Υποψήφιο από το ΔΗΚΟ για την προεδρία της βουλής θέλει η ΝΕΔΗΚ

Τη διαφωνία του στην απόφαση του Προέδρου του ΔΗΚΟ να μην διεκδικήσει της Προεδρία της Βουλής, ούτε ο ίδιος ούτε και άλλο στέλεχος του Δημοκρατικού Κόμματος, εκφράζει ο Πρόεδρος της Νεολαίας του ΔΗΚΟ, Μιχάλης Γιακουμή.
 
Σε ανακοίνωση που εξέδωσε, ο κ. Γιακουμή τονίζει ότι το ΔΗΚΟ αποτελεί την πιο συναινετική δύναμη στον τόπο και πρέπει να ασκήσει αυτό τον ρόλο σε μία πολυκομματική Βουλή.
Γι’ αυτό τον λόγο, προσθέτει «το Δημοκρατικό Κόμμα, θα πρέπει να διεκδικήσει την Προεδρία της Βουλής, χωρίς οποιεσδήποτε συναλλαγές και συνδιαλλαγές, με μόνο γνώμονα το γενικό καλό του λαού και της Κύπρου μας. Όπως έπραξε και στο παρελθόν, το Δημοκρατικό Κόμμα έχει σταθεί στο ύψος των περιστάσεων, συμβάλλοντας στην έξοδο της Κύπρου από το Μνημόνιο. Έτσι και τώρα, πρέπει να συνεχίσει αυτό το έργο και να διεκδικήσει την Προεδρία της Βουλής».
 
Προχωρώντας, ο κ. Γιακουμή εκφράζει την άποψη  ότι «ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ θα μπορούσε να επιτελέσει αυτό τον ρόλο επάξια και αποτελεσματικά, αλλά και αξιόλογα στελέχη του κόμματος – Βουλευτές, τα οποία στο παρελθόν έχουν λειτουργήσει συναινετικά και χαίρουν της εκτίμησης της κοινωνίας και άλλων κομμάτων, θα μπορούσαν να επιτελέσουν αυτό τον ρόλο, σε περίπτωση που δεν ενδιαφέρεται ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ για την θέση του Προέδρου της Βουλής».
 
Σχετική επιστολή απέστειλε ο κ. Γιακουμή στον Νικόλα Παπαδόπουλο.
 
Ακολουθεί αυτούσια η επιστολή
 
Αξιότιμε κ. Πρόεδρε,

Θέμα: Συγχαρητήρια για τα ποσοστά του Δημοκρατικού Κόμματος στις Βουλευτικές Εκλογές 2016
 
Εκ μέρους της Νεολαίας του Δημοκρατικού Κόμματος, θα ήθελα να σας εκφράσω τα θερμά μου συγχαρητήρια για τα υψηλά ποσοστά που εξασφάλισε το Δημοκρατικό Κόμμα στις τελευταίες Βουλευτικές Εκλογές την περασμένη Κυριακή. Ο λαός έχει μιλήσει και έχει θέσει το Δημοκρατικό Κόμμα ως ρυθμιστή, για όλες τις αποφάσεις που θα πρέπει να λάβει η Νέα Βουλή. Πρέπει να ασκήσουμε τον ρόλο μας στην Βουλή, όσο πιο ωφέλιμα γίνεται για το καλό του λαού και του τόπου.
 
