Ολάντ και Μέρκελ: Η εύθραυστη Ευρώπη πρέπει να προστατευθεί

Ο Φρανσουά Ολάντ και η Αγγελα Μέρκελ απηύθυναν έκκληση, κατά τη διάρκεια των σημερινών τελετών για την 100ή επέτειο της μάχης του Βερντέν, για την προστασία της Ευρώπης, "μία εύθραυστη περιοχή", απέναντι στις "δυνάμεις της διαίρεσης" που εκφράστηκαν κυρίως κατά τη διάρκεια της προσφυγικής κρίσης.

"Το ιερό μας καθήκον είναι γραμμένο στη ρημαγμένη γη του Βερντέν και περιορίζεται σε λίγες λέξεις: αγαπάμε την πατρίδα μας , αλλά προστατεύουμε το κοινό μας σπίτι, την Ευρώπη, χωρίς την οποία θα ήμασταν εκτεθειμένοι στις θύελλες της Ιστορίας", δήλωσε ο πρόεδρος της Γαλλίας.
 


Οι δύο ηγέτες που έδωσαν ραντεβού σήμερα στο Βερντέν της ανατολικής Γαλλίας, στο πεδίο μίας από τις φονικότερες μάχες του Α`Παγκοσμίου Πολέμου, επισήμαναν τον εύθραυστο χαρακτήρα της Ευρωπαϊκής Ενωσης που έχει να αντιμετωπίσει το ενδεχόμενο της εξόδου της Βρετανίας μετά το δημοψήφισμα τον Ιουνίου.


Η Ευρώπη είναι "η μεγαλύτερη κοινότητα δημοκρατικών χωρών, ένα σημείο αναφοράς", αλλά επίσης μία "μεγάλη εύθραυστη ζώνη" που οφείλουμε να προστεύσουμε, είπε ο Φρανσουά Ολάντ.

Οι δυνάμεις "της διαίρεσης, του κλεισίματος και της οπισθοχώρησης κινούνται και πάλι", κατήγγειλε ο πρόεδρος της Γαλλίας.

Η καγκελάριος της Γερμανίας αναφέρθηκε επίσης στις σημερινές "αδυναμίες" της Ευρώπης απέναντι στην προσφυγική κρίση και ζήτησε της έκφραση της ευρωπαϊκής αλληλεγγύης απέναντι στις κρίσεις. Για την επιβίωση της Ευρώπης, είναι σημαντικό "να μη κλειστούμε στους εαυτούς μας, αλλά να είμαστε ανοικτοί για τον άλλον".

"Εάν σκεφτόμαστε μόνο με εθνικά κριτήρια, αυτό δεν θα μας επιτρέψει να προχωρήσουμε . Αυτό ισχύει τόσο για την κρίση χρέους στην Ευρώπη, όσο και για την υποδοχή των προσφύγων", είπε.
 
 
 

Δειτε Επισης

Νεκρή πενταμελής οικογένεια από ισραηλινό πλήγμα εναντίον καταυλισμού στη Λωρίδα της Γάζας
Σεισμός 6,3 Ρίχτερ στον Ισημερινό
Πώς θα κάτσουν οι 60 ηγέτες και βασιλιάδες στην κηδεία του Πάπα-Γιατί φοβούνται ότι θα θυμώσει ο Τραμπ
ΒΙΝΤΕΟ: Η στιγμή που αεροσκάφος στην Ταϊλάνδη συνετρίβη στη θάλασσα, πέντε νεκροί
Αυτοί είναι όλοι οι όροι της συμφωνίας που έχουν προτείνει οι ΗΠΑ για την Ουκρανία-«Η Κριμαία θα μείνει στη Ρωσία»
Ανώτερος αξιωματικός του ρωσικού στρατού νεκρός σε έκρηξη οχήματος στη Μόσχα
Πονοκέφαλος οι διπλωματικές ισορροπίες στην κηδεία του Πάπα-Η λίστα των επισήμων και το παράδειγμα του 2005
Καταρτίζει οδικό χάρτη για απεξάρτηση από τα ρωσικά ορυκτά καύσιμα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή
Tρεις νεκροί και οκτώ τραυματίες σε ρωσική επίθεση στην πόλη Πάβλοχραντ
Βήμα πίσω και από την Κίνα στον πόλεμο των δασμών-Εξετάζει αναβολή της επιβάρυνσης 125% σε ορισμένα προϊόντα