Οι απεργίες στη Γαλλία στέγνωσαν τα πρατήρια καυσίμων

Αντιμέτωπη με μια όλο και πιο σκληρή απεργιακή κινητοποίηση, η γαλλική κυβέρνηση επιχειρεί να αποσοβήσει τον κίνδυνο της έλλειψης καυσίμων που απειλεί να παραλύσει τη χώρα λιγότερο από τρεις εβδομάδες πριν από την έναρξη του ποδοσφαιρικού τουρνουά Euro 2016.
 
Η απεργιακή κινητοποίηση πλήττει έξι από τα οκτώ διυλιστήρια της Γαλλίας, εμποδίζοντας την τροφοδοσία των πρατηρίων καυσίμων.
 
Ήδη σχηματίζονται μεγάλες ουρές, καθώς αυτά που έχουν απομείνει ανοιχτά λιγοστεύουν συνεχώς.
 
Η Total γνωστοποίησε ότι έχει σταματήσει η λειτουργία και των πέντε διυλιστηρίων της.
 
Προβλήματα παραδέχτηκε η Exxon Mobil France, ενώ οι Γάλλοι συνδικαλιστές υποστηρίζουν ότι και το διυλιστήριο της Petroineos υπολειτουργεί.
 
«Είναι πολύ δύσκολα. Οι ουρές είναι μεγάλες σε όλα τα πρατήρια. Δεν μπορώ να πάω στη δουλειά μου, γιατί χάνω χρόνο προσπαθώντας να γεμίσω και περιμένοντας στο πρατήριο.» διαμαρτύρεται Γάλλος οδηγός, όπως μεταδίδει το Euronews.
 
Η αντιπολίτευση πιέζει την κυβέρνηση να λάβει μέτρα για να σταματήσει η ταλαιπωρία των πολιτών.
 
«Από τις πέντε το πρωί έχω πάει σε πέντε πρατήρια στα προάστια και δε βρήκα βενζίνη. Βρήκα εδώ, καθώς οδηγούσα στην περιοχή για τη δουλειά μου.» αναφέρει άλλος οδηγός.
 
Οι τοπικές αρχές καλούν τους οδηγούν να επιδείξουν «ευγένεια» για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα των ελλείψεων.
 
Οι ίδιοι οι οδηγοί επινοούν μέσα αυτοπροστασίας, και μέσω εφαρμογών στα κινητά, ενημερώνουν τους άλλους οδηγούς σε ποια πρατήρια υπάρχουν καύσιμα. Πολλοί που μένουν κοντά στα σύνορα με το Βέλγιο, περνούν στην άλλη πλευρά για να «φουλάρουν».
 
Το απόγευμα της Τρίτης, περίπου 20% των γαλλικών πρατηρίων είχαν «στεγνώσει».
 

Δειτε Επισης

Ηχητικό ντοκουμέντο τον Μπάιντεν-Χάνει τα λόγια του, μπερδεύει την ημερομηνία θανάτου του γιου του
Στη Ρώμη ο Ζελένσκι για την τελετή ενθρόνισης του Πάπα Λέοντα ΙΔ’
H Χαμάς επιστρέφει στις διαπραγματεύσεις με το Ισραήλ για ειρηνευτικές συνομιλίες στη Λωρίδα της Γάζας
Ένας άνδρας τραυματίστηκε σοβαρά στην Κρουαζέτ από την πτώση ενός φοίνικα
Το Ισραήλ επιτέθηκε στην Υεμένη πρώτη φορά μετά τη συμφωνία ΗΠΑ με τους Χούθι για κατάπαυση του πυρός
Αεροπορική τραγωδία στη Φινλανδία-Νεκροί όλοι οι επιβάτες από τα δύο ελικόπτερα που συγκρούστηκαν
Μετά το ναυάγιο στην Τουρκία βγήκε μπροστά ο Τραμπ-«Θα μιλήσω με Πούτιν και Ζελένσκι τη Δευτέρα»
ΒΙΝΤΕΟ: Φονικοί ανεμοστρόβιλοι στις ΗΠΑ-Τουλάχιστον 20 νεκροί σε Κεντάκι και Μιζούρι
Αυστηρότερες κυρώσεις κατά της Μόσχας ζητά ο Ζελένσκι-Έτοιμος να ασκήσει μοχλό πίεσης ο Τραμπ στη Ρωσία
Επίθεση με μαχαίρι στο Λονδίνο-Πέντε άτομα στο νοσοκομείο