Προς κατάσχεση το σπίτι του Χίτλερ

H Κυβέρνηση της Αυστρίας υπέβαλε νομοσχέδιο με το οποίο θα επιτραπεί η κατάσχεση του σπιτιού όπου γεννήθηκε ο Αδόλφος Χίτλερ σε μια προσπάθεια να σταματήσει τις προσπάθειες νεοναζί να μετατρέψουν την οικία σε «χώρο λατρείας».

Όπως μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων το σπίτι βρίσκεται στη γραφική βόρεια πόλη του Braunau am Inn κοντά στα γερμανικά σύνορα.

Το 1972 η Κυβέρνηση υπέγραψε σύμβαση μίσθωσης με τον ιδιοκτήτη και το μετέτρεψε σε ένα κέντρο για άτομα με ειδικές ανάγκες. Η συμφωνία τερματίστηκε πριν από πέντε χρόνια, όταν η Κυβέρνηση αρνήθηκε να χορηγήσει άδεια για ανακαίνιση.

Στις 9 Απριλίου η Κυβέρνηση αποφάσισε να κατάσχει τα περιουσιακά στοιχεία. Το κτίριο δεν μπορεί να κατεδαφιστεί γιατί βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της πόλης και ως εκ τούτου, υπό την προστασία της αρχής πολιτιστικής κληρονομιάς.

Αν μεταβιβαστεί στην κυριότητα του κράτους τότε η Κυβέρνηση θεωρεί πως δεν θα μετατραπεί σε «χώρο λατρείας» των νεοναζί.

Ενδιαφέρον είναι το γεγονός ότι κάποιοι κάτοικοι είχαν εισηγηθεί το κτίριο να μετατραπεί σε κέντρο φιλοξενίας προσφύγων.  

Δειτε Επισης

Νέα κλιμάκωση του πολέμου στο Σουδάν μετά τις επιθέσεις σε αποθήκες καυσίμων-Θορυβημένος ο Γκουτέρες
Αρχίζει η διαδικασία εκλογής του νέου Πάπα-Τα πέντε φαβορί για τη διαδοχή
Στο στόχαστρο drones Ουκρανίας για δεύτερη συνεχόμενη νύχτα η Μόσχα
Έναρξη εργασιών για σύστημα παρακολούθησης της Αν. Μεσογείου ανακοίνωσε ο Ουράλογλου
ΒΙΝΤΕΟ: Μπαράζ βομβαρδισμών στο λιμάνι της Υεμένης-Επιδρομές του Ισραήλ σε συντονισμό με τις ΗΠΑ
Επικοινωνία Τραμπ με Ερντογάν-«Ανυπομονώ να τελειώσουμε τον γελοίο πόλεμο Ρωσίας-Ουκρανίας»
Χάος στον σιδηρόδρομο της Ισπανίας-Έκλεψαν καλώδια, εγκλωβίστηκαν άνθρωποι στα τρένα όλη τη νύχτα
«Είναι αγόρι»-Ισραηλινοί στρατιώτες ανατίναξαν κτίριο στη Γάζα επειδή έμαθαν το φύλο μωρού
H Ουκρανία εξαπέλυσε νέα εισβολή στο Κουρσκ της Ρωσίας
Όχημα του Πάπα Φραγκίσκου μετατρέπεται σε κινητό ιατρείο για τα παιδιά στη Λωρίδα της Γάζας