Αυτοί είναι οι υποψήφιοι πρωταθλητές των LIKE του διαδικτύου

Όπως πολλάκις έχει αναφέρει στα ρεπορτάζ του το ΡΕΠΟΡΤΕΡ Online, η προεκλογική μάχη αυτών των εκλογών έχει μεταφερθεί σε μεγάλο βαθμό στο διαδίκτυο και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (social media).
 
Εκεί λοιπόν συμβαίνουν όλα: δηλώσεις, διαμάχες, αιχμές, συζητήσεις προβολή θέσεων κ.α.
 
Κάποιοι υποψήφιοι είναι δεινοί χρήστες των social media, καθώς τα χρησιμοποιούν εδώ και πολύ καιρό και ξέρουν τα «μυστικά» τους,  με αποτέλεσμα να έχουν περισσότερα likes και περισσότερους ακόλουθους.  Άλλοι πάλι, «μπουσουλούν», μπαίνοντας από ανάγκη στον διαδικτυακό κόσμο, για να μην μείνουν πίσω.
 
Αδιάψευστος μάρτυρας λοιπόν των  πρωταθλητών – υποψηφίων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, εκτός από τη συχνότητα  στη χρήσης τους, είναι τα likes που κατάφεραν να συγκεντρώσουν από άλλους χρήστες.  Το ΡΕΠΟΡΤΕΡ Online εντόπισε τους δημοφιλέστερους, τουλάχιστον στο Facebook – υποψηφίους και σας τους παρουσιάζει.
 
ΔΗΣΥ: Απόλυτος άρχων ο Πιτσιλλίδης
 
Μπορεί ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου να απασχολεί κατά καιρούς τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με τις αναρτήσεις του, ωστόσο την παράσταση σε αυτό το κομμάτι, φαίνεται να την έχει κλέψει άλλος. Πρώτος με διαφορά κατατάσσεται ο βουλευτής του κόμματος στην επαρχία Λευκωσίας, Ανδρέας Πιτσιλλίδης η σελίδα του οποίου στο Facebook συγκεντρώνει περισσότερες από 30 χιλιάδες likes.Ακολουθεί ο  Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος και Αντιπρόεδρος του κόμματος, Νίκος Τορναρίτης, με περισσότερες από 20 χιλιάδες likes, ενώ τρίτη με 14 χιλιάδες είναι η υποψήφια του κόμματος στην επαρχία Λεμεσού, Ελίτα Μιχαηλίδου.  Ακολουθουν ο υποψήφιος του κόμματος στην επαρχία Λεμεσού, οι Ανδρέας Μιχαηλίδης και υποψήφια Λευκωσίας, Ξένια Κωνσταντίνου  με 12 και 11 χιλιάδες likes αντίστοιχα.

 

 
ΑΚΕΛ: Πρώτος ο Χριστοφίδης
 

Αν και το ΑΚΕΛ δεν μετρά πολύ καιρό στο μέσα κοινωνικής δικτύωσης, κάποιοι από τους υποψηφίους του, γνωρίζουν καλά και από καιρό την αξία των social media.  Από αυτούς, πρώτος και καλύτερος είναι o υποψήφιος του κόμματος στην επαρχία Λευκωσίας, Χρίστος Χριστοφίδης, ο οποίος συγκεντρώνει περισσότερα από 15 χιλιάδες likes στο Facebook. Χωρίς έκπληξη, η δεύτερη θέση πάει δικαιολογημένα στην υποψήφια για την επαρχία Λευκωσίας, Ειρήνη Χαραλαμπίδου (12 χιλιάδες likes), η παρουσία της οποίας στο συγκεκριμένο μέσο, κάθε άλλο παρά απαρατήρητη περνά.  Με μόλις χίλια likes λιγότερα, ακολουθεί ο υποψήφιος για την Επαρχία Λευκωσίας, Μάριος Χαννίδης.  Την πεντάδα συμπληρώνουν οι Μάριος Ιγνατίου και Ανδρέας Φακοντής, με πολύ λιγότερα ωστόσο likes – οκτώ και έξι χιλιάδες αντίστοιχα.
 

 
ΔΗΚΟ: Πρώτος ο Νικόλας…
 
Την πρωτιά και στο Facebook – συγκριτικά με τους υποψηφίους του κόμματος του – διατηρεί ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ, Νικόλας Παπαδόπουλος. Η σελίδα του στο συγκεκριμένο μέσο συγκεντρώνει περισσότερες από 11 χιλιάδες likes. Ισοψηφία στη δεύτερη θέση, την οποία μοιράζονται με περίπου 10 χιλιάδες likes  έκαστος οι υποψήφιοι του κόμματος  Ανδρέας Σιάμαρου (υποψήφιος επαρχίας Λάρνακας) και Ζαχαρίας Κουλίας (υποψήφιος στην επαρχία Αμμοχώστου).  Την πεντάδα του ΔΗΚΟ συμπληρώνουν με εννέα χιλιάδες likes ο κάθε ένας, οι υποψήφιοι Ηράκλης Γιωργαλλής (επαρχία Λευκωσίας) και  Δημήτρης Σούγλης (επαρχία Αμμοχώστου).
 

 
Λιγότερα likes για την ΕΔΕΚ

 
Φανερά λιγότερα είναι τα likes που συγκεντρώνουν στο Facebook οι υποψήφιοι της ΕΔΕΚ.  Την πρώτη θέση κρατούν με περίπου 5 χιλιάδες likes έκαστος οι υποψήφιοι του κόμματος στην επαρχία Λάρνακας Σοφοκλής Σοφοκλέους  και Τζωρτζίνα Ποταμίτου. Ακλουθούν με περίπου χίλια likes λιγότερα οι  υποψήφιοι Σωκράτης Σωκράτους  (επαρχία Πάφου) και Μάριος Χαραλαμπίδης (επαρχία Κερύνειας). Πέμπτος στη σειρά του κόμματος με περίπου 3 χιλιάδες likes, ο υποψήφιος στην επαρχία Λευκωσίας, Κούλλης Μαυρονικόλας.
 

Δειτε Επισης

Πρόσωπα με συνδέσεις σε Κύπρο και Ελλάδα προστέθηκαν στη λίστα κυρώσεων ΗΠΑ
Ο οδικός χάρτης με Κύπρο δεν στρέφεται κατά τρίτων επισήμανε ο Αμερικανός επιτετραμμένος στην Άγκυρα
Στο Στρασβούργο ο Κώστας Καδής για άτυπες συναντήσεις
Εμμένει στη θέση του ο Τατάρ-«Δεν μπορεί να υπάρξει οπισθοχώρηση από τα δύο κράτη»
Θέματα εγκλωβισμένων συζήτησε με Περδίκη η Επικεφαλής Ανθρωπιστικών Θεμάτων
Διορία 15 ημερών για τους διαχειριστές Συλλογικών Επενδύσεων έδωσε η Επιτροπή Οικονομικών
Για τις προετοιμασίες της 2ης Κυπριακής Προεδρίας ενημέρωσε η Ραουνά τον Αρμεύτη
Ψάχνει τη φόρμουλα για λύση στο θέμα των πολλαπλών συντάξεων η Επιτροπή Οικονομικών
Ποινικούς ανακριτές για το σκάνδαλο των διαβατηρίων ζητά το ΑΚΕΛ από τον Πρόεδρο
Καρφιά ΔΗΣΥ σε Χαρτσιώτη-«Δεν υπάρχει κατατεθειμένο νομοσχέδιο στη Βουλή»