Αντιπροσωπεία του Αμερικανικού Κογκρέσου στην Κύπρο

Αντιπροσωπεία του Αμερικανικού Κογκρέσου υπό τη βουλετή Ιλεάνα Ρος-Λέιτενιν, (Ρεπουπλικανή από τη Φλώριδα), στην οποία μετέχουν επίσης η Κάρολυν Μαχόνυ, (Δημοκρατική από τη Νέα Υόρκη), Γκας Μπιλιράκης (Ρεπουπλικανός από την Φλώριδα) και Ράντυ Γουέμπερ (Ρεπουπλικανός από το Τέξας) θα επισκεφθεί την Κύπρο το Σάββατο και την Κυριακή, 28 και 29 Μαΐου.
Σκοπός της επίσκεψης, σύμφωνα με ανακοίνωση της Πρεσβείας των ΗΠΑ στην Κύπρο, είναι η αξιολόγηση των προσπαθειών για στήριξη μιας επανενωμένης Κύπρου, η εξέταση των προοπτικών μιας πιθανής ενωμένης κυπριακής οικονομίας, η ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Κυπριακής Δημοκρατίας και η ενημέρωση για τα αποθέματα υδρογονανθράκων στην Κυπριακή ΑΟΖ.
Τα μέλη του Κογκρέσου θα συναντηθούν με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη και τον Υπουργό Εξωτερικών, Ιωάννη Κασουλίδη, καθώς και με αξιωματούχους της Αμερικανικής Πρεσβείας.


  

Δειτε Επισης

Πρώτη αντίδραση Τατάρ για το διορισμό Ολγκίν με αναφορές σε κυριαρχική ισότητα και δύο μέρη
Θυμίζει στους Τ/κ ποιος είναι το «αφεντικό» ο Ερντογάν-Η μαντίλα, τα τουρκογενή κράτη και τα έργα
Το Κυπριακό ανάμεσα στα θέματα που θα συζητήσει με Τατάρ ο Ερντογάν στα κατεχόμενα
Διόρισε επίσημα την Ολγκίν ως προσωπική του απεσταλμένη για το Κυπριακό ο ΓΓ του ΟΗΕ
Στην αντεπίθεση ο ΔΗΣΥ-«Το ΑΚΕΛ αντι να επιτίθεται με ύβρεις, να εξηγήσει στο λαό τη στάση του»
Απαντά για τις τουρκικές προκλήσεις ο ΠτΔ-«Πριν την Γενεύη έλεγαν ότι δεν ήθελαν διορισμό προσωπικού αντιπροσώπου»
Διαψεύδει ο Τατάρ για αλλαγή του ονόματος του ψευδοκράτους από Ερντογάν-«Απαιτείται "λαϊκή βούληση"»
Συνάντηση ΠτΔ με Ζαχαράκη-«Ο τομέας της Παιδείας για μένα είναι όπως τα εθνικά θέματα»
Πυρά ΑΚΕΛ εναντίον Δίπλαρου-«Η πρόεδρος του ΔΗΣΥ να απαντήσει εάν υιοθετεί το παραλήρημα του»
Εγκαίνια με συμμετοχή Ερντογάν για νέο «προεδρικό» συγκρότημα στα κατεχόμενα