Πώς βγαίνουν τα μαθηματικά των κομμάτων για την εκλογή του προέδρου της Βουλής

Ένα ένα μετρούν τα κόμματα τα κουκιά τους ή καλύτερα τις ψήφους τους για την προεδρία της βουλής. Πώς βγαίνουν όμως τα μαθηματικά με τα δεδομένα που υπάρχουν αυτή την στιγμή, δηλαδή με σίγουρους υποψήφιους του Άντρο Κυπριανού, Μαρίνο Σιζόπουλο, Δημήτρη Συλλούρη και Γιώργο Περδίκη και εν δυνάμει υποψήφιο τον πρόεδρο του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου;
Το μόνο είναι σίγουρο είναι πως ουδείς βγαίνει είτε από την πρώτη είτε από την δεύτερη ψηφοφορία, καθώς δεν υπάρχει υποψήφιος που να  συγκεντρώνει  τις απαιτούμενες 29 ή 22 ψήφους αντίστοιχα.
Όλα θα κριθούν στην Τρίτη ψηφοφορία κατά την οποία πρόεδρος αναδεικνύεται με απλά αναλογική ο υποψήφιος που θα συγκεντρώσει τις περισσότερες ψήφους.

Σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο προβάδισμα έχει ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ που θα τύχει την στήριξης της  κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος του που αριθμεί 18 ψήφους.
Ακολουθεί  ο Άντρος Κυπριανού με 16  ψήφους, όσες δηλαδή η ομάδα του ΑΚΕΛ και στην συνέχεια ο Μαρίνος Σιζόπουλος με 12 ψήφους,  τις τρεις της ΕΔΕΚ και τις 9 του ΔΗΚΟ.

Ακόμη και αν η υποψηφιότητα Μαρίνου Σιζοπουλου τύχει στήριξης από την Συμμαχία Πολιτών του Γιώργου Λιλλήκα, δεν είναι αρκετό καθώς θα φθάσει απλά τις 15 και θα υπολείπεται μία του Άντρου Κυπριανού και τριών του Αβέρωφ Νεοφύτου.
Κατά συνέπεια θα πρέπει να υπάρξει απόσυρση ενδιαφέροντος  από πλευράς Συλλούρη και Περδίκη έτσι ώστε ο κυριος Σιζόπουλος να ξεπεράσει τις 18 ψήφους του Αβέρωφ Νεοφύτου.
Σημείο κλειδί τέλος μπορεί να αποτελέσουν οι δύο ψήφοι του ΕΛΑΜ  για το οποίο το μόνο σίγουρο είναι πως δεν θα κατέλθει με δικό του υποψήφιο και δεν θα στηρίξει Άντρο Κυπριανού.
 
 
 
 

Δειτε Επισης

Γιλμάζ: Η Τουρκία θα συνεχίζει να υποστηρίζει την ανάπτυξη της «ΤΔΒΚ»
Δυσφορία Σκυλακάκη για ηλεκτρική διασύνδεση-«Δεν έχουν γίνει αυτά που περιμέναμε»
Ουστέλ: Χέρι-χέρι με την Τουρκία θα αντιμετωπίσουμε τις δυσκολίες
Διόρισαν νέο δικηγόρο οι μοναχοί για το Συνοδικό-Δεν θα ζητήσουν αναβολή, επανήλθε όμως ο Βαβούσκος
Ποινή δύο ετών για κρατούμενους, τρία για δεσμοφύλακες προβλέπει το νομοσχέδιο για χρήση κινητών στις Κεντρικές
Η μετεξέλιξη Νομικής-Ελεγκτικής Υπηρεσίας και τα πρόσωπα κλειδιά για το μέλλον των θεσμών
Μια φωτογραφία η αφορμή για τα προβοκάτσια των Τούρκων στη Δερύνεια-Σε black list όσοι ήταν στην εκδήλωση
Λύση στο θέμα του καλωδίου έχει ο Τατάρ-Προτείνει ηλεκτρική διασύνδεση με την Τουρκία
Δεν υπάρχει πρόθεση αναβολής του Συνοδικού Δικαστηρίου-Πρέπει να παραστούν οι μοναχοί
Εβδομήντα παιδιά εξακολουθούν να αγνοούνται μετά την πυρκαγιά σε κοιτώνα σχολείου στην Κένυα