Βολές Λιλλήκα με αποδέκτη τον Πρόεδρο

Ο Πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών Γιώργος Λιλλήκας, στο περιθώριο επίσκεψης του σήμερα σε εμπορικούς δρόμους της Αγλαντζιάς, αναφερόμενος στις χθεσινές δηλώσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη για την παραίτηση Νταβούτογλου, σημείωσε ότι “ηθελημένα ή άθελα του, ο κ. Αναστασιάδης προκαλεί ουσιαστικά τα συναισθήματα του λαού γιατί με αυτή την δήλωση του απονέμει πιστοποιητικά καλής διάθεσης στην Τουρκία”.

Χθες, είπε ο κ. Λιλλήκας, ο κ. Αναστασιάδης δήλωσε μετά την συνάντηση με τον κ. Ακιντζί, ότι πήρε διαβεβαιώσεις από τον Τουρκοκύπριο ηγέτη ότι η Τουρκία δεν θα αλλάξει πολιτική μετά την παραίτηση Νταβούτογλου και ότι συνεχίζει να έχει την καλή πρόθεση να συμβάλει στην λύση του Κυπριακού.

“Εάν η Τουρκία όμως έχει καλή πρόθεση για λύση του Κυπριακού τότε γεννάται το ερώτημα πώς και γιατί μέσα σε αυτά τα τρία χρόνια που διαπραγματεύεται ο κ. Αναστασιάδης δεν κατέληξε σε λύση του Κυπριακού. Εάν η Τουρκία δεν ευθύνεται ποιος ευθύνεται τότε για την μη λύση; Ποιος από τους δύο διαπραγματευτές ευθύνεται ή μήπως ευθύνονται και οι δύο;”, διερωτήθηκε.

“Ως αρχηγός του κράτους θα πρέπει να είναι πολύ πιο προσεκτικός στις δηλώσεις του ο κ. Αναστασιάδης, ιδιαίτερα όταν είναι γνωστές οι θέσεις που κατατίθενται στο τραπέζι των συνομιλιών από πλευράς της Τουρκίας, όταν είναι γνωστό στον κ. Αναστασιάδη πώς κάποιοι στην διεθνή κοινότητα προσπαθούν να μετατρέψουν το κυπριακό σε διακοινοτική διαφορά και να αποσείσουν από τους ώμους της Τουρκίας την όποια ευθύνη για την μη λύση του κυπριακού”, πρόσθεσε.

“Εάν δεν ευθύνεται η Τουρκία για την μη λύση του κυπριακού, γιατί έχει την καλή θέληση, όπως είπε ο κ. Αναστασιάδης τότε ας μας πει ποιος από τους δύο διαπραγματευτές ευθύνεται ή και αν ευθύνονται και οι δύο”, συμπλήρωσε.

Δειτε Επισης

Πρόσωπα με συνδέσεις σε Κύπρο και Ελλάδα προστέθηκαν στη λίστα κυρώσεων ΗΠΑ
Ο οδικός χάρτης με Κύπρο δεν στρέφεται κατά τρίτων επισήμανε ο Αμερικανός επιτετραμμένος στην Άγκυρα
Στο Στρασβούργο ο Κώστας Καδής για άτυπες συναντήσεις
Εμμένει στη θέση του ο Τατάρ-«Δεν μπορεί να υπάρξει οπισθοχώρηση από τα δύο κράτη»
Θέματα εγκλωβισμένων συζήτησε με Περδίκη η Επικεφαλής Ανθρωπιστικών Θεμάτων
Διορία 15 ημερών για τους διαχειριστές Συλλογικών Επενδύσεων έδωσε η Επιτροπή Οικονομικών
Για τις προετοιμασίες της 2ης Κυπριακής Προεδρίας ενημέρωσε η Ραουνά τον Αρμεύτη
Ψάχνει τη φόρμουλα για λύση στο θέμα των πολλαπλών συντάξεων η Επιτροπή Οικονομικών
Ποινικούς ανακριτές για το σκάνδαλο των διαβατηρίων ζητά το ΑΚΕΛ από τον Πρόεδρο
Καρφιά ΔΗΣΥ σε Χαρτσιώτη-«Δεν υπάρχει κατατεθειμένο νομοσχέδιο στη Βουλή»