10χρονος χάκαρε το Instagram

Αμοιβή 10.000 δολαρίων δόθηκε σε ένα 10χρονο αγόρι από τη Φινλανδία αφού κατάφερε να βρει ένα σφάλμα στην υπηρεσία κοινωνικής δικτύωσης Instagram, η οποία παρέχει τη δυνατότητα λήψης, επεξεργασίας και κοινοποίησης φωτογραφιών και βίντεο.
 
Το αγόρι, το οποίο στην ουσία δεν θα έπρεπε να μπορεί να χρησιμοποιήσει την υπηρεσία για ακόμα 3 χρόνια, ανακάλυψε ένα bug που του επέτρεπε να σβήνει σχόλια που είχαν γίνει από άλλους χρήστες. Το Facebook, στο οποίο ανήκει το Instagram, ανέφερε σε ανακοίνωσή του ότι το σφάλμα διορθώθηκε "άμεσα" και έδωσε αμοιβή 10.000 δολαρίων στον 10χρονο Γιάνι. Ο μικρός είχε στείλει το Φεβρουάριο e-mail στο Facebook, γνωστοποιώντας την ανακάλυψή του.
 
Οι μηχανικοί ασφαλείας της εταιρείας δημιούργησαν ένα δοκιμαστικό λογαριασμό στο Instagram για τον Γιάνι, προκειμένου αυτός να αποδείξει τη θεωρία του -κάτι που φυσικά έκανε. Ο 10χρονος είναι ο νεότερος σε ηλικία "κυνηγός σφαλμάτων" στον οποίο έχει δοθεί αμοιβή.
 
Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά του το βρετανικό ειδησεογραφικό δίκτυο BBC, το Facebook έχει πληρώσει από το 2011 συνολικά 4,3 εκατομμύρια δολάρια σε "κυνηγούς σφαλμάτων".
 
 

Δειτε Επισης

Ιταλική εφημερίδα δημοσίευσε ένθετο γραμμένο από ΑΙ
Οι «ισχυρότερες μέχρι σήμερα» ενδείξεις εξωγήινης ζωής εντοπίστηκαν σε μακρινό εξωπλανήτη
Νέο φάρμακο για τη θεραπεία πρώιμης νόσου Αλτσχάιμερ εγκρίνει για κυκλοφορία η ΕΕ
Οι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι βρήκαν την προέλευση του νερού στη Γη-Δεν προήλθε από αστεροειδείς
H Apple μετέφερε αεροπορικά 600 τόνους iPhone από την Ινδία για να προλάβει τους δασμούς
Επιστήμονες αναβίωσαν τους εξαφανισμένους ανταρόλυκους, γνωστούς από το Game of Thrones
Προχωρούν οι ετοιμασίες για την αποστολή Άρτεμις της ΝΑΣΑ στο φεγγάρι
«Φρένο» στους λογαριασμούς-παρωδίες στο X βάζει ο Μασκ
Γυναίκα της εποχής του Αγαμέμνονα «ζωντανεύει» 3.500 χρόνια μετά και δείχνει... πιο σύγχρονη από ποτέ
ΒΙΝΤΕΟ: Γέφυρα σαν... Σινικό Τείχος ετοιμάζουν οι Κινέζοι-Θα έχει ύψος 625 μέτρα