Εβδομήντα μετανάστες νεκροί την τελευταία βδομάδα

Εβδομήντα νεκροί και πάνω από δεκατέσσερις χιλιάδες διασωθέντες είναι ο  απολογισμός τις τελευταίας εβδομάδας επιχειρήσεων της ιταλικής ακτοφυλακής, του  πολεμικού ναυτικού, της Frontex και εμπορικών πλοίων αλλά και μονάδων μη  κυβερνητικών οργανισμών, στην θαλάσσια περιοχή ανάμεσα στην Σικελία και τις  ακτές της Λιβύης.
 
Όπως αναφέρει η ιταλική εφημερίδα Λα Ρεπούμπλικα, τα κέντρα υποδοχής των πόλεων  της Σικελίας στις οποίες αποβιβάζονται οι μετανάστες (Κετάνη, Παλέρμο, Μεσίνα  και Πόρτο Εμπέντοκλε) αντιμετωπίζουν στη φάση αυτή έντονο πρόβλημα  χωρητικότητας και αναζητούνται υποδομές κατάλληλες για φιλοξενία σε άλλες  περιφέρειες της χώρας.
 
Ο επικεφαλής της ξενοφοβικής Λέγκας του Βορρά, Ματτέο Σαλβίνι, έκανε λόγο για  "κίνδυνο εισβολής από μέρους των μεταναστών" και ζήτησε επείγουσα συνάντηση με  τον Ιταλό πρωθυπουργό Ματτέο Ρέντσι. Ο οποίος, με την σειρά του, από το G7 της  Ιαπωνίας κάλεσε όλους "να διατηρήσουν, πρώτα απ' όλα, την ψυχραιμία τους".
 
 Η υπουργός αρμόδια για τις συνταγματικές μεταρρυθμίσεις, Μαρία Έλενα Μπόσκι,  συμπλήρωσε ότι "δεν μπορεί να χαθεί ούτε μια ανθρώπινη ζωή, αλλά πρόκειται και  για θέμα το οποίο επιβάλλεται να αντιμετωπισθεί σε ευρωπαϊκό επίπεδο, από την  στιγμή που προκύπτει και ένα πρόβλημα το οποίο σχετίζεται με τις δυνατότητες  και δυνάμεις των διαφόρων κοινωνιών".
 
Στο μεταναστευτικό θέλησε να αναφερθεί, τέλος, και ο πάπας Φραγκίσκος κατά την  συνάντησή του, σήμερα, με πεντακόσια παιδιά μεταναστών, στο Βατικανό. "Πρέπει  να γνωρίζουμε ότι οι μετανάστες δεν αποτελούν κίνδυνο, αλλά βρίσκονται οι  ίδιοι σε κίνδυνο", είπε ο Αργεντινός ποντίφικας.
 
 
 

Δειτε Επισης

Ελληνόκτητο πλοίο στην Ερυθρά Θάλασσα δέχτηκε επίθεση με πυροβολισμούς και ρουκέτες
Στους 68 έφτασαν οι νεκροί από τις φονικές πλημμύρες στο Τέξας-Αδιανόητες εικόνες καταστροφής
Νέα κίτρινη προειδοποίηση από τη Μετεωρολογική-Θα φτάσει τους 41 βαθμούς ο υδράργυρος
Διπλωματικός πυρετός για τη Γάζα-Ο Νετανιάχου πάει στον Τραμπ
Μάχη με το χρόνο δίνουν οι διασώστες μετά τις πλημμύρες στο Τέξας-Νεκρά 15 παιδιά
Σκηνές πανικού σε αεροσκάφος της Ryanair-Επιβάτες πηδούν από τα φτερά, 18 τραυματίες
Προσβασιμότητα για λίγους-Τα καθημερινά εμπόδια των ατόμων με αναπηρίες στους χώρους εστίασης
Νέα διαμαρτυρία έξω από τη Νομική Υπηρεσία για τη δολοφονία του Θανάση-«Δεν ήταν το μόνο θύμα συγκάλυψης και διαφθοράς»
Επανήλθαν οι Οικολόγοι, ζητούν παραίτηση ή παύση Αγγελίδη-«Πρέπει να αποκατασταθεί η δικαιοσύνη»
Μετά τους Βορειοκορεάτες οι Ρώσοι στρατολογούν και Κουβανούς-Η περιπέτεια του Φρανσίσκο στο μέτωπο