Δ. Πολυκάρπου: Κανείς δεν με συνέλαβε

Βάσιμες ενδείξεις ότι η αστυνομία δεν ενήργησε όπως θα έπρεπε στην υπόθεση του 41χρονου Αιγύπτιου, ο οποίος σκοτώθηκε από τα πυρά της Αστυνομίας το περασμένο Σάββατο 21 Μαΐου, όταν κρατούσε όμηρο το 16μηνο αγοράκι του και απειλούσε να το μαχαιρώσει, δηλώνει ότι έχει ο Εκτελεστικός Πρόεδρο του ΚΙΣΑ, Δώρος Πολυκάρπου.
 
Αμφισβητεί παράλληλα ότι ο Αιγύπτιος επιχείρησε να σκοτώσει το παιδί του.
 
Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Πολυκάρπου εντοπίστηκε χθες βράδυ από αστυνομικούς στο διαμέρισμα στην Ορόκλινη, όπου εκτυλίχθηκε η οικογενειακή τραγωδία.
 
Μιλώντας στο ΡΕΠΟΡΤΕΡ Online, ο κ. Πολυκάρπου ανέφερε ότι δεν συνελήφθη, όπως αναφέρεται από την αστυνομία, αλλά  μετέβη οικειοθελώς στον αστυνομικό σταθμό Ορόκλινης, για να δώσει εξηγήσεις στην αστυνομία για την είσοδο του εντός του ισόγειου διαμερίσματος αλλά και για τις φωτογραφίες που είχε στην κατοχή του.
 
Τόνισε ότι κανένα αδίκημα δεν διερευνάται εις βάρος του, καθώς δεν έκανε τίποτα παράνομο. Όπως ανέφερε, δεν υπήρχε σήμανση που να απαγορεύει την είσοδο, ενώ ένα από τα παράθυρα του σπιτιού ήταν ανοιχτά.
 
Ο κ. Πολυκάρπου  τόνισε ότι η  ΚΙΣΑ έχει δεδομένα, βάσει των οποίων πιστεύει ότι η αστυνομία απέτυχε να ενεργήσει προληπτικά και να προστατεύσει την οικογένεια.   Σημείωσε ότι ήταν από καιρό γνωστά τα προβλήματα στο συγκεκριμένο σπίτι, ωστόσο ουδείς επενέβη νωρίτερα για να  αποτρέψει τα όσα έγιναν.
 
«Έχουμε αμφιβολίες για το κατά πόσον το θύμα επιχείρησε να σκοτώσει το βρέφος», πρόσθεσε ο κ. Πολυκάρπου, σημειώνοντας ότι από επαφές που είχε με συμπατριώτες του και γείτονες, ο Αιγύπτιος δεν θα έκανε ποτέ κακό στο παιδί του.
 
Υποστήριξε παράλληλα ότι οι δηλώσεις από πλευράς αστυνομίας για τα όσα εκτυλίχθηκαν το βράδυ του Σαββάτου παρουσιάζουν αντιφάσεις. 
 
Σε ότι αφορά την επίσκεψή του στο  διαμέρισμα χθες βράδυ, ανέφερε ότι μετέβη στο χώρο για να μιλήσει με έναν από τους γείτονες του θύματος.  Όσο για τη λήψη των φωτογραφιών, σημείωσε, δεν πρόκειται για κάτι παράνομο.
 
 
 
 

Δειτε Επισης

Αυτοί είναι οι μαγικοί αριθμοί του Τζόκερ που μοιράζουν πάνω από 13,4 εκ. ευρώ
Απορρίφθηκε η προσφυγή φαρμακείων κατά Διατάγματος για ωράρια λειτουργίας
Μείωση κατέγραψε ο πληθωρισμός σε Κύπρο και υπόλοιπη Ευρώπη τον Αύγουστο
Προειδοποιήσεις για απεργιακά μέτρα από εργαζόμενους σε εργοστάσια σκυροδέματος
Δύο συμφωνίες για τις μεταμοσχεύσεις υπέγραψαν Ελλάδα και Κύπρος
Προβληματισμοί Βουλευτών για λεωφορειολωρίδα στη Νίκου και Δέσποινας Παττίχη
Ενώπιον 250 Στροβολιώτων, παρουσιάστηκε το έργο αναβάθμισης της Τσερίου
Εξετάζεται βελτίωση δρόμου αεροδρομίου – Πάφου και εναλλακτική όδευση
Εκδήλωση διαμαρτυρίας ΑΚΕΛ έξω από το Προεδρικό, μετά την παύση Οδυσσέα
Διαβεβαιώσεις Αναπληρωτή Γενικού Ελεγκτή ότι η Υπηρεσία θα συνεχίζει το έργο της