Σ. Ντενκτάς: Οι εγγυήσεις της Τουρκίας δεν θα καταργηθούν

Οι εγγυήσεις της Τουρκίας δεν θα καταργηθούν παρά το γεγονός ότι οι Ελληνοκύπριοι δεν τις θέλουν, δήλωσε ο «αναπληρωτής πρωθυπουργός»  των κατεχομένων Σερντάρ Ντενκτάς στην εφημερίδα Σαμπάχ, προσθέτοντας ότι ο ίδιος πιστεύει πως η ε/κ πλευρά δεν θα σταματήσει τις ενέργειές της για να καταργηθεί το σύστημα εγγυήσεων.

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Ζαμάν, ο Σερντάρ Ντενκτάς ανέφερε ότι σε περίπτωση που η ε/κ πλευρά το πετύχει, τότε ορισμένα κέρδη που θα έχει υποτίθεται δικαιωματικά η τ/κ πλευρά, θα είναι βραχυπρόθεσμα. "Εμείς θα είμαστε οι χαμένοι. Τυχόν αποδυνάμωση του συστήματος εγγυήσεων δεν θα είναι μόνο δική μας απώλεια αλλά και της Τουρκίας", είπε.

Ο Τ/κ πολιτικός υποστήριξε ότι το μοναδικό σύστημα που είδαν από το 1963 να τους προστατεύει είναι το σύστημα εγγυήσεων, λέγοντας ότι οι επιθέσεις εναντίον των Τ/κ το 1963 ήταν “τρομοκρατικές επιθέσεις.”

"Έτσι δεν ξεκίνησαν; Εάν φτάσουμε σε σημείο να ξαναζήσουμε τα ίδια, ποιος θα προστατεύσει τους Τ/κ οι οποίοι αποτελούν μειονότητα; Ποιος θα προστατεύσει τα δικαιώματά μας;", διερωτήθηκε.

Ο Σερντάρ Ντενκτάς αναφέρθηκε σε “έλλειψη ειλικρίνειας” της ε/κ πλευράς και είπε ότι οι Τ/κ θα είναι σε επαγρύπνηση. Υποστήριξε ότι "η Κύπρος κατέστη το ελληνικό νησί που ήθελαν".

Για την ε/κ πλευρά, είπε ότι στην εσωτερική πολιτική μπορεί να υπάρχει διάσπαση αλλά όταν πρόκειται για το Κυπριακό έχουν μια φωνή. "Σε μας δεν συμβαίνει αυτό", πρόσθεσε.

Ισχυρίστηκε ακόμα ότι η ε/κ πλευρά, εκμεταλλευόμενη την οικονομική εξάρτηση των κατεχομένων από την Τουρκία, ξεκίνησε μια εκστρατεία φθοράς εναντίον των κατεχομένων και της Τουρκίας. "Γνωρίζουν ότι αυτό το δεσμό δεν μπορούν να το διακόψουν αλλά με το να φθείρουν τις σχέσεις αυτές γνωρίζουν καλά ότι θα εξασθενήσουν τη δύναμή μας", ανέφερε.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ
 
 

Δειτε Επισης

Ανησυχούν οι Τ/κ για τις ανεξέλεγκτες εισόδους αλλοδαπών στα κατεχόμενα
Στο Παρίσι ο Υπουργός Άμυνας για την έκθεση EUROSATORY 2024
Την Τετάρτη αναλαμβάνει καθήκοντα ο Υφυπουργός Μετανάστευσης
Παπαναστασίου για Great Sea Interconnector-«Θα μειώσει το κόστος ηλεκτρισμού για τον καταναλωτή»
Την ανάγκη στήριξης των καταναλωτών για το ρεύμα και το καλοκαίρι επισημαίνει ο ΔΗΣΥ
Και επίσημα μέλος του ECR το ΕΛΑΜ-Συμμετείχε στην πρώτη συνεδρίαση ο Γεάδη
Τερματισμός λειτουργίας Κλάδου Οικοδομών Επαρχιακής Διοίκησης Λευκωσίας
Προσωρινό ναυάγιο για τις κορυφαίες θέσεις της ΕΕ-Το παρασκήνιο
Στην Κύπρο για επίσημη επίσκεψη ο Πρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου Αυστρίας
Ικανοποίηση ΠτΔ για Στρατηγικό Διάλογο με ΗΠΑ-«Αναμένεται να επιφέρει πολλαπλά και πολυεπίπεδα οφέλη»