«Φωτιά και λαύρα» οι τιμές των κερασιών

«Φωτιά και λαύρα» είναι οι τιμές  των εποχιακών κυρίως  φρούτων αυτό το διάστημα. Μια ματιά στις υπεραγορές και τις φρουταρίες είναι ενδεικτική  της ακρίβειας των συγκεκριμένων προϊόντων.
 
Ενδεικτική είναι η φωτογραφία που ανήρτησε πολίτης στο διαδίκτυο, στην οποία φαίνεται πως συγκεκριμένη υπεραγορά πωλεί τα κεράσια προς  10 ευρώ και 30 σεντ το κιλό!
 
 
Το θέμα με τις υπερβολικά υψηλές τιμές φρούτων και όχι μόνο, αυτήν την περίοδο είναι γενικότερο, δήλωσε στο ΡΕΠΟΡΤΕΡ Online o Πρόεδρος της Παγκύπριας Οργάνωσης Καταναλωτών και Ποιότητας Ζωής, Λουκάς Αριστοδήμου.
 
Όπως ανέφερε, τα κεράσια πωλούνται φέτος πολύ ακριβά, με τις τιμές να ξεκινούν από τα 6 ευρώ και να ξεπερνούν τα 10 ευρώ το κιλό.
 
Υπερβολικά υψηλές είναι οι τιμές και άλλων προϊόντων. Ενδεικτικά, τα χρυσόμηλα  πωλούνται προς 4,5 ευρώ το κιλό, τα μήλα προς 2,5 ευρώ, οι πατάτες από 0.50 – 0.70 σεντ, οι πιπεριές από 4 μέχρι  4,5 ευρώ το κιλό,  τα λεμόνια προς 1,5 ευρώ το κιλό, ενώ η τιμή των κρεμμυδιών έχει διπλασιαστεί το τελευταίο διάστημα καθώς πωλούνται προς  1 – 1,15 το κιλό.
 
«Αλμυρές» και οι τιμές σε ντομάτες και αγγουράκια, όπως ανέφερε ο κ Αριστοδήμου, ενώ σε ικανοποιητικά επίπεδα κυμαίνονται οι τιμές των καρπουζιών (€0,50).
 
Ο Πρόεδρος της  Παγκύπριας Οργάνωσης Καταναλωτών και Ποιότητας Ζωής κάλεσε τους καταναλωτές να είναι προσεκτικοί, να κοιτάζουν τις τιμές και να μην αγοράζουν τόσο ακριβά προϊόντα.  Μόνο έτσι, τόνισε, οι τιμές θα αναγκαστούν να διαμορφωθούν προς τα κάτω.
 
 
 
 

Δειτε Επισης

Αυτοί είναι οι μαγικοί αριθμοί του Τζόκερ που μοιράζουν πάνω από 13,4 εκ. ευρώ
Απορρίφθηκε η προσφυγή φαρμακείων κατά Διατάγματος για ωράρια λειτουργίας
Μείωση κατέγραψε ο πληθωρισμός σε Κύπρο και υπόλοιπη Ευρώπη τον Αύγουστο
Προειδοποιήσεις για απεργιακά μέτρα από εργαζόμενους σε εργοστάσια σκυροδέματος
Δύο συμφωνίες για τις μεταμοσχεύσεις υπέγραψαν Ελλάδα και Κύπρος
Προβληματισμοί Βουλευτών για λεωφορειολωρίδα στη Νίκου και Δέσποινας Παττίχη
Ενώπιον 250 Στροβολιώτων, παρουσιάστηκε το έργο αναβάθμισης της Τσερίου
Εξετάζεται βελτίωση δρόμου αεροδρομίου – Πάφου και εναλλακτική όδευση
Εκδήλωση διαμαρτυρίας ΑΚΕΛ έξω από το Προεδρικό, μετά την παύση Οδυσσέα
Διαβεβαιώσεις Αναπληρωτή Γενικού Ελεγκτή ότι η Υπηρεσία θα συνεχίζει το έργο της