Υποβλήθηκαν 494 υποψηφιότητες για τις 56 έδρες στη Βουλή

Ολοκληρώθηκε στις 12:30 η διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων για τις βουλευτικές εκλογές, καθώς και οι υποψηφιότητες των αντιπροσώπων των θρησκευτικών ομάδων, ενόψει της ψηφοφορίας στις 22 Μαΐου. Συνολικά, διεκδικούν βουλευτική έδρα 494 υποψήφιοι, αριθμός-ρεκόρ για εκλογές στην Κύπρο. 
 
Υπενθυμίζεται ότι στις προηγούμενες βουλευτικές εκλογές,  είχαν υποβληθεί περίπου 450 υποψηφιότητες. 
 
Σύμφωνα με την πρώτη πληροφόρηση του Εφόρου, υποβλήθηκαν 494 υποψηφιότητες, 180 υποψηφιότητες στη Λευκωσία, 29 στην Κερύνεια, 89 στην Αμμόχωστο, 51 στη Λάρνακα, 106 στη Λεμεσό και 39 στην Πάφο.
 
Η υποβολή των υποψηφιοτήτων στον Έφορο Εκλογής Περιφέρειας Λευκωσίας πραγματοποιήθηκε στο Συνεδριακό Κέντρο «Φιλοξενία» και για τις υπόλοιπες Επαρχίες, στα γραφεία των Έπαρχων. Για την Επαρχία Κερύνειας, οι υποψηφιότητες υποβλήθηκαν στο Υπουργείο Εσωτερικών, όπου εδρεύει ο Έφορος Εκλογής Περιφέρειας Κερύνειας.

Σημειώνεται πως για κάθε υποψηφιότητα κατατέθηκε ως παράβολο το ποσό των €500, ποσό το οποίο θα επιστραφεί μετά τις εκλογές σε όσους εκλεγούν ή  συγκεντρώνουν το 1/3 του εκλογικού μέτρου.

Στο μεταξύ, μια ώρα μετά την εκπνοή της προθεσμίας υποβολής ενστάσεων, αύριο Πέμπτη στις 13.30 ανακηρύσσεται Αντιπρόσωπος της Θρησκευτικής Ομάδας των Αρμενίων στη Βουλή των Αντιπροσώπων ο Βαρτκές Μαχτεσιάν, καθώς είναι ο μοναδικός που υπέβαλε υποψηφιότητα. Η ανακήρυξη του κ. Μαχτεσιάν θα γίνει από τον Γενικό Εφορο Εκλογών Κωνσταντίνο Νικολαϊδη.

Αμέσως μετά θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη με εκπροσώπους των κομμάτων και συνδυασμών κατά την οποία θα εξεταστούν τα δείγματα ψηφοδελτίων ώστε η υπηρεσία εκλογών να προχωρήσει στην εκτύπωση.

Όπως δήλωσε ο Γενικός Εφορος Εκλογών, δεν θα υπάρξει ηλεκτρονική ψηφοφορία για τους εκλογείς του εξωτερικού και θα υπάρξουν εκλογικά κέντρα σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Λονδίνο.

Αναφορικά με τις υποψηφιότητες για τους Αντιπροσώπους των Θρησκευτικών Ομάδων, ο Γενικός Εφορος είπε ότι υποβλήθηκαν 4 υποψηφιότητες για τον Αντιπρόσωπο των Μαρωνιτών, 2 για τον Αντιπρόσωπο των Λατίνων και μόνο η υποψηφιότητα Μαχτεσιάν για τους Αρμενίους.
 
 
 

Δειτε Επισης

Έπεσαν οι υπογραφές για τη μεταφορά των κινητών μονάδων αφαλάτωσης στην Κύπρο από τα ΗΑΕ
Με τα επιτεύγματα της Κυβέρνησης για τους εργαζόμενους το μήνυμα του ΠτΔ για την Εργατική Πρωτομαγιά
Εικοσιένα χρόνια από την ένταξη της Κύπρου στην ΕΕ-«Το ισχυρότερο εφόδιο στον αγώνα για επίλυση του Κυπριακού»
Λετυμπιώτης: Εργαζόμαστε αδιάκοπα για βιώσιμη λύση του Κυπριακού
Για απόπειρα δημιουργίας εντυπώσεων με ψευδείς ειδήσεις κατηγόρησε τον Ερχιουμάν ο Τατάρ
ΑΚΕΛ: Διεκδικούμε πραγματική βελτίωση στα εισοδήματα των εργαζομένων
Στον κόσμο του το τουρκικό ΥΠΑΜ-Υποστηρίζει πως επιχειρείται αναβίωση της... «τρομοκρατικής νοοτροπίας της ΕΟΚΑ»
Προσδοκία Τατάρ να αλλάξει όνομα το ψευδοκράτος-«Δεν υπάρχει κράτος βορράς-νότος. Υπάρχουν δύο χωριστά κράτη»
Νέα ΓΓ του ΕΛΚ η Ντολόρς Μονσεράτ, πρώτος Αντιπρόεδρος ο Πρωθυπουργός της Φινλανδίας
Ομόφωνα εγκρίθηκε το ψήφισμα του ΔΗΣΥ για Κυπριακό από το κογκρέσο του ΕΛΚ