Στο τελευταίο του ταξίδι ως Πρωθυπουργός ο Νταβούτογλου

Με ενοικιασμένο αεροπλάνο των Τουρκικών Αερογραμμών και όχι το πρωθυπουργικό ΑΝΑ, μετέβη σήμερα στην τελευταία του επίσημη επίσκεψη ως Πρωθυπουργός, ο Αχμέτ Νταβούτογλου.

Όλα τα τουρκικά ΜΜΕ επισημαίνουν ότι στη Βοσνία – Ερζεγοβίνη που είναι ο τελευταίος πρωθυπουργικός προορισμός του κ. Νταβούτογλου, μετέβη όχι με το γνωστό ως ΑΝΑ αεροσκάφος και αυτό επειδή έχει παραχωρηθεί στον Πρόεδρο της τουρκικής Εθνοσυνέλευσης που πραγματοποιεί επίσκεψη στην Άπω Ανατολή. Επίσης, αναφέρεται το κρατικό αεροπλάνο TC TUR, τύπου Airbus A330-243, λόγω τεχνικών δυσκολιών δεν μπορεί να πραγματοποιήσει προσγείωση στο αεροδρόμιο της Βοσνίας Ερζεγοβίνης και γι αυτό ενοικιάσθηκε γι` αυτό το ταξίδι ένα αεροσκάφος των Τουρκικών Αερογραμμών χωρητικότητας 160 ατόμων.


Ο Αχμέτ Νταβούτογλου, σε δηλώσεις λίγο πριν την αναχώρησή του, χαρακτήρισε την Βοσνία Ερζεγοβίνη αδερφή χώρα και ανέφερε ότι μεταβαίνει εκεί για τα εγκαίνια δύο τζαμιών στην Μπάνια Λούκα μετά από 23 χρόνια. Η Τουρκική Δημοκρατία και το έθνος μας θα είναι πάντοτε σαν το βουνό πίσω από τη Βοσνία, πρόσθεσε.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με δημοσίευμα της τουρκικής Σταρ στο ΑΚΡ αναζητείται συναίνεση μεταξύ των εκλογικών αντιπροσώπων για την υπόδειξη του επόμενου Προέδρου του κόμματος και Πρωθυπουργού καθώς δεν αναμένεται να γίνουν εκλογές αλλά επιθυμία του Ταγίπ Ερντογάν είναι να υπάρξει ομαλή διαδοχή με την υπόδειξη του αναδόχου, όπως έκανε ο ίδιος με τον Αχμέτ Νταβούτογλου.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το όνομα αυτού που θα διαδεχθεί τον κ. Νταβούτογλου αναμένεται να ανακοινωθεί μετά τις 18 Μαΐου και πριν τις 22 του μηνός που είναι το έκτακτο εκλογικό συνέδριο.


Επισημαίνεται ότι πριν το προηγούμενο εκλογικό συνέδριο ο τότε Πρόεδρος, Ταγίπ Ερντογάν είχε ανιχνεύσει την τάση μεταξύ των Βουλευτών του κόμματός του ρωτώντας τους ποιον θα ήθελαν για Πρόεδρο του ΑΚΡ. Ωστόσο αυτό δεν αναμένεται να συμβεί και αυτή τη φορά. Αυτή τη φορά, προστίθεται, θα συζητηθεί η πορεία του κόμματος και οι σχέσεις με τους Βουλευτές και τα ιδρυτικά μέλη.

Δειτε Επισης

Σε 21 ανήλθε ο αριθμός των νεκρών από την πυρκαγιά σε σχολείο στην Κένυα
Συναγερμός από CIA και ΜΙ6-Η παγκόσμια τάξη πραγμάτων απειλείται όπως δεν έχουμε ξαναδεί από τον Ψυχρό Πόλεμο
Γιατί είναι σημαντικό να κοιμάστε πριν από τα μεσάνυχτα
Ζελένσκι: Έχουμε ένα ειρηνευτικό σχέδιο και θέλω να το παρουσιάσω στον Μπάιντεν
Η κραυγή απελπισίας της κόρης του Ντομινίκ Πελικό-Πώς να έχουμε φυσιολογική σεξουαλική ζωή;
Πόλεμος 12 μηνών στη Γάζα, χωρίς να φαίνεται ελπίδα για εκεχειρία
Αποκλεισμένες συνοριακές διαβάσεις ανάμεσα στη Σερβία και το Κόσοβο
Στη Γαλλία εκπαιδεύουν κοράκια για να καθαρίζουν το πάρκο
Χιλιάδες πολίτες στους δρόμους, της Γαλλίας-Διαμαρτύρονται για τον διορισμό του Μπαρνιέ στην πρωθυπουργία
Εκφράζει ανησυχίες η Ουκρανία για πιθανή μεταφορά ιρανικών βαλλιστικών πυραύλων στη Ρωσία