Δύο αεροπορικά δυστυχήματα χθες στη Χαβάη

  
Δύο εροπορικά δυστυχήματα μέσα σε διάστημα μικρότερο των 24 ωρών σημειώθηκαν στο νησί της Χαβάης, χθες Δευτέρα.

Στο πρώτο και σοβαρότερο σκοτώθηκαν και οι πέντε επιβαίνοντες του αεροσκάφους, τύπου Τσέσνα, το οποίο είχε απογειωθεί από το αεροδρόμιο του Port Allen στο Kauai στις 9:30 π.μ τοπική ώρα και πήγαινε για πτώση με αλεξίπτωτο.

Το μονοκινητήριο τελικά συνετρίβη λίγο έξω από το αεροδρόμιο της Hanapepe, με αποτέλεσμα 4 επιβάτες να βρουν ακαριαίο θάνατο και ο πέμπτος να ξεψυχίσει καθοδόν προς το νοσοκομείο Wilcox.

Στο δεύτερο περιστατικό που σημειώθηκε στο νησί Oahu, ένα μονοκινητήριο αεροπλάνο παρουσίασε μηχανικό πρόβλημα, ενώ εισερχόταν στο διεθνές αεροδρόμιο της Χονολουλού. Ο πιλότος έκανε αναγκαστική προσθαλάσσωση κοντά στην παραλία Makaha.

Γύρω από 11:20 π.μ. τοπική ώρα, ναυαγοσώστης παρατήρησε το αεροπλάνο να είναι μισοβυθισμένο στο νερό σε σημείο υφάλου και έσπευσε για βοήθεια. Στα φτερά του αεροπλάνου που βρισκόταν 45 μέτρα από την ακτή, είχαν γατζωθεί οι επιβάτες φορώντας σωσίβια, όταν ο ναυαγοσώστης έφτασε κοντά τους. 
 

Πρόκειται για ένα ζευγάρι άνω των 50 χρόνων οι οποίοι και μεταφέρθηκαν σε κοντινό νοσοκομείο ευτυχώς με μικροτραυματισμούς.  Η FAA και το Εθνικό Συμβούλιο Ασφάλειας Μεταφορών ερευνούν και τα δύο αυτά περιστατικά.

Πηγή: cnn
 

Δειτε Επισης

Καταρτίζει οδικό χάρτη για απεξάρτηση από τα ρωσικά ορυκτά καύσιμα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή
Tρεις νεκροί και οκτώ τραυματίες σε ρωσική επίθεση στην πόλη Πάβλοχραντ
Βήμα πίσω και από την Κίνα στον πόλεμο των δασμών-Εξετάζει αναβολή της επιβάρυνσης 125% σε ορισμένα προϊόντα
Ο Τραμπ απέφυγε να αναφερθεί στη «γενοκτονία των Αρμενίων»-Η αντίδραση της Αρμενικής Εθνικής Επιτροπής
Πάνω από 90.000 άνθρωποι απέτισαν φόρο τιμής στον πάπα
Εκτελέστηκε στην Αλαμπάμα 50χρονος που είχε ζητήσει ο ίδιος να θανατωθεί
Λαβρόφ:«Είμαστε έτοιμοι να καταλήξουμε σε συμφωνία για την Ουκρανία»
Ανακοίνωση Λευκού Οίκου για την Γενοκτονία των Αρμενίων χωρίς τον όρο «γενοκτονία»
Ο Τραμπ δηλώνει ότι έχει δική του προθεσμία για τον ρωσικό πόλεμο
Πενήντα αρχηγοί κρατών παρόντες στην κηδεία του Πάπα Φραγκίσκου