Στο Μέγαρο Μαξίμου ο Πούτιν

Το υψηλό επίπεδο των διμερών σχέσεων μεταξύ Ελλάδας – Ρωσίας και τη βούληση εκατέρωθεν να αναβαθμιστούν αυτές οι σχέσεις επιβεβαιώνει η επίσκεψη σας στην Αθήνα σημείωσε, υποδεχόμενος τον Ρώσο Πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν στο Μέγαρο Μαξίμου ο Έλληνας Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Ο Αλέξης Τσίπρας επανέλαβε ότι «η ενίσχυση των σχέσεών μας αποτελεί για την Ελλάδα στρατηγική επιλογή που επιτάσσουν τόσο οι πνευματικοί, πολιτιστικοί, ιστορικοί δεσμοί μας όσο και οι δυνατότητες που ανοίγονται μπροστά μας, οι οικονομικές δυνατότητες, όσο και δυνατότητες ενίσχυσης της σταθερότητας και της ειρήνης στην ευρύτερη περιοχή».

Έρχεστε στην Ελλάδα, συνέχισε, «σε μια ιδιαίτερη στιγμή, όπου γυρίζουμε σελίδα, σταματάει η αβεβαιότητα μπορούμε να κοιτάζουμε τον μέλλον με αισιοδοξία για την επανεκκίνηση της οικονομίας, την παραγωγική ανασυγκρότηση, μια δίκαιη ανάπτυξη ως εκ τούτου όλα αυτά θεωρώ ότι μπορούν να συμβάλουν θετικά ώστε να ενισχύσουμε τις σχέσεις των δύο χωρών σε ένα περιβάλλον που θα είναι περιβάλλον σταθερότητας και προοπτικής».

Και κατέληξε διαβεβαιώνοντας για «τα ισχυρά συναισθήματα φιλίας και αδελφοσύνης που τρέφει ο ελληνικός λαός για τον ρωσικό λαό, γεγονός που μας επιβάλλει να ανταποκριθούμε και να ενισχύσουμε τις σχέσεις των χωρών μας με τον καλύτερο και αποτελεσματικότερο τρόπο».

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν, παίρνοντας το λόγο, ευχαρίστησε για την πρόσκληση και σημείωσε ότι με την επίσκεψη αυτή «συνεχίζουμε τη σειρά συναντήσεων και διαβουλεύσεων στο υψηλότατο επίπεδο και αυτό γίνεται με φόντο το αφιερωματικό έτους Ρωσίας – Ελλάδος. Και στην Μόσχα και στην Αγία Πετρούπολη έχουμε συζητήσει αναλυτικά τις προοπτικές μας στην οικονομική συνεργασία. Βεβαίως τα προβλήματα είναι πολλά και οι συγκυρίες είναι δύσκολες αλλά σίγουρα υπάρχουν και καλές προοπτικές».

Και βεβαίως, συνέχισε, «πρέπει να μεταμορφώσουμε τα καλά συναισθήματα και τις καλές σχέσεις μεταξύ των δύο λαών σε απτά οικονομικά αποτελέσματα».

Σύμφωνα με τον Ρώσο Πρόεδρο «δεν είναι μόνο η ενέργεια., είναι και η υψηλή τεχνολογία, οι υποδομές και οι αμοιβαίες επενδύσεις». Ελπίζω, είπε, «να συζητήσουμε όλα αυτά σήμερα».

Αυτήν την στιγμή είναι σε εξέλιξη κατ' ιδίαν συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον Βλαντιμίρ Πούτιν και θα ακολουθήσει γεύμα εργασίας, υπογραφή σειράς συμφωνιών και μετά δηλώσεις στον Τύπο.

Νωρίτερα, στη συνάντηση του κ. Πούτιν με τον Προκόπη Παυλόπουλο παρευρέθηκαν και οι ΥΠΕΞ των δύο χωρών, Σεργκέι Λαβρόφ και Νίκος Κοτζιάς.  

Δειτε Επισης

Οι διάλογοι σοκ του ιερέα με την σύζυγό του στην Κρήτη-«Θα είμαι ο Θεός σου, θα με προσκυνάς»
Καταστηματάρχης στην Καβάλα βιντεοσκοπούσε απόκρυφα σημεία πελάτισσάς του
Θρίλερ με αγνοούμενο συνταξιούχο από τη Κοζάνη-Πήγε εκδρομή στην Κωνσταντινούπολη και εξαφανίστηκε
Βιασμό από τον 25χρονο πατριό της κατήγγειλε 13χρονη-Χειροπέδες και στη μητέρα της ανήλικης
Αντεγκλήσεις Κασσελάκη και Πολάκη για ομοφοβία-«Εγώ δεν ανέβασα τη Δώρα στη σκηνή, όπως εσύ τον Τάιλερ»
Κατατέθηκε η πρόταση μομφής κατά Κασσελάκη με 100 υπογραφές –Θέμα ηγεσίας και από Πολάκη
Αποτροπιασμός από τα βασανιστήρια σε κτηνοτρόφο στο Ρέθυμνο-«Φώναζα και μου έκοψαν τη γλώσσα»
Βιοπραγούσε σε τρεις πρώην και νυν συντρόφους και στην κόρη του-Οι κραυγές του τελευταίου θυματός οδήγησαν στη σύλληψη του
Το χρονικό της φρίκης κατέγραφε η γυναίκα του Ιερέα στα Χανία-Την κοκκοποιούσε από όταν ήταν 14 ετών
Αντιμέτωπος με δύο προτάσεις μομφής ο Κασσελάκης από Πολάκη και «87»-Σήμερα η συνεδρίαση της ΚΕ