Χειροπέδες σε πρώην Λοχία της ΚΥΠ πέρασε η αστυνομία

Στην εξάρθρωση κυκλώματος, που εξασφάλιζε παράνομα άδειες παραμονής σε αλλοδαπούς, προχωρεί η Αστυνομία Λεμεσού, η οποία συνέλαβε και Λοχία της ΚΥΠ, για ανάμιξη στην υπό διερεύνηση υπόθεση. Ο 54χρονος σήμερα Λοχίας αφυπηρέτησε πρόωρα το 2014 από την υπηρεσία του, ενώ τα υπό διερεύνηση γεγονότα αφορούν την περίοδο 2010-2013.      
 
Η υπόθεση ήρθε στο φως μετά την καταγγελία  στην Αστυνομία, δύο επιχειρηματιών από την Αίγυπτο, που προσέγγισαν 39χρονος Λιβάνιο που διατηρούσε στη Λεμεσό Γραφείο Εξευρέσεως Εργασίας, για την εξασφάλιση αδειών παραμονής για τους ίδιους και τις οικογένειες τους.  Τον 39χρονο κατάγγειλαν αμφότεροι  για απόσπαση χρηματικού ποσού 90 και 74 χιλιάδων ευρώ, αφού παραδίδοντας τα έγγραφα που τους ετοίμασε  στην Αστυνομία, διαφάνηκε ότι αυτά είναι πλαστά. Μετά την καταγγελία ο ύποπτος αναζητήθηκε, εντοπίστηκε, συνελήφθη και προφυλακίστηκε με απόφαση του Δικαστηρίου . Σε βάρος του εξετάζεται υπόθεση πλαστογραφίας, κυκλοφορίας πλαστού εγγράφου και απόσπασης χρημάτων με ψευδείς παραστάσεις.
 
Παρανομία από μέσα
Ανακρινόμενος ο 39χρονος, φέρεται να αναφέρθηκε τις διασυνδέσεις του μέσα στην Αστυνομία, κατονομάζοντας ως συνεργάτη του τον Λοχία της ΚΥΠ. Σ’ αυτόν φέρεται να κατηύθυνε τους πελάτες του, υποδεικνύοντας πως σε μικρό χρονικό διάστημα και με ταχύτητα θα διευθετούσε την παραμονή τους στην Κύπρο. Χθες ο 54χρονος, πρώην αστυνομικός, οδηγήθηκε στο Δικαστήριο Λεμεσού, το οποίο διέταξε την 7ήμερη προφυλάκισή του. Από την Αστυνομία δεν έχει αποκλειστεί η περίπτωση κι άλλοι, εν ενεργεία σήμερα, αστυνομικοί να έχουν εμπλοκή στην υπόθεση. Ήδη στο Τμήμα Αλλοδαπών και Μετανάστευσης εξετάζονται 100 ύποπτοι φάκελοι, για αλλοδαπούς που εξασφάλισαν κατά την περίοδο που διερευνώνται τα αδικήματα, παραμονή στην Κύπρο.
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η Αστυνομία προχώρησε και στην σύλληψη δύο γυναικών για  απόπειρα καταστροφής στοιχείων που αφορούν την υπό διερεύνηση υπόθεση. Η πρώτη, υπάλληλος του 36χρονου Λιβάνιου, φέρεται να ενεργούσε κατ’ εντολή του εργοδότη της μετέφερε σε φίλη της φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή, προκειμένου η δεύτερη να σβήσει όλα τα στοιχεία που βρίσκονταν αποθηκευμένα στον υπολογιστή.
Οι υποθέσεις που διερευνώνται  αφορούν την περίοδο 2010-2013, γνωστή κι ως «αραβική άνοιξη» στην Αίγυπτο, με τα επεισόδια στην Πλατεία «Ταχρίμ», που εξανάγκαζε πλουσίους Αιγυπτίους με τις οικογένειες τους να φεύγουν στο εξωτερικό και να πληρώνουν ακριβά για εξασφάλιση άδειας παραμονής.
 

 
 
 
 

Δειτε Επισης

Αυτοί είναι οι μαγικοί αριθμοί του Τζόκερ που μοιράζουν πάνω από 13,4 εκ. ευρώ
Συγκλονιστικό timelapse βίντεο με το μπαράζ εκρήξεων των ασυρμάτων σε όλη τη Βηρυτό
Απορρίφθηκε η προσφυγή φαρμακείων κατά Διατάγματος για ωράρια λειτουργίας
Εντείνει την ανησυχία το Ισραήλ-«Η Χεζμπολάχ θα πληρώνει ολοένα και μεγαλύτερο τίμημα»
Μείωση κατέγραψε ο πληθωρισμός σε Κύπρο και υπόλοιπη Ευρώπη τον Αύγουστο
Η Ρωσία προειδοποιεί τη Δύση με πυρηνικό πόλεμο με αφορμή την απόφαση του Ευρωκοινοβουλίου
Πληροφορίες για πρόταση συμφωνίας προς τη Χαμάς για τερματισμό των μαχών στη Γάζα από το Ισραήλ
Προειδοποιήσεις για απεργιακά μέτρα από εργαζόμενους σε εργοστάσια σκυροδέματος
Ξανά στο ΥΠΕΣ οι πρόεδροι ΕΟΑ για το θέμα των αδειοδοτήσεων-«Πρόβλημα με τον ΙΠΠΟΔΑΜΟ»
Κατηγορεί ευθέως το Ισραήλ για τις επιθέσεις με τα walkie-talkie ο Νασράλα-«Κήρυξη πολέμου»