Άλλοι ψήφιζαν και άλλοι τηλεφωνούσαν

Σωρεία καταγγελιών για παρενόχληση ψηφοφόρων από υποψήφιους Βουλευτές αλλά και κόμματα τόσο το Σάββατα όσο και την Κυριακή δέχθηκε η υπηρεσία Εκλογών.
Σύμφωνα με τον Βοηθό Έφορο Εκλογών Δημήτρη Δημητρίου οι υποψήφιοι Βουλευτές συμμορφώθηκαν, εκτός από δυο ή τριών περιπτώσεων, πλήρως με τις διατάξεις του νόμου και αφαίρεσαν τις αφίσες και τα προεκλογικά πανό που είχαν αναρτήσει. Κάποιες ξεχασμένες γιγαντοαφίσες κατέβασαν τα συνεργεία των Επαρχιακών διοικήσεων, αλλά η συμμόρφωση ήταν σχεδόν καθολική.

Εκεί που παρατηρήθηκε προβλήματα ήταν αναφορικά με κάποιες δημοσιεύσεις σε εφημερίδες  για τις οποίες έγιναν καταγγελίες αλλά και για τηλεφωνήματα και την αποστολή μηνυμάτων σε ψηφοφόρους.
Οι καταγγελίες για τις περιπτώσεις αυτές, σύμφωνα με τον κ. Δημητρίου  ήταν εκατοντάδες.

Ο Βοηθός Έφορος Εκλογών είπε ότι ο Γενικός Έφορος Εκλογών  σε συνεννόηση με την Γενική Εισαγγελία προχώρησε έδωσαν τις υποθέσεις στην Αστυνομία, η οποία θα προχωρήσει στην διερεύνηση  των καταγγελιών.
 
 
 
 
  
 

Δειτε Επισης

Το μητρώο της ΕΔΕΚ, ο στόχος της ενότητας και ο γρίφος της επιστροφής
Κυνηγά την αδυναμία των αρμοδίων ο Πρόεδρος-Η παρέμβαση, ο σάλος και πολιτική συντήρηση του φιάσκου
Υπέβαλε υποψηφιότητα για τη θέση του αντιπροέδρου της ΕΔΕΚ ο Παύλος Αναστασίου
Σ. Στεφάνου: Αποτέλεσμα συλλογικής προσπάθειας η αντιφασιστική νίκη
Άλλα αντ' άλλων από Τατάρ για την καταδίκη στις Ουγγαρέζες για σφετερισμό-Κάνει λόγο για «υποκριτική πολιτική»
Ο σφετερισμός ελληνοκυπριακών περιουσιών στο επίκεντρο της συνάντησης Τασούλα και Ένωσης Προσφύγων
Κατηγορεί τον Τατάρ ότι δεν έκανε τίποτα και ισχυρίζεται πως η Ε/κ πλευρά πλησιάζει στη χαλαρή ομοσπονδία ο Ερχιουρμάν
Δίνει διευκρινίσεις για το καθεστώς των μελών η ΕΔΕΚ-Δέχεται αιτήματα η Επιτροπή Διαπιστευτηρίων
Αντικρούει τους ισχυρισμούς εκπροσώπου της Τουρκίας για δύο κράτη ο Χατζηράφτης-«Κυριαρχία KΔ σε όλο το νησί»
Πρόταση νόμου για πιστωτικές συμβάσεις και προστασία των οφειλετών κατέθεσε η Ατταλίδου