Οι μαθητές λένε ότι το iPad έχει θετικό αντίκτυπο στην εμπειρία μάθησης



Σύμφωνα με τα αποτελέσματά μελέτης του Πανεπιστημίου Πειραιά, που παρουσιαστήκαν στο πλαίσιο ημερίδας για την Εκπαίδευση

«Η πλειοψηφία των μαθητών δηλώνει ότι η χρήση iPad στη τάξη έχει σημαντικό και ιδιαιτέρως θετικό αντίκτυπο στη συνολική εμπειρία μάθησης», σύμφωνα με τα αποτελέσματα έρευνας που παρουσίασε ο καθηγητής του τμήματος Ψηφιακών Συστημάτων στο Πανεπιστήμιο Πειραιά, Συμεών Ρετάλης.

Η φετινή έρευνα με τίτλο: «iPad 1:1 στη σχολική τάξη - Αξιολογώντας τη μαθησιακή εμπειρία» είναι η τρίτη πιο εκτενής διεθνώς για τη χρήση iPad, στη βάση του μοντέλου μια συσκευή για κάθε μαθητή, σε αριθμό σχολείων, μαθητών, γονέων και εκπαιδευτικών. Σκοπός της ήταν η αξιολόγηση της χρήσης iPad τα τελευταία έξι χρόνια σε ελληνικά σχολεία.

Τα αποτελέσματά της μελέτης του Πανεπιστημίου Πειραιά παρουσιαστήκαν στο πλαίσιο ημερίδας που διοργάνωσε η iSquare (επίσημος διανομέας της Apple στην Ελλάδα και Κύπρο) ειδικά για το χώρο της Εκπαίδευσης, με τίτλο «Μαθαίνοντας με το iPad. H Apple καινοτομεί στην Εκπαίδευση». H iSquare με την ημερίδα αυτή παρουσίασε πώς η Apple προάγει την καινοτομία στην εκπαίδευση, μέσα από το της οικοσύστημά της.

Το ενδιαφέρον των συμμετεχόντων συγκέντρωσε επίσης ο επίσημος καλεσμένος ομιλητής της Apple, ο οποίος «ξενάγησε» το κοινό στο οικοσύστημα της Apple, αλλά και τη φιλοσοφία που χαρακτηρίζει τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία για όσο το δυνατόν πιο δημιουργική και διαδραστική εμπειρία μέσα στην τάξη.

Η ημερίδα έδωσε, επιπλέον, την ευκαιρία σε όλους τους συμμετέχοντες να δουν και να ακούσουν ενδιαφέρουσες παρουσιάσεις υπό τη μορφή workshop, από δέκα ελληνικά σχολεία και συγκεκριμένα από: το Κολλέγιο Ανατόλια, τα Εκπαιδευτήρια Δούκα, τα Εκπαιδευτήρια Γιαννόπουλου, τη Νέα Γενιά Ζηρίδη, τα Εκπαιδευτήρια Καίσαρη, τα Εκπαιδευτήρια Παλλάδιο, τα Εκπαιδευτήρια Ο Πλάτων, το International School of Piraeus, τα Πειραϊκά Εκπαιδευτήρια Πράξις & Πράξεις και το Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Παν. Αθηνών Π.Σ.Π.Α. Τα workshops κινήθηκαν πάνω σε τρεις θεματικούς πυλώνες: τα διαδραστικά βιβλία, τις δημιουργικές εφαρμογές και την εμπειρία τάξης.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν δάσκαλοι, καθηγητές, διευθυντές και ιδιοκτήτες ιδιωτικών σχολείων και πανεπιστημίων από όλη την Ελλάδα, καθώς και στελέχη δημόσιων εκπαιδευτικών φορέων, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τις δυνατότητες του iPad και τους τρόπους με τους οποίους μπορεί να αξιοποιηθεί μέσα στην σχολική τάξη, φέρνοντας στο επίκεντρο τον κάθε ένα μαθητή ξεχωριστά.

Δειτε Επισης

Ιταλική εφημερίδα δημοσίευσε ένθετο γραμμένο από ΑΙ
Οι «ισχυρότερες μέχρι σήμερα» ενδείξεις εξωγήινης ζωής εντοπίστηκαν σε μακρινό εξωπλανήτη
Νέο φάρμακο για τη θεραπεία πρώιμης νόσου Αλτσχάιμερ εγκρίνει για κυκλοφορία η ΕΕ
Οι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι βρήκαν την προέλευση του νερού στη Γη-Δεν προήλθε από αστεροειδείς
H Apple μετέφερε αεροπορικά 600 τόνους iPhone από την Ινδία για να προλάβει τους δασμούς
Επιστήμονες αναβίωσαν τους εξαφανισμένους ανταρόλυκους, γνωστούς από το Game of Thrones
Προχωρούν οι ετοιμασίες για την αποστολή Άρτεμις της ΝΑΣΑ στο φεγγάρι
«Φρένο» στους λογαριασμούς-παρωδίες στο X βάζει ο Μασκ
Γυναίκα της εποχής του Αγαμέμνονα «ζωντανεύει» 3.500 χρόνια μετά και δείχνει... πιο σύγχρονη από ποτέ
ΒΙΝΤΕΟ: Γέφυρα σαν... Σινικό Τείχος ετοιμάζουν οι Κινέζοι-Θα έχει ύψος 625 μέτρα