Άστραψε και βρόντηξε κατά του Νικόλα Παπαδόπουλου ο Κασουλίδης

Είναι πρακτική του κυρίου Παπαδόπουλου να στήνει σενάρια σε ανακρίβειες και στρεβλώσεις δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης.
 
Μιλώντας στο Τρίτο ο κύριος Κασουλίδης διερωτήθηκε τι σχέση έχει το θέμα της θεώρησης διαβατηρίων για Τούρκους υπηκόους με την απάντηση που είχε δώσει σε Τούρκο δημοσιογράφο ο οποίος τον ρώτησε αν θα επιθυμούσε μια μέρα να ταξιδεύσει από το κατεχόμενο αεροδρόμιο της Τύμπου.
 
Η απάντηση που έδωσε είπε, ήταν ότι υποφέρει πολύ επειδή μία φορά τον μήνα απαιτείται να ταξιδεύει για τις Βρυξέλλες. Ως εκ τούτου, είπε, επιθυμεί να έρθει μια μέρα που θα έχουμε λύση του Κυπριακού για να μπορεί να ταξιδεύει από την Τύμπου που είναι πολύ πιο εύκολο και πιο γρήγορο από οποιαδήποτε άλλη διαδρομή.
 
Ο κύριος Κασουλίδης είπε ότι η Κυπριακή Δημοκρατία δεν πήρε απόφαση να ψηφίσει υπέρ της θεώρησης βίζας για Τούρκους υπηκόους. Επεσήμανε δε ότι η Λευκωσία έχει ένα λόγο παραπάνω για το θέμα αυτό, από τη στιγμή που η Τουρκία κάνει εποικισμό στην Κύπρο.
 
Ο κύριος Κασουλίδης είπε ακόμα ότι υπάρχουν πολιτικοί και ένας από αυτούς είναι ο Νικόλας Παπαδόπουλος που δεν θέλουν λύση του κυπριακού.

Αυτό, πρόσθεσε το στηρίζω στο γεγονός ότι λύση πρέπει να γίνεται αμοιβαία αποδεκτή αλλά αυτά που ο κύριος Παπαδόπουλος προτείνει δεν μπρορούν να γίνουν αποδεκτά από τα δύο μέρη.
 
«Ύβρις οι δηλώσεις Κασουλίδη ότι δεν επιθυμώ λύση»

Στην επίθεση Κασουλίδη ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ απάντησε με μια γραπτή δήλωση, στην οποία αναφέρει πως "είναι προφανές ότι μπροστά στην παταγώδη αποτυχία της εξωτερικής και ευρωπαϊκής πολιτικής που ακολουθεί, ο Υπουργός Εξωτερικών κ. Ιωάννης Κασουλίδης έχει χάσει εντελώς την ψυχραιμία του".
 
“Στο νέο ξέσπασμά του, ο κ. Κασουλίδης μου επιτέθηκε με τη ψευδή κατηγορία πως «δεν θέλω λύση. Θεωρώ αυτή τη δήλωση ύβρη”, προσθέτει ο κ. Παπαδόπουλος, εκφράζοντας παράλληλα τη θλίψη του γιατί όπως εξηγεί “ο Υπ. Εξωτερικών της χώρας μας επιμένει να διχάζει τον λαό, χωρίζοντας τους ε/κ σε εκείνους «που θέλουν» και εκείνους «που δεν θέλουν λύση», και όλα αυτά σε συνέχεια του γνωστού αφηγήματος πως «η Τουρκία θέλει λύση, αλλά οι ε/κ είναι το πρόβλημα» που επαναλαμβάνουν όλοι όσοι επιδιώκουν την επαναφορά του Σχεδίου Ανάν”.

“Είναι πραγματικά τραγικό και επικίνδυνο το γεγονός ότι ο Υπουργός Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας αποενοχοποιεί την Τουρκία με κάθε ευκαιρία, αλλά και το γεγονός ότι πλέον προσβάλλει και συκοφαντεί όσους ελληνοκύπριους πολιτικούς και πολίτες διαφωνούν μαζί του”, σημειώνει ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ.
 
Παράλληλα ο κ. Παπαδόπουλος τονίζει πως δεν αναμένει να “κρίνει σωστά και αντικειμενικά ένας πολιτικός: που δήλωσε ότι προτιμά το παράνομο αεροδρόμιο της Τύμπου επειδή τον βολεύει, που δήλωσε ότι το θέμα των εποίκων έχει επιλυθεί στις διαπραγματεύσεις, που το 2004 απειλούσε τους ελληνοκύπριους ότι θα έρθει η μικρασιατική καταστροφή αν απορριφθεί το σχέδιο Ανάν, και που διαψεύδεται από τον ίδιο τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο μέρα παρά μέρα”.
 
Καταληκτικά ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ ρωτά “ευθέως” τον Πρόεδρο Αναστασιάδη:
 
“Υιοθετεί τις διχαστικές δηλώσεις του Υπουργού του, κ. Κασουλίδη, ο οποίος με τη γνωστή επιπολαιότητα που τον χαρακτηρίζει, μοιράζει συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς;” και “ποια είναι επιτέλους η θέση της Κυβέρνησης για την απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αναφορικά με την κατάργηση της βίζας για τους Τούρκους πολίτες;  Συμφωνεί ή διαφωνεί με την απόφαση της Ευ. Επιτροπής; Αν διαφωνούν, τι σκοπεύουν να κάνουν για να αποτρέψουν την εφαρμογή της;”
 
 

 
 
 

Δειτε Επισης

Πρόσωπα με συνδέσεις σε Κύπρο και Ελλάδα προστέθηκαν στη λίστα κυρώσεων ΗΠΑ
Ο οδικός χάρτης με Κύπρο δεν στρέφεται κατά τρίτων επισήμανε ο Αμερικανός επιτετραμμένος στην Άγκυρα
Στο Στρασβούργο ο Κώστας Καδής για άτυπες συναντήσεις
Εμμένει στη θέση του ο Τατάρ-«Δεν μπορεί να υπάρξει οπισθοχώρηση από τα δύο κράτη»
Θέματα εγκλωβισμένων συζήτησε με Περδίκη η Επικεφαλής Ανθρωπιστικών Θεμάτων
Διορία 15 ημερών για τους διαχειριστές Συλλογικών Επενδύσεων έδωσε η Επιτροπή Οικονομικών
Για τις προετοιμασίες της 2ης Κυπριακής Προεδρίας ενημέρωσε η Ραουνά τον Αρμεύτη
Ψάχνει τη φόρμουλα για λύση στο θέμα των πολλαπλών συντάξεων η Επιτροπή Οικονομικών
Ποινικούς ανακριτές για το σκάνδαλο των διαβατηρίων ζητά το ΑΚΕΛ από τον Πρόεδρο
Καρφιά ΔΗΣΥ σε Χαρτσιώτη-«Δεν υπάρχει κατατεθειμένο νομοσχέδιο στη Βουλή»