«Πάρτι» τροπολογιών στη Βουλή με κλειστά τα ΜΜΕ!

Ρυθμίσεις για την υπόθεση Σταθάκη στο Πανεπιστήμιο Κρήτης, προσλήψεις δημοσιογράφων κ.α. - Αναμένεται να κατατεθεί και το νέο «τσεκούρι» στο όριο του αφορολόγητου. 

Πάρτι νομοθέτησης μέτρων λαιμητόμων για τους Ελληνες φορολογούμενους και συνταξιούχους και δεκάδων ρουσφετολογικών τροπολογιών για λίγους κομματικούς και συντεχνιακούς ημέτερους έχει στήσει στην Βουλή η κυβέρνηση εκμεταλλευόμενη την απεργία των ΜΜΕ.

Στην Ολομέλεια της Βουλής όπου συζητείται και ψηφίζεται το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας για την έρευνα ο υπουργός Νίκος Φίλης, η αναπληρωτής υπουργός Σία Αναγνωστοπούλου και ο υφυπουργός Νίκος Φωτάκης ανακοίνωσαν ότι έκαναν αποδεκτές δεκαεπτά βουλευτικές τροπολογίες.

Μεταξύ αυτών εντοπίζεται και η σκανδαλώδης ρύθμιση που καταργεί καταλογισμούς σε στελέχη του Πανεπιστημίου Κρήτης για κακοδιαχείριση κονδυλίων. Υπενθυμίζεται ότι εμπλεκόμενος αστικά και ποινικά στην εν λόγω υπόθεση είναι και ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης.

Εκτός των βουλευτικών το νομοσχέδιο έχει «φορτωθεί» και με οκτώ υπουργικές τροπολογίες μεταξύ των οποίων του υπουργείου Εσωτερικών για την δημιουργία τεσσάρων θέσεων δημοσιογράφων για τα γραφεία των αναπληρωτών υπουργών Χριστόφορου Βερναρδάκη και Νίκου Τόσκα. Επίσης, με άλλη τροπολογία αδιάθετα ακίνητα του Υπουργείου Υγείας μεταφέρονται στο Υπουργείο Εργασίας των οποίων η αξιοποίηση γίνεται με την υπογραφή του Γενικού Γραμματέα Πρόνοιας και μόνο. «Η κ. Φωτίου εισάγει στο Υπουργείο της καινούργιες μεθόδους real estate. Δεν χρειάζονται διάφανοι κανόνες. Φτάνει να εμπιστεύεσαι τυφλά το Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου. Μπράβο» σχολίασε ο κ. Κώστας Μπαργιώτας του Ποταμιού.

Την ίδια ώρα στην κοινή συνεδρίαση των επιτροπών Οικονομικών και Κοινωνικών υποθέσεων συνεχίζεται η επεξεργασία του ασφαλιστικού νομοσχεδίου που φέρνει νέες αιματηρές περικοπές για συνταξιούχους, μισθωτούς και ελεύθερους επαγγελματίες.

Είναι ενδεικτικό πως ο εισηγητής της ΝΔ Βασίλης Οικονόμου αντιπαρέβαλε τις αναλογιστικές μελέτες για την βιωσιμότητα του ασφαλιστικού συστήματος του 2014 με αυτές που κατέθεσε χθες ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος για το 2016. «Η αναλογιστική μελέτη του 2014 έλεγε πως για να γίνει βιώσιμο το ασφαλιστικό απαιτούνται περικοπές 300 εκατ. ευρώ. Η αντίστοιχη μελέτη του 2016 μιλά για ανάγκη λήψης μέτρων 3 δις ευρώ. Η διαφορά των 2,5 δις ευρώ μέτρων αποτελεί δική σας ευθύνη» είπε ο κ. Οικονόμου προς τον κ. Κατρούγκαλο με τον υπουργό να επιχειρεί να απαντήσει λέγοντας ότι «παραλάβαμε ταμεία με έλλειμμα 9% του ΑΕΠ». Από τη Δημοκρατική Συμπαράταξη η κυρία Εύη Χριστοφιλοπούλου υπογράμμισε «έρχονται περικοπές πάνω από 2 δις ευρώ αλλά η κυβέρνηση λέει ότι δεν θα ακουμπήσουν το 90% των ασφαλισμένων. Το θαύμα των πέντε άρτων» ενώ ο κ. Χρήστος Κατσώτης (ΚΚΕ) χαρακτήρισε το ασφαλιστικό ως «αιτία πολέμου».

Εκτός αυτών, σύμφωνα με πληροφορίες σήμερα αναμένεται να κατατεθεί στο ασφαλιστικό τροπολογία που θα φέρνει νέο τσεκούρι στο όριο του αφορολόγητου.
 
Πηγή: Protothema.gr

Δειτε Επισης

Βρήκε κρυμένο κλειδί, μπήκε σε σπίτι και άρπαξε τρία κινητά-Δύο συλλήψεις νεαρών στην Πάφο
Από φωτοβολταϊκά καλύπτεται το 50% της ζήτησης ρεύματος-Αποσυνδέθηκαν τρεις φορές τον Ιούνιο λόγω μη ζήτησης
Τραβούν τέρμα το σχοινί οι Τούρκοι-Ανακοινώνει χάρτη Θαλάσσιου Χωροταξικού Σχεδιασμού το ψευδοκράτος
Εξαφανίστηκε 86χρονος από την οικία του στην Πάφο-Αγνοείται για τρεις μέρες
Διεθνής κατακραυγή για την ανακοπή του Madleen-«Παραβιάστηκε το διεθνές δίκαιο»
Συναντήθηκε με Γκουτέρες ο Πρόεδρος-Ενημερώθηκε για τις επαφές Ολγκίν στην Τουρκία
Συνομίλησαν για το Κυπριακό και για τις εξελίξεις σε Ανατολική Μεσόγειο και Μέση Ανατολή Πρόεδρος και Αμπντάλλα
Έτοιμη για την επιστροφή των εκδρομέων η Αστυνομία-Συστάσεις στους οδηγούς
Άνδρας άνοιξε πυρ μέσα στο πλήθος στο Λας Βέγκας-Πληροφορίες για έναν νεκρό
Τα τέσσερα ερωτήματα για τις συγκρούσεις στο Λος Άντζελες-Η μετανάστευση και η κάθοδος της Εθνοφρουράς