Δρακόντεια μέτρα στην Αθήνα για τον Πούτιν

Σε εφαρμογή έχουν τεθεί ήδη τα έκτακτα μέτρα ασφαλείας καθώς και οι έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της Αθήνας ενόψει της άφιξης, σε λίγη ώρα, του Προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας Βλαντίμιρ Πούτιν. Σε συναγερμό έχουν τεθεί περισσότεροι από 2.500 αστυνομικοί ενώ τα δρακόντεια μέτρα ασφαλείας καλύπτουν όλη τη διαδρομή που ο Ρώσος Πρόεδρος και η πολυπληθής συνοδεία του θα ακολουθήσουν από το διεθνές αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» μέχρι το Προεδρικό Μέγαρο και το Μέγαρο Μαξίμου στην Ηρώδου Αττικού.

Οι  ρυθμίσεις κυκλοφορίας περιλαμβάνουν αποκλεισμούς ορισμένων δρόμων και σταδιακή διακοπή της κυκλοφορίας στη διαδρομή από το αεροδρόμιο μέχρι το κέντρο της Αθήνας. Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις της Τροχαίας θα ισχύσουν μέχρι και αύριο το πρωί, οπότε ο Πρόεδρος της Ρωσίας θα αναχωρήσει για το Άγιο Όρος.

Η ατζέντα των συνομιλιών μεταξύ του Έλληνα Πρωθυπουργού και του Ρώσου Προέδρου, και των δύο κυβερνητικών αντιπροσωπειών, θα επικεντρωθεί, σύμφωνα με ελληνικές κυβερνητικές πηγές, στην ενίσχυση των διμερών οικονομικών και εμπορικών σχέσεων (κυρίως όσον αφορά στην προσέλκυση ρωσικών επενδύσεων, στην προώθηση ελληνικών εξαγωγών κυρίως στον αγροδιατροφικό τομέα, στην ενέργεια και στον τουρισμό), στην αναβάθμιση του πολιτικού διαλόγου για διεθνείς και περιφερειακές εξελίξεις, καθώς και για τις σχέσεις ΕΕ-Ρωσίας και ΝΑΤΟ-Ρωσίας, καθώς και στη συνεργασία στους τομείς του πολιτισμού, της παιδείας, της επιστήμης και της τεχνολογίας στο πλαίσιο, επίσης, του  Αφιερωματικού Έτους 2016. Ο Αλέξης Τσίπρας και ο Βλαντίμιρ Πούτιν αναμένεται επίσης να συζητήσουν και για την προσφυγική κρίση, τη γενικότερη αστάθεια στην περιοχή της ανατολικής Μεσογείου, τις πολιτικές εξελίξεις στην γειτονική Τουρκία, αλλά και την κατάσταση στο ουκρανικό ζήτημα.

Το Ρώσο Πρόεδρο συνοδεύει πολυπληθής κυβερνητική αντιπροσωπεία με τη συμμετοχή των Υπουργών Εξωτερικών, Ενέργειας, Μεταφορών, Πολιτισμού, Οικονομικής Ανάπτυξης, Γεωργίας και του Κυβερνητικού Εκπροσώπου, αλλά και πολλούς επιχειρηματίες μεταξύ των οποίων συγκαταλέγονται οι διευθύνοντες σύμβουλοι της Gazprom και της Rosneft.

Μετά το πέρας της κατ’ ιδίαν συνάντησης Έλληνα Πρωθυπουργού και Ρώσου Προέδρου και των διευρυμένων συνομιλιών των δύο αντιπροσωπειών, οι δύο πλευρές αναμένεται να υπογράψουν σειρά διακηρύξεων και συμφωνιών:Πολιτική Διακήρυξη για ελληνο-ρωσικό διάλογο επί διεθνών και περιφερειακών θεμάτων αμοιβαίου ενδιαφέροντος
Διακήρυξη Εταιρικής Σχέσης για Εκσυγχρονισμό (σχετικά με οικονομική συνεργασία)

Συμφωνίες συνεργασίας (μεταξύ Υπουργείων) για

Επιστήμη και τεχνολογία
Τουρισμό
Μετεωρολογία

Συμφωνίες συνεργασίας μεταξύ φορέων

Enterprise Greece – Invest in Russia
ΕΛΠΕ –
Πανεπιστήμιο Πειραιά – Πανεπιστήμιο Ουραλίων
Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας – Ρωσικό Ινστιτούτο Ενέργειας Η Μεικτή Διυπουργική Επιτροπή (ΜΔΕ) των δυο χωρών που είχε πραγματοποιηθεί τον περασμένο Νοέμβριο είχε καταγράψει πρόοδο στα θέματα που απασχολούν και τις δυο πλευρές. Επίσης, έχει ήδη συζητηθεί η δυνατότητα πραγματοποίησης, τον Σεπτέμβριο, παράλληλα με την 81η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, της 10ης Συνόδου της ΜΔΕ για την Οικονομική, Βιομηχανική, Επιστημονική και Τεχνολογική Συνεργασία.

Η πολυπληθής αντιπροσωπεία της ελληνικής πλευράς θα αποτελείται από τους Υπουργούς Οικονομίας Γιώργο Σταθάκη, Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά, Πολιτισμού Αριστείδη Μπαλτά, Ενέργειας Πάνο Σκουρλέτη, Αγροτικής Ανάπτυξης Ευάγγελο Αποστόλου, Επικρατείας Νίκος Παππάς, Τουρισμού Έλενα Κουντουρά. Παρών θα είναι υφυπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Μάρδας, η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη, ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εξωτερικών Γιώργος Τσίπρας, ο Ανδρέας Φρυγανάς, Πρέσβης της Ελλάδας στη Ρωσία, ο διευθυντής του διπλωματικού γραφείου του Πρωθυπουργού Βαγγέλης Καλπαδάκης, και ο ειδικός σύμβουλος του Πρωθυπουργού Δημήτρης Βελάνης.  

Δειτε Επισης

Οι διάλογοι σοκ του ιερέα με την σύζυγό του στην Κρήτη-«Θα είμαι ο Θεός σου, θα με προσκυνάς»
Καταστηματάρχης στην Καβάλα βιντεοσκοπούσε απόκρυφα σημεία πελάτισσάς του
Θρίλερ με αγνοούμενο συνταξιούχο από τη Κοζάνη-Πήγε εκδρομή στην Κωνσταντινούπολη και εξαφανίστηκε
Βιασμό από τον 25χρονο πατριό της κατήγγειλε 13χρονη-Χειροπέδες και στη μητέρα της ανήλικης
Αντεγκλήσεις Κασσελάκη και Πολάκη για ομοφοβία-«Εγώ δεν ανέβασα τη Δώρα στη σκηνή, όπως εσύ τον Τάιλερ»
Κατατέθηκε η πρόταση μομφής κατά Κασσελάκη με 100 υπογραφές –Θέμα ηγεσίας και από Πολάκη
Αποτροπιασμός από τα βασανιστήρια σε κτηνοτρόφο στο Ρέθυμνο-«Φώναζα και μου έκοψαν τη γλώσσα»
Διόρισαν νέο δικηγόρο οι μοναχοί για το Συνοδικό-Δεν θα ζητήσουν αναβολή, επανήλθε όμως ο Βαβούσκος
Βιοπραγούσε σε τρεις πρώην και νυν συντρόφους και στην κόρη του-Οι κραυγές του τελευταίου θυματός οδήγησαν στη σύλληψη του
Το χρονικό της φρίκης κατέγραφε η γυναίκα του Ιερέα στα Χανία-Την κοκκοποιούσε από όταν ήταν 14 ετών