Αποδεδειγμένα αναβαθμίστηκε και ενδυναμώθηκε ο ρόλος της Δημοκρατίας διεθνώς απαντά η Κυβέρνηση στον Παπαδόπουλο

Σε άδικη και αστήρικτη κριτική από πλευράς του Νικόλα Παπαδόπουλου εναντίον του Προέδρου της Δημοκρατίας, αναφέρεται ο Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Βίκτωρας Παπαδόπουλος.
«Από την ανάληψη της Προεδρίας της Δημοκρατίας από τον Νίκο Αναστασιάδη, η εξωτερική πολιτική της Κυβέρνησης όχι μόνο δεν επέτρεψε την οποίαν αμφισβήτηση της Κυπριακής Δημοκρατίας διεθνώς, αλλά, αντιθέτως, μέσω των τριμερών συμμαχιών με χώρες της περιοχής, τα πολλαπλά ταξίδια του Προέδρου ανά την υφήλιο, τη συμμετοχή του στα Ευρωπαϊκά Συμβούλια, καθώς και την αναβάθμιση των σχέσεων και την άριστη συνεργασία που ανέπτυξε με τις ΗΠΑ και τη Ρωσία, αποδεδειγμένα αναβαθμίστηκε και ενδυναμώθηκε ο ρόλος της Κυπριακής Δημοκρατίας διεθνώς» σημειώνει ο Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος σε γραπτή απάντησή του στον Πρόεδρο του ΔΗΚΟ.
«Απλώς να υπενθυμίσουμε στον κ. Νικόλα Παπαδόπουλο ότι η Σαουδική Αραβία και το Κατάρ για πρώτη φορά μετά από δεκαετίες άνοιξαν Πρεσβείες στη Λευκωσία, ενώ για πρώτη φορά η Ισλαμική Διάσκεψη δεν εξέδωσε ψήφισμα που αφορούσε το ψευδοκράτος» προσθέτει ο κ. Παπαδόπουλος.
«Συνεπώς, η κριτική του κ. Νικόλα Παπαδόπουλου κατά του Προέδρου της Δημοκρατίας είναι και άδικη και αστήρικτη» σημειώνει.
Επισημαίνει δε πως οι ειλικρινείς προσπάθειες του Προέδρου της Δημοκρατίας για επίλυση του Κυπριακού δεν σημαίνουν κατ΄ ουδένα λόγο ότι αποδέχεται τις όποιες προσπάθειες που συνεχώς καταβάλλει η τουρκική πλευρά μετά το 1974, για αναβάθμιση του ψευδοκράτους.
«Είναι τουλάχιστον ατυχές μετά τα όσα συνέβησαν στην Κωνσταντινούπολη, ο κ. Νικόλας Παπαδόπουλος να στρέφει τα πυρά του κατά της Κυπριακής Κυβέρνησης και του Προέδρου της Δημοκρατίας» καταλήγει ο Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος.
  

Δειτε Επισης

Ξανά στο ΥΠΕΣ οι πρόεδροι ΕΟΑ για το θέμα των αδειοδοτήσεων-«Πρόβλημα με τον ΙΠΠΟΔΑΜΟ»
Συντόνισαν ενέργειες για Κυπριακό ενόψει Γενικής Συνέλευσης ΗΕ Χριστοδουλίδης-Μητσοτάκης
Εξύμνησε την συνεργασία Κύπρου και Ισραήλ ο Χέρτζογκ-Λαμπρό παράδειγμα μεσογειακής συνεργασίας και σταθερότητας
«Ιστορικό» χαρακτήρισε το ψήφισμα ΟΗΕ για Δυτική Όχθη ο Παλαιστίνιος Πρέσβης
Μπηχτές ΔΗΣΥ σε ΑΚΕΛ με αφορμή την παύση Οδυσσέα-«Λαϊκισμός και χυδαία ψηφοθηρία εις βάρος των θεσμών»
Συνάντηση Χριστοδουλίδη με Μητσοτάκη-«Ο συντονισμός μας περισσότερο απαραίτητος από ποτέ»
Διακόπηκε η συνεδρία της Επιτροπής Ελέγχου, ως ένδειξη σεβασμού και εκτίμησης στον Οδυσσέα
Τις επόμενες ημέρες οι αποφάσεις Χριστοδουλίδη για αντικατάσταση Οδυσσέα
Κρίσιμο τετ α τετ Χριστοδουλίδη-Μητσοτάκη για την ηλεκτρική διασύνδεση
Οι... μνηστήρες περιμένουν Οδυσσέα-Τα κρυφά χαμόγελα, οι φήμες διαρκείας και τα πολιτικά σενάρια