Το μεγαλύτερο ανθρώπινο υπόλειμμα από το Α320 ίσο με μία παλάμη

Ο επικεφαλής της ιατροδικαστικής αρχής της Αιγύπτου διέψευσε πληροφορίες, σύμφωνα με τις οποίες η αρχική εξέταση των ανθρωπίνων υπολειμμάτων από το σημείο της συντριβής δείχνουν ότι σημειώθηκε έκρηξη στο αεροπλάνο της Egyptair.
 
Η πτήση MSR 804, A320 των Αιγυπτιακών αερογραμμών,  που εκτελούσε το δρομολόγιο Παρίσι - Κάιρο μεταφέροντας 66 ανθρώπους εξαφανίστηκε από τα ραντάρ τα ξημερώματα της περασμένης Πέμπτης ενώ πετούσε στα 37.000 και χωρίς ο κυβερνήτης του να εκπέμψει σήμα κινδύνου. Το αεροπλάνο κατέληξε στα νερά της Μεσογείου, μεταξύ Ελλάδας και Αιγύπτου. 
 
Σύμφωνα με ιατροδικαστές, περισυνελέγησαν 23 σακούλες με ανθρώπινα υπολείμματα, που  το μεγαλύτερο δεν είναι μεγαλύτερο από μια παλάμη. Ανέφερε επίσης ότι το μέγεθος υποδεικνύει ότι έγινε έκρηξη αλλά δεν έχει εντοπιστεί ίχνος εκρηκτικής ύλης.
 
Ωστόσο, ο Hisham Abdelhamid, επικεφαλής της Ιατροδικαστικής Αρχής, είπε ότι η εκτίμηση ήταν απλά εικασίες και ήταν πολύ νωρίς για να εξαγάγει κάποιος συμπεράσματα.
 
Ειδικοί στη διερεύνηση αεροπορικών ατυχημάτων αναφέρουν ότι όλα τα ενδεχόμενα παραμένουν ανοικτά. Τα μαύρα κουτιά δεν έχουν ακόμη εντοπιστεί.
 
Η Αίγυπτος έχει αποστείλει ένα υποβρύχιο ρομπότ στην περιοχή και η Γαλλία έχει πλοίο για να βοηθήσει στην ανεύρεση των μαύρων κουτιών αλλά δεν είναι ξεκάθαρο εάν οποιοδήποτε από αυτά μπορεί να ανιχνεύσει σήματα που εκπέμπονται από τα μαύρα κουτιά τα οποία βρίσκονται ενδεχομένως σε 3.000 μέτρα βάθος. Η διάρκεια της μπαταρίας των πομπών που ανήκουν στα μαύρα κουτιά είναι 30 ημέρες.
 
Στο μεταξύ, το Airbus A320 της EgyptAir δεν παρουσίασε ενδείξεις τεχνικών προβλημάτων προτού απογειωθεί από το αεροδρόμιο Ντε Γκολ στο Παρίσι, σύμφωνα με το τεχνικό μητρώο του αεροσκάφους που είχε υπογράψει ο πιλότος του λίγο πριν ξεκινήσει η μοιραία πτήση, σύμφωνα με την αιγυπτιακή εφημερίδα Αλ-Αχράμ χθες, η οποία ανάρτησε στην ιστοσελίδα της τη σχετική αναφορά σκαναρισμένη.
 
Η μεγαλύτερη κρατική εφημερίδα της Αιγύπτου ανέφερε επίσης ότι η πτήση 804 των Αιγυπτιακών Αερογραμμών μετέδωσε 11 "ηλεκτρονικά μηνύματα", ξεκινώντας από τις 21.09 ώρα Γκρίνουιτς την Τετάρτη, 18 Μαΐου (00:09 ώρα Κύπρου, Πέμπτη). Τα δύο πρώτα έδειχναν ότι οι μηχανές του αεροσκάφους λειτουργούσαν κανονικά.
 
Το τρίτο μήνυμα εστάλη την Πέμπτη στις 03:26 ώρα Ελλάδας και κατέγραφε αύξηση στη θερμοκρασία του παραθύρου του συγκυβερνήτη. Το αεροπλάνο εξακολούθησε να εκπέμπει μηνύματα για τα επόμενα τρία λεπτά προτού εξαφανιστεί από τις οθόνες των ραντάρ, σύμφωνα με την Αλ-Αχράμ.

 
 

Δειτε Επισης

Σε 21 ανήλθε ο αριθμός των νεκρών από την πυρκαγιά σε σχολείο στην Κένυα
Συναγερμός από CIA και ΜΙ6-Η παγκόσμια τάξη πραγμάτων απειλείται όπως δεν έχουμε ξαναδεί από τον Ψυχρό Πόλεμο
Γιατί είναι σημαντικό να κοιμάστε πριν από τα μεσάνυχτα
Ζελένσκι: Έχουμε ένα ειρηνευτικό σχέδιο και θέλω να το παρουσιάσω στον Μπάιντεν
Η κραυγή απελπισίας της κόρης του Ντομινίκ Πελικό-Πώς να έχουμε φυσιολογική σεξουαλική ζωή;
Πόλεμος 12 μηνών στη Γάζα, χωρίς να φαίνεται ελπίδα για εκεχειρία
Αποκλεισμένες συνοριακές διαβάσεις ανάμεσα στη Σερβία και το Κόσοβο
Στη Γαλλία εκπαιδεύουν κοράκια για να καθαρίζουν το πάρκο
Χιλιάδες πολίτες στους δρόμους, της Γαλλίας-Διαμαρτύρονται για τον διορισμό του Μπαρνιέ στην πρωθυπουργία
Εκφράζει ανησυχίες η Ουκρανία για πιθανή μεταφορά ιρανικών βαλλιστικών πυραύλων στη Ρωσία