Όλα ρευστά για τον δημοτικό γραμματέα Λευκωσίας

Σε δεκαπέντε περίπου ημέρες θα τεθεί ενώπιον του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Λευκωσίας το θέμα της πλήρωσης της θέσης του δημοτικού γραμματέα του δήμου μετά την κένωση της, από την εκλογή του Μαρίνου Μουσούτα, στη Βουλή.
Η θέση θα κενωθεί επίσημα στις 2 Ιουνίου ενώ την επόμενη ημέρα ο νυν δημοτικός γραμματέας του δήμου Μαρίνος Μουσούτας θα υποβάλει και επίσημα την παραίτηση του, στο δήμαρχο Λευκωσίας.
Όπως πληροφορείται ο Ρεπόρτερ Online δυο είναι τα ενδεχόμενα που υπάρχουν σε ότι αφορά την πλήρωση της θέσης. Η πρώτη έχει να κάνει με τη διαδικασία εκδήλωσης ενδιαφέροντος για πλήρωση της θέσης όπως είχε γίνει και με την περίπτωση Μουσούτα. Συνοπτικά, το δημοτικό συμβούλιο θα πρέπει να πάρει την απόφαση για πρόσληψη δημοτικού γραμματέα. Στη συνέχεια θα πρέπει να λάβει σχετική έγκριση από το υπουργείο Εσωτερικών που με τη σειρά του θα πρέπει να πάρει σχετική έγκριση από τη Βουλή έτσι ώστε να προκηρυχθεί η θέση.  

Πέραν όμως των πιο πάνων και εν αναμονή των αποφάσεων για τη μεταρρύθμιση της τοπικής αυτοδιοίκησης, παραμένει ανοικτό και το ενδεχόμενο το δημοτικό συμβούλιο να πάρει την απόφαση να παραμείνει με το σημερινό καθεστώς του αναπληρωτή δημοτικού γραμματέα. Αυτό το σενάριο όπως μας έχει λεχθεί χαρακτηριστικά είναι και το επικρατέστερο αφού άλλοι δήμοι της πρωτεύουσας λειτουργούν με αναπληρωτή δημοτικό γραμματέα εν αναμονή εξελίξεων. Να σημειωθεί πως λόγω της προεκλογικής εκστρατείας του Μαρίνου Μουσιούτα, εδώ και τρεις μήνες έχει τοποθετηθεί αναπληρωτής δημοτικός γραμματέας. 
 

Δειτε Επισης

Υποβλήθηκαν 7.734 αιτήσεις στην «επιτροπή ακινήτων»-Αποφασίστηκε αποζημίωση 467.060.546 στερλινών
Εργαστήρια με θέμα τον αυτισμό πραγματοποίησε το ΥΠΑΝ
Για «αδιαφορία» στην τήρηση νομοθεσίας για θεσμό Επιτρόπου Εποπτείας ΓεΣΥ κάνει λόγο η Ισότητα
Πάνω από 90 παιδιά σε στέγες, 237 σε ανάδοχες οικογένειες-Πολλά τα κενά και τα προβλήματα
Αντιδρούν για το χαλλουμι και ετοιμάζουν συνάντηση οι αγελαδοτρόφοι-«Ευνοείται η παραγωγή στα κατεχόμενα»
Υπάλληλοι καθυστερούν να μεταβούν στη δουλειά-Τι καταγράφει έκθεση της Ελεγκτικής για τον ΟΚΥΠΥ
Συζήτησαν αλλαγές για την Τ.Α. Σιζόπουλος και Γιωρκάτζιης
Ζήτησε άμεσα τα στοιχεία στελέχωσης των Συμπλεγμάτων ο ΥΠΕΣ
Οκτώ τυχεροί κέρδισαν αλλά δεν εξαργύρωσαν τα λαχεία τους-Επιστρέφουν στο κράτος τα χρήματα εντός Νοεμβρίου
Στη Γενεύη η Επ. Νομοθεσίας για αξιολόγηση Κύπρου για Οικονομικά, Κοινωνικά και Πολιτιστικά Δικαιώματα