς και να είστε σίγουροι ότι θα το διεκδικήσουμε. Ευχαριστούμε.
Ομάδα Πολιτών "Παλιό ΓΣΠ = ΜΟΝΟ ΠΑΡΚΟ".

Το έργο πρέπει να γίνει
Από την πλευρά του ο Σύλλογος Αρχιτεκτόνων θεωρεί ότι το έργο θα έπρεπε να υλοποιηθεί από το κράτος και όχι από ιδιώτη επενδυτή. Σε δηλώσεις του στο «Ρεπόρτερ Online» ο Πρόεδρος του Συλλόγου Χρίστος Χριστοδούλου, ανέφερε πως από τη στιγμή που το κράτος αποφάσισε να προχωρήσει με επενδυτή τότε οι όποιες αναπτύξεις γίνουν δεν πρέπει να αλλάζουν την ουσία του έργου. Σημείωσε πως οι όποιες αναπτύξεις προωθηθούν έτσι ώστε το έργο να είναι βιώσιμο, θα πρέπει να ενταχθούν στην αρχιτεκτονική πρόταση που έχει κερδίσει το διαγωνισμό και κατόπιν συνεννόησης με τους μελετητές. 
 

Το ξενοδοχείο
Να σημειώσουμε πως σε σύσκεψη στο Υπουργείο Εσωτερικών, στην οποία προέδρευσε ο Υπουργός Εσωτερικών Σωκράτης Χάσικος, και συμμετείχαν ο Δήμαρχος Λευκωσίας Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης και εκπρόσωποι του ΕΒΕ Λευκωσίας συζητήθηκε νέα βελτιωμένη πρόταση για την ανάπλαση του παλιού ΓΣΠ. Σε δηλώσεις μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης, ο υπουργός Εσωτερικών Σωκράτης Χάσικος είπε ότι στη νέα πρόταση, πέρα από το πάρκο που ήταν και η απαίτηση των Λευκωσιατών μέσα από δημοψήφισμα, θα υπάρχουν: χώροι εμπορίου, αναψυχής και πολλαπλών χρήσεων σχεδόν 7.000 μ2, κλειστό γκαράζ 1.000 θέσεων και ξενοδοχείο 70 άνετων δωματίων με εξαιρετική θέα, στο κέντρο της Λευκωσίας.
«Ειδικά, το ξενοδοχείο, ενσωματωμένο στο τεχνητό ανάγλυφο του φυτεμένου τοπίου, αντλεί την ταυτότητα του ως boutique hotel από το αστικό κέντρο. Σε άμεση επαφή με χώρους τέχνης και αναψυχής, συνεδρίων και εστίασης, εμπορίου και στάθμευσης, θα ανταποκρίνεται σε κάθε ανάγκη, με εξασφαλισμένη πληρότητα, διότι θα καλύψει μια πραγματική έλλειψη της κεντρικής Λευκωσίας. Είναι μια ελκυστική πρόταση. Θα ακολουθήσει μια επαφή με ενδιαφερόμενους επενδυτές και, ακολούθως, η Κυβέρνηση, θα προχωρήσει σε διαγωνισμό», πρόσθεσε.
 
 
 

Δειτε Επισης

Καλούν τον κόσμο σε εκδήλωση κατά της διαφθοράς οι Οικολόγοι μετά την παύση Οδυσσέα
Συννεφιά, βροχές και καταιγίδες στο καιρικό μενού-Στους 33 βαθμούς η θερμοκρασία
Αυτοί είναι οι μαγικοί αριθμοί του Τζόκερ που μοιράζουν πάνω από 13,4 εκ. ευρώ
Απορρίφθηκε η προσφυγή φαρμακείων κατά Διατάγματος για ωράρια λειτουργίας
Μείωση κατέγραψε ο πληθωρισμός σε Κύπρο και υπόλοιπη Ευρώπη τον Αύγουστο
Προειδοποιήσεις για απεργιακά μέτρα από εργαζόμενους σε εργοστάσια σκυροδέματος
Δύο συμφωνίες για τις μεταμοσχεύσεις υπέγραψαν Ελλάδα και Κύπρος
Προβληματισμοί Βουλευτών για λεωφορειολωρίδα στη Νίκου και Δέσποινας Παττίχη
Ενώπιον 250 Στροβολιώτων, παρουσιάστηκε το έργο αναβάθμισης της Τσερίου
Εξετάζεται βελτίωση δρόμου αεροδρομίου – Πάφου και εναλλακτική όδευση