Η πιο συναινετική δύναμη στον τόπο είναι το Δημοκρατικό Κόμμα και πρέπει να ασκήσει αυτό τον ρόλο σε μία πολυκομματική Βουλή. Γι’ αυτό τον λόγο, το Δημοκρατικό Κόμμα, θα πρέπει να διεκδικήσει την Προεδρία της Βουλής, χωρίς οποιεσδήποτε συναλλαγές και συνδιαλλαγές, με μόνο γνώμονα το γενικό καλό του λαού και της Κύπρου μας.
Όπως έπραξε και στο παρελθόν, το Δημοκρατικό Κόμμα έχει σταθεί στο ύψος των περιστάσεων, περνώντας τα νομοσχέδια της Τρόικα, κάτι που οδήγησε τελικά στην έξοδο της Κύπρου από το Μνημόνιο. Έτσι και τώρα, πρέπει να συνεχίσει αυτό το έργο και να διεκδικήσει την Προεδρία της Βουλής. Με βάση τα πιο πάνω, έχω τη γνώμη ότι ως Πρόεδρος του Κόμματός μας, θα μπορούσατε να επιτελέσετε αυτό τον ρόλο επάξια και αποτελεσματικά, αλλά και αξιόλογα στελέχη του κόμματος – Βουλευτές, τα οποία στο παρελθόν έχουν λειτουργήσει συναινετικά και χαίρουν της εκτίμησης της κοινωνίας και άλλων κομμάτων, θα μπορούσαν να επιτελέσουν αυτό τον ρόλο, σε περίπτωση που δεν ενδιαφέρεστε προσωπικά για την θέση του Προέδρου της Βουλής.
 
Ο δεύτερος τη τάξει στην Επιτροπή Οικονομικών στην περασμένη σύνθεση της Βουλής, κ. Άγγελος Βότσης, μπορεί επάξια να ασκήσει αυτό τον ρόλο, δίνοντας κύρος στη θέση του Προέδρου της Βουλής, χρήζει σεβασμού από τους συναδέλφους βουλευτές του ανεξαρτήτως πολιτικού χώρου και είναι η καλύτερη επιλογή μετά από τον Πρόεδρο του Κόμματος για να αναλάβει αυτά τα καθήκοντα.
 
Θεωρώ ότι θα ήταν τεράστιο λάθος το Δημοκρατικό Κόμμα, μετά την επιτυχία των εκλογών να στηρίξει για την Προεδρία της Βουλής πολιτικούς που δεν έχουν έρεισμα στην κοινωνία, κινδύνεψαν ακόμα και να μην εκλεγούν Βουλευτές και δεν χαρακτηρίζονται από συναινετικότητα.
 
Με εκτίμηση,
Μιχάλης Γιακουμή
Πρόεδρος Νεολαίας ΔΗΚΟ
 
 

Δειτε Επισης

Ξανά στο ΥΠΕΣ οι πρόεδροι ΕΟΑ για το θέμα των αδειοδοτήσεων-«Πρόβλημα με τον ΙΠΠΟΔΑΜΟ»
Συντόνισαν ενέργειες για Κυπριακό ενόψει Γενικής Συνέλευσης ΗΕ Χριστοδουλίδης-Μητσοτάκης
Εξύμνησε την συνεργασία Κύπρου και Ισραήλ ο Χέρτζογκ-Λαμπρό παράδειγμα μεσογειακής συνεργασίας και σταθερότητας
«Ιστορικό» χαρακτήρισε το ψήφισμα ΟΗΕ για Δυτική Όχθη ο Παλαιστίνιος Πρέσβης
Μπηχτές ΔΗΣΥ σε ΑΚΕΛ με αφορμή την παύση Οδυσσέα-«Λαϊκισμός και χυδαία ψηφοθηρία εις βάρος των θεσμών»
Συνάντηση Χριστοδουλίδη με Μητσοτάκη-«Ο συντονισμός μας περισσότερο απαραίτητος από ποτέ»
Διακόπηκε η συνεδρία της Επιτροπής Ελέγχου, ως ένδειξη σεβασμού και εκτίμησης στον Οδυσσέα
Τις επόμενες ημέρες οι αποφάσεις Χριστοδουλίδη για αντικατάσταση Οδυσσέα
Κρίσιμο τετ α τετ Χριστοδουλίδη-Μητσοτάκη για την ηλεκτρική διασύνδεση
Οι... μνηστήρες περιμένουν Οδυσσέα-Τα κρυφά χαμόγελα, οι φήμες διαρκείας και τα πολιτικά σενάρια