Ελπίδα η νέα Βουλή να ψηφίσει σύντομα το Νομοσχεδίο για την ΤΑ, εξέφρασε ο ΥΠΕΣ

Την ελπίδα η νέα Βουλή να θέσει το Νομοσχέδιο για τη μεταρρύθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης ως κατεπείγον και να το ψηφίσει σύντομα σε νόμο, εξέφρασε απόψε ο Υπουργός Εσωτερικών, Σωκράτης Χάσικος, ο οποίος είπε πως πρόκειται για ένα τολμηρό βήμα προς την κατεύθυνση του εκσυγχρονισμού του θεσμού της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και ώθησης της ανάπτυξης.
 
Σε χαιρετισμό του στην εκδήλωση «Η πόλη μου γιορτάζει», για τα τριαντάχρονα του Δήμου Αγλαντζιάς, ο κ. Χάσικος είπε πως “η κεντρική ιδέα του Νομοσχεδίου για τη μεταρρύθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που κατέθεσε η Κυβέρνηση στη Βουλή, από τον περασμένο Ιούλιο, συνίσταται στην υποχρεωτική, δια νόμου, συμπλεγματοποίηση υπηρεσιών, με κοινές υπηρεσίες, τόσο σε τοπικό όσο και σε επαρχιακό επίπεδο”, για να προσθέσει πως “στόχος είναι η αποτελεσματικότερη εξυπηρέτηση του φορολογούμενου πολίτη, με όσο το δυνατό πιο ποιοτικές και πιο φθηνές υπηρεσίες”.
 
Όπως εξήγησε, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, “με αυτόν τον τρόπο, θα πετύχουμε οικονομίες κλίμακας μέσω των συνεργιών, που θα δημιουργηθούν, σημειώνοντας πως το Νομοσχέδιο εγκαθιδρύει την Ενιαία Αρχή Αδειοδότησης της Ανάπτυξης, δηλαδή της έκδοσης πολεοδομικών και οικοδομικών αδειών μέσω μιας υπηρεσίας μιας στάσης (one stop shop) και της διαχείρισης της ύδρευσης, αποχέτευσης και στερεών αποβλήτων από ένα ενιαίο φορέα, που στην προκειμένη περίπτωση θα είναι το Επαρχιακό Σύμπλεγμα Τοπικής Αυτοδιοίκησης”.
 
“Επειδή”, συνέχισε, “έχουμε ήδη διανύσει πολύ δρόμο στη συζήτηση και εξέταση αυτού του Νομοσχεδίου, ευελπιστώ ότι η νέα Βουλή θα θέσει το θέμα της ψήφισης του σε Νόμο, με την έννοια του κατεπείγοντος. Πρόκειται για ένα τολμηρό βήμα προς την κατεύθυνση του εκσυγχρονισμού του θεσμού της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και ώθησης της ανάπτυξης”.
 
Για τα τριάντα χρόνια πορείας της Αγλαντζιάς, ο κ. Χάσικος είπε πως “ο Δήμος ευτύχησε να έχει Δημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους αντάξιους των υψηλών απαιτήσεων και των προσδοκιών των Δημοτών, του φορολογούμενου πολίτη”, υπενθυμίζοντας ότι “η Αγλαντζιά ανακηρύχθηκε σε Δήμο με δημοψήφισμα το Μάιο του 1986 και όλα τα Δημοτικά Συμβούλια έχουν εργαστεί σε πνεύμα κατανόησης και συνεργασίας, έχοντας ως κύριο και μοναδικό στόχο την πρόοδο και την ανάπτυξη του Δήμου”.
 
Είπε ακόμα ότι “με βάση τα αναπτυξιακά προγράμματα, τα Δημοτικά Συμβούλια Αγλαντζιάς δημιούργησαν δεκάδες αναπτυξιακά έργα υποδομής, που σημάδεψαν την πρόοδο και την ανάπτυξη της πόλης”, προσθέτοντας πως “η Αγλαντζιά έχει πληθυσμό 22.000 κατοίκους, εκ των οποίων 7.500 είναι πρόσφυγες”.
 
“Η πόλη συνδυάζει το παλιό και το νέο και έχει πολλές παραδοσιακές κατοικίες με στενά σοκάκια, σύγχρονες πολυκατοικίες και προσφυγικούς οικισμούς. Είναι μια από τις άριστα κατοικημένες περιοχές της ευρύτερης Λευκωσίας και με εύκολη πρόσβαση στο κέντρο της”, σημείωσε.
 
ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ
 

Δειτε Επισης

Αυτοί είναι οι μαγικοί αριθμοί του Τζόκερ που μοιράζουν πάνω από 13,4 εκ. ευρώ
Απορρίφθηκε η προσφυγή φαρμακείων κατά Διατάγματος για ωράρια λειτουργίας
Μείωση κατέγραψε ο πληθωρισμός σε Κύπρο και υπόλοιπη Ευρώπη τον Αύγουστο
Προειδοποιήσεις για απεργιακά μέτρα από εργαζόμενους σε εργοστάσια σκυροδέματος
Δύο συμφωνίες για τις μεταμοσχεύσεις υπέγραψαν Ελλάδα και Κύπρος
Προβληματισμοί Βουλευτών για λεωφορειολωρίδα στη Νίκου και Δέσποινας Παττίχη
Ενώπιον 250 Στροβολιώτων, παρουσιάστηκε το έργο αναβάθμισης της Τσερίου
Εξετάζεται βελτίωση δρόμου αεροδρομίου – Πάφου και εναλλακτική όδευση
Εκδήλωση διαμαρτυρίας ΑΚΕΛ έξω από το Προεδρικό, μετά την παύση Οδυσσέα
Διαβεβαιώσεις Αναπληρωτή Γενικού Ελεγκτή ότι η Υπηρεσία θα συνεχίζει το έργο της