Έιντε: Θα συναντηθώ με τον Αναστασιάδη όταν είναι έτοιμος

 Ετοιμος να συναντηθεί με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη όταν είναι έτοιμος γι` αυτό, δήλωσε ο Ειδικός Σύμβουλος του ΓΓ του ΟΗΕ μετά από την δίωρη συνάντηση που είχε στα κατεχόμενα με τον Τ/κ ηγέτη λέγοντας ότι “πιστεύω ότι όλοι αναγνωρίζουμε ότι η κατάσταση αυτή τη στιγμή δεν είναι η ιδανικότερη”.

Έχουμε μια πρόκληση που πρέπει να εργαστούμε, ανέφερε προσθέτοντας ότι με τον κ. Ακιντζί συζήτησαν “αυτό που πιστεύω ότι όλοι μας θα πρέπει να προβληματιστούμε σχετικά με το τι συμβαίνει κατά τη διάρκεια των τελευταίων ημερών και να εργαστούμε από κοινού για να δούμε πώς μπορούμε να ξεπεράσουμε αυτήν την κατάσταση, την οποία ούτε θέλω υπερβολικά να δραματοποιήσω, αλλά ούτε και να μειώσω, επειδή πρέπει να ασχοληθούμε με τα σημαντικά ζητήματα που έχουν προκύψει. Είμαι όμως βαθύτατα πεπεισμένος ότι οι δύο ηγέτες δεν θα επιτρέψουν τις δυσκολίες των τελευταίων δύο ημερών να επισκιάσουν την αξιοσημείωτη πρόοδο του τελευταίου έτους”.


Τις τελευταίες ημέρες, συνέχισε, άκουσε και διάβασε τη δέσμευση και των δύο ηγετών να βρουν έναν τρόπο “να πάμε πίσω στο σημείο όπου ήμασταν”. Θέλησε δε – όπως είπε – να υπενθυμίσει την ιστορικής σημασίας – κατά την έκφρασή του – δήλωση που έγινε μόλις πριν από μία εβδομάδα από τους δύο ηγέτες όπου επιβεβαίωσαν τη δέσμευσή τους να βρουν μια λύση εντός του 2016. “Υπάρχει τώρα μια πολύ θετική ευκαιρία. Η διεθνής υποστήριξη είναι μεγάλη”. Ο κ. Ειντε ανέφερε ότι ο Αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν είχε χθες τηλεφωνική συνομιλία και με τους δύο ηγέτες, τον κ. Αναστασιάδη και τον κ. Ακιντζί, προτρέποντάς τους χωρίς καμία καθυστέρηση να επανέλθουν στο τραπέζι των συνομιλιών και να συνεχίσουν τις διαπραγματεύσεις προς το συμφέρον όλων των Κυπρίων. Έχοντας εργαστεί πολύ στενά με τους δύο ηγέτες επί μεγάλο χρονικό διάστημα, γνωρίζοντας τους καλά, νομίζω ότι αυτό είναι που στοχεύουν, πρόσθεσε. “Αλλά προκειμένου να φτάσουμε εκεί νομίζω ότι θα πρέπει να κάνουμε αυτό που μας αναλογεί και αυτή ήταν η ουσία αυτής της συζήτησης που θα περιέγραφα ως πολύ ειλικρινής, πολύ εποικοδομητική και πολύ θετική και διεξοδική που είχα με τον κ. Ακιντζί”.






 

Δειτε Επισης

Ξανά στο ΥΠΕΣ οι πρόεδροι ΕΟΑ για το θέμα των αδειοδοτήσεων-«Πρόβλημα με τον ΙΠΠΟΔΑΜΟ»
Άνοιξε πυρ κατά Εισαγγελέα για την παύση Οδυσσέα ο ΟΠΕΚ-«Ανάρμοστη συμπεριφορά έδειξαν άλλοι»
Συντόνισαν ενέργειες για Κυπριακό ενόψει Γενικής Συνέλευσης ΗΕ Χριστοδουλίδης-Μητσοτάκης
Εξύμνησε την συνεργασία Κύπρου και Ισραήλ ο Χέρτζογκ-Λαμπρό παράδειγμα μεσογειακής συνεργασίας και σταθερότητας
«Ιστορικό» χαρακτήρισε το ψήφισμα ΟΗΕ για Δυτική Όχθη ο Παλαιστίνιος Πρέσβης
Μπηχτές ΔΗΣΥ σε ΑΚΕΛ με αφορμή την παύση Οδυσσέα-«Λαϊκισμός και χυδαία ψηφοθηρία εις βάρος των θεσμών»
Συνάντηση Χριστοδουλίδη με Μητσοτάκη-«Ο συντονισμός μας περισσότερο απαραίτητος από ποτέ»
Διακόπηκε η συνεδρία της Επιτροπής Ελέγχου, ως ένδειξη σεβασμού και εκτίμησης στον Οδυσσέα
Τις επόμενες ημέρες οι αποφάσεις Χριστοδουλίδη για αντικατάσταση Οδυσσέα
Κρίσιμο τετ α τετ Χριστοδουλίδη-Μητσοτάκη για την ηλεκτρική διασύνδεση