ΠΕΟ: Στο 27.7% η παιδική φτώχεια στην Κύπρο

Η παγκόσμια κοινωνία οφείλει να κάνει έναν ειλικρινή απολογισμό έναντι των υποχρεώσεων της προς τα παιδιά, αναφέρει σε μήνυμα με την ευκαιρία της 1ης Ιουνίου – Μέρας του Παιδιού, το Κεντρικό Γραφείο Γυναικών Εργατοϋπαλλήλων ΠΕΟ, σημειώνοντας ότι η παιδική φτώχεια στην Κύπρο βρίσκεται στο 27.7%.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, στην Ε.Ε. των 28 το ποσοστό της παιδικής φτώχειας ξεπερνά το 27.7% με 13 χώρες να είναι πάνω από 29% και 2 χώρες να είναι κοντά στο 50%. Η Στρατηγική Ευρώπη 2020 που έθεσε ως στόχο τη μείωση της φτώχειας και την καταπολέμηση του κοινωνικού αποκλεισμού φαίνεται να αποτυγχάνει στην εκπλήρωση και αυτού του στόχου, προστίθεται.

Σε ό,τι αφορά την Κύπρο, αναφέρεται πως η παιδική φτώχεια βρίσκεται στο 27.7%.

«Η ανεπάρκεια της κρατικής κοινωνικής πολιτικής απέτυχε να αντιμετωπίσει αυτά τα προβλήματα και ιδιαίτερα την παιδική φτώχεια και αντί αυτού συνεχίζει τις πολιτικές της που οδηγούν στη συρρίκνωση του κοινωνικού κράτους, στη μείωση κονδυλίων για την παιδεία, την υγεία, των κοινωνικών παροχών, των προγραμμάτων φύλαξης και φροντίδας παιδιών και μια σειρά άλλων που απαιτούνται για την εξάλειψη της παιδικής φτώχειας και την ευημερία των όλως των παιδιών» όπως αναφέρεται.

Το Κεντρικό Γραφείο Γυναικών Εργατοϋπαλλήλων της ΠΕΟ απαιτεί την εφαρμογή της Σύμβασης των Δικαιωμάτων του Παιδιού μέσα από τη λήψη συγκεκριμένων μέτρων και την εκπόνηση ειδικού σχεδίου καταπολέμησης της παιδικής φτώχειας λαμβάνοντας υπόψη όλες τις παραμέτρους που συμβάλουν στην ευημερία και προστασία των παιδιών.

Απαιτεί, επίσης, πλήρη εφαρμογή των νομοθεσιών που προστατεύουν τη μητρότητα και κατοχυρώνουν την άσκηση του γονεϊκού ρόλου, πλήρη και αποτελεσματική εφαρμογή του Νόμου για την καταπολέμηση της βίας στην οικογένεια, αποτρέποντας έτσι την άσκηση οποιασδήποτε μορφής βίας στα παιδιά.

Ζητά ακόμα, μεταξύ άλλων, δημιουργία επαρκών χώρων και υπηρεσιών προστασίας και φύλαξης των παιδιών, καθώς και χώρων άθλησης και ψυχαγωγίας έτσι που να περνούν τον ελεύθερο τους χρόνο δημιουργικά και με ασφάλεια.
 
ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Στις 25/9 ξεκινά ο διάλογος ΥΠΑΝ – αρμοδίων φορέων για καταλόγους
Για αποζημιώσεις ε/κ περιουσιών και ενέργεια μίλησε στον παράνομο Bayrak ο Ουστέλ
Υπέγραψε την παύση Οδυσσέα Μιχαηλίδη η Αννίτα Δημητρίου ως Προεδρεύουσα της Δημοκρατίας
Οι λόγοι για έλλειψη επαγγελματιών οδηγών στο μικροσκόπιο του Υπουργείου Μεταφορών
Στην Επιτροπή Παιδείας το καθεστώς εκπαιδευτικών αορίστου χρόνου
Έξω από Προεδρικό και Σπίτι Ευρώπης στις 3/10 οι αγελαδοτρόφοι
Το φανταστικό σενάριο, οι ευθύνες της Αστυνομίας και οι χούλιγκανς που αφήνουμε να διοικούν
Στα κατεχόμενα λειτουργούν 22 «πανεπιστήμια» με 80.000 ενεργούς φοιτητές
Ζητούν απαντήσεις από ΠτΔ και ΕΕ για τους κανονισμούς για το χαλλούμι οι αγελαδοτρόφοι
Σκληρή και χειρότερη από Ρίκκου η απόφαση για Οδυσσέα-«Παρασυρόμενος από τις Σειρήνες της δημοφιλίας, σύγχυσε τα όρια»