Κατάρες, απειλές και κτυπήματα στο κεφάλι για τον Ξιούρουππα

Ξεχείλισε πάλι σήμερα έξω από το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας η οργή των συγγενών του Παναγιώτη Χριστοδούλου από την Λάρνακα ο οποίος δολοφονήθηκε τα ξημερώματα της Μεγάλης Δευτέρας από τον Γιώργο Ξιούρουππα, μετά από παραδοχή του ιδίου, σε μπυραρία της πόλης.
Παρά τα δρακόντεια μέτρα ασφαλείας τα οποία είχε λάβει η αστυνομία, ο Ξιούρουππας, δέχθηκε και σήμερα προπηλακισμούς και κτυπήματα στο κεφάλι και σε άλλα μέρη του σώματός του αλλά και φραστικές επιθέσεις από τους συγγενείς του θύματος οι οποίοι βρέθηκαν στο Δικαστήριο.
 
Φόνος εκ προμελέτης και άλλες οκτώ κατηγορίες
Επί της διαδικασίας ο Γιώργος Ξιούρουππας, 45 χρόνων από την Αραδίππου παραπέμφθηκε σήμερα σε απευθείας δίκη ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου Λάρνακας – Αμμοχώστου, που θα συνεδριάσει στις 26 Μαΐου 2016, ως ύποπτος για το φόνο του Παναγιώτη Χριστοδούλου, 38 χρόνων, επίσης, από την Αραδίππου.
Σύμφωνα με την Αστυνομία, ο Ξιούρουππας θεωρείται ύποπτος για τα αδικήματα του φόνου εκ προμελέτης, της παράνομης κατοχής και μεταφοράς πυροβόλου όπλου κατηγορίας Β’ και της παράνομης κατοχής και μεταφοράς εκρηκτικών υλών.
Το θύμα και ο ύποπτος είχαν το τελευταίο διάστημα κάποιες διαφορές ενώ μαρτυρία που εξασφάλισε η Αστυνομία υποστηρίζει ότι ο Χριστοδούλου θεωρούσε τον Ξιούρουππα υπαίτιο για τη σύλληψή του από την ΥΚΑΝ για παράνομη κατοχή ναρκωτικών, θεωρώντας πως ο 45χρονος είχε δώσει τη σχετική πληροφορία στην Αστυνομία.
Όταν οι δύο συναντήθηκαν τα ξημερώματα της 25ης Απριλίου στο νυχτερινό κέντρο, ο Ξιούρουππας άρχισε να πυροβολεί τον Χριστοδούλου από απόσταση ενός περίπου μέτρου ενώ συνέχισε να τον πυροβολεί ακόμα και όταν το θύμα σωριάστηκε στο πάτωμα.
Μετά τους πυροβολισμούς ο Ξιούρουππας εγκατέλειψε τη σκηνή με το αυτοκίνητο του και η Αστυνομία εξέδωσε ένταλμα σύλληψης του. Γύρω στις δύο το μεσημέρι ο ύποπτος εντοπίστηκε σε περιοχή του Κάτω Πύργου Τυλληρίας και συνελήφθη.
Σε γραπτή κατάθεση του στην Αστυνομία φέρεται να παραδέχθηκε τη διάπραξη της δολοφονίας του Παναγιώτη Χριστοδούλου δίνοντας κάποιους ισχυρισμούς.
Σε σωματική έρευνα στον ύποπτο εντοπίστηκε ένα πιστόλι μάρκας USP που έφερε στο γεμιστήρα του 9 σφαίρες του ίδιου διαμετρήματος με τους κάλυκες που βρέθηκαν στη σκηνή του φόνου. Από τις εξετάσεις διαπιστώθηκε ότι πρόκειται για υπηρεσιακό πιστόλι της αστυνομίας το οποίο κλάπηκε το 2008 και ήταν χρεωμένο σε αστυφύλακα ο οποίος αφυπηρέτησε το 2009.
Μέχρι την έναρξη της δίκης, ο υπόδικος  θα κρατείται στις Κεντρικές Φυλακές.



 
 
  
 

Δειτε Επισης

Καλούν τον κόσμο σε εκδήλωση κατά της διαφθοράς οι Οικολόγοι μετά την παύση Οδυσσέα
Συννεφιά, βροχές και καταιγίδες στο καιρικό μενού-Στους 33 βαθμούς η θερμοκρασία
Αυτοί είναι οι μαγικοί αριθμοί του Τζόκερ που μοιράζουν πάνω από 13,4 εκ. ευρώ
Απορρίφθηκε η προσφυγή φαρμακείων κατά Διατάγματος για ωράρια λειτουργίας
Μείωση κατέγραψε ο πληθωρισμός σε Κύπρο και υπόλοιπη Ευρώπη τον Αύγουστο
Προειδοποιήσεις για απεργιακά μέτρα από εργαζόμενους σε εργοστάσια σκυροδέματος
Δύο συμφωνίες για τις μεταμοσχεύσεις υπέγραψαν Ελλάδα και Κύπρος
Προβληματισμοί Βουλευτών για λεωφορειολωρίδα στη Νίκου και Δέσποινας Παττίχη
Ενώπιον 250 Στροβολιώτων, παρουσιάστηκε το έργο αναβάθμισης της Τσερίου
Εξετάζεται βελτίωση δρόμου αεροδρομίου – Πάφου και εναλλακτική όδευση