Ηνωμένα Έθνη: «Δεν διευθετήσαμε εμείς το δείπνο»

Εξηγήσεις για την κοινή παρουσία του Μπαν γκι-Μουν και του Τουρκοκύπριου ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί, στο δείπνο που παρέθεσε ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν, έδωσε ο βοηθός εκπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ, Φερχάν Χακ, αποφεύγοντας ωστόσο να αναφερθεί στη συνάντηση των δύο ανδρών.
 
«Δεν ήταν μία διευθέτηση που έγινε από τα Ηνωμένα Εθνη. Εξ όσων γνωρίζουμε, ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί δεν συμμετείχε στην Παγκόσμια Ανθρωπιστική Σύνοδο. Ωστόσο παρέστη στο δείπνο κατόπιν πρόσκλησης του προέδρου της Τουρκίας, που φιλοξένησε το δείπνο», είπε ο κ. Χακ, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου.
 
Πρόσθεσε ότι ο ΓΓ του ΟΗΕ παρέστη στο δείπνο, ως καλεσμένος, όμως η διευθέτηση έγινε από την τουρκική κυβέρνηση. «Δεν ήταν γεγονός που διευθετήθηκε από τα Ηνωμένα Εθνη», επανέλαβε.
 
Κληθείς να σχολιάσει την ακύρωση της επόμενης συνάντησης στις συνομιλίες, ο κ. Χακ είπε ότι τα Ηνωμένα Εθνη δεν έχουν λάβει επίσημη ενημέρωση.
«Όμως, συνέχισε, σ’ αυτή τη σημαντική στιγμή της διαδικασίας, ο ΓΓ θα ήθελε να υπογραμμίσει ότι οι δύο ηγέτες επέδειξαν μεγάλο θάρρος και επιμονή στη διαδικασία και πέτυχαν πολλά. Ο ΓΓ τους ενθαρρύνει να υπερδιπλασιάσουν τις προσπάθειές τους στους επόμενους μήνες προς όφελος όλων των Κυπρίων», κατέληξε ο κ. Χακ.
 

Δειτε Επισης

Καταψηφίστηκε στην Ολομέλεια πρόταση του ΑΚΕΛ για δημοσίευση στοιχείων χορηγιών ΟΠΑΠ
Μήνυμα Αννίτας για ισχυρό ΔΗΣΥ με καρφιά σε ΕΛΑΜ και αναφορά σε Φειδία-«Αποφυγή λαϊκισμού για φθηνούς πολιτικούς πόντους»
Ανακοίνωσαν την κάθοδο Ολγκίν τα Ηνωμένα Έθνη για προετοιμασία της πολυμερούς-Κάνει στάση στο Παρίσι
Η Βουλή ψήφισε νομοσχέδια για εναρμόνιση με τον κανονισμό ΕΕ για ψηφιακές υπηρεσίες
Αντιπροσωπεία του Κομμουνιστικού Κόμματος Αμερική συναντήθηκε με το ΚΝΚ στα κατεχόμενα
Ζήτησε να θεωρείται βουλευτής του ΔΕΚ ο Θεμιστοκλέους αλλά αρνήθηκε η Βουλή-«Αν δεν το αναγνωρίζετε δεν φταίω εγώ»
Παρέμβαση Χατζηγιάννη για Γάζα και Ιράν στην Ολομέλεια ΚΣ ΟΑΣΕ
Τατάρ στον Πρωθυπουργό του Αζερμπαϊτζάν: Η «τδβκ» είναι η τιμή και η σημαία του τουρκικού κόσμου
Νομοθετική ρύθμιση για εγγραφή εταιρειών συμφερόντων τρίτων χωρών αναζητά η Βουλή
Ενημέρωσε τους αρχηγούς κομμάτων για τα νομοσχέδια για φορολογική μεταρρύθμιση ο Κεραυνός