Υποβλήθηκαν 494 υποψηφιότητες για τις 56 έδρες στη Βουλή

Ολοκληρώθηκε στις 12:30 η διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων για τις βουλευτικές εκλογές, καθώς και οι υποψηφιότητες των αντιπροσώπων των θρησκευτικών ομάδων, ενόψει της ψηφοφορίας στις 22 Μαΐου. Συνολικά, διεκδικούν βουλευτική έδρα 494 υποψήφιοι, αριθμός-ρεκόρ για εκλογές στην Κύπρο. 
 
Υπενθυμίζεται ότι στις προηγούμενες βουλευτικές εκλογές,  είχαν υποβληθεί περίπου 450 υποψηφιότητες. 
 
Σύμφωνα με την πρώτη πληροφόρηση του Εφόρου, υποβλήθηκαν 494 υποψηφιότητες, 180 υποψηφιότητες στη Λευκωσία, 29 στην Κερύνεια, 89 στην Αμμόχωστο, 51 στη Λάρνακα, 106 στη Λεμεσό και 39 στην Πάφο.
 
Η υποβολή των υποψηφιοτήτων στον Έφορο Εκλογής Περιφέρειας Λευκωσίας πραγματοποιήθηκε στο Συνεδριακό Κέντρο «Φιλοξενία» και για τις υπόλοιπες Επαρχίες, στα γραφεία των Έπαρχων. Για την Επαρχία Κερύνειας, οι υποψηφιότητες υποβλήθηκαν στο Υπουργείο Εσωτερικών, όπου εδρεύει ο Έφορος Εκλογής Περιφέρειας Κερύνειας.

Σημειώνεται πως για κάθε υποψηφιότητα κατατέθηκε ως παράβολο το ποσό των €500, ποσό το οποίο θα επιστραφεί μετά τις εκλογές σε όσους εκλεγούν ή  συγκεντρώνουν το 1/3 του εκλογικού μέτρου.

Στο μεταξύ, μια ώρα μετά την εκπνοή της προθεσμίας υποβολής ενστάσεων, αύριο Πέμπτη στις 13.30 ανακηρύσσεται Αντιπρόσωπος της Θρησκευτικής Ομάδας των Αρμενίων στη Βουλή των Αντιπροσώπων ο Βαρτκές Μαχτεσιάν, καθώς είναι ο μοναδικός που υπέβαλε υποψηφιότητα. Η ανακήρυξη του κ. Μαχτεσιάν θα γίνει από τον Γενικό Εφορο Εκλογών Κωνσταντίνο Νικολαϊδη.

Αμέσως μετά θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη με εκπροσώπους των κομμάτων και συνδυασμών κατά την οποία θα εξεταστούν τα δείγματα ψηφοδελτίων ώστε η υπηρεσία εκλογών να προχωρήσει στην εκτύπωση.

Όπως δήλωσε ο Γενικός Εφορος Εκλογών, δεν θα υπάρξει ηλεκτρονική ψηφοφορία για τους εκλογείς του εξωτερικού και θα υπάρξουν εκλογικά κέντρα σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Λονδίνο.

Αναφορικά με τις υποψηφιότητες για τους Αντιπροσώπους των Θρησκευτικών Ομάδων, ο Γενικός Εφορος είπε ότι υποβλήθηκαν 4 υποψηφιότητες για τον Αντιπρόσωπο των Μαρωνιτών, 2 για τον Αντιπρόσωπο των Λατίνων και μόνο η υποψηφιότητα Μαχτεσιάν για τους Αρμενίους.
 
 
 

Δειτε Επισης

Πρόσωπα με συνδέσεις σε Κύπρο και Ελλάδα προστέθηκαν στη λίστα κυρώσεων ΗΠΑ
Ο οδικός χάρτης με Κύπρο δεν στρέφεται κατά τρίτων επισήμανε ο Αμερικανός επιτετραμμένος στην Άγκυρα
Στο Στρασβούργο ο Κώστας Καδής για άτυπες συναντήσεις
Εμμένει στη θέση του ο Τατάρ-«Δεν μπορεί να υπάρξει οπισθοχώρηση από τα δύο κράτη»
Θέματα εγκλωβισμένων συζήτησε με Περδίκη η Επικεφαλής Ανθρωπιστικών Θεμάτων
Διορία 15 ημερών για τους διαχειριστές Συλλογικών Επενδύσεων έδωσε η Επιτροπή Οικονομικών
Για τις προετοιμασίες της 2ης Κυπριακής Προεδρίας ενημέρωσε η Ραουνά τον Αρμεύτη
Ψάχνει τη φόρμουλα για λύση στο θέμα των πολλαπλών συντάξεων η Επιτροπή Οικονομικών
Ποινικούς ανακριτές για το σκάνδαλο των διαβατηρίων ζητά το ΑΚΕΛ από τον Πρόεδρο
Καρφιά ΔΗΣΥ σε Χαρτσιώτη-«Δεν υπάρχει κατατεθειμένο νομοσχέδιο στη Βουλή»