Βολές Νικολαΐδη με αποδέκτη το Σιζόπουλο

Η τεραστίων διαστάσεων ήττα της ΕΔΕΚ οφείλεται σε σειρά τεραστίων διαστάσεων λαθών της νέας ηγεσίας της, υποστηρίζει σε γραπτή δήλωση ο τέως Βουλευτής του κόμματος Νίκος Νικολαϊδης ο οποίος αναφέρει πως "οι πρώτες ενδείξεις από τις δηλώσεις του Προέδρου της ΕΔΕΚ είναι ότι η πρόθεση του είναι να παραπλανήσει και να υποτιμήσει τη νοημοσύνη των πολιτών".
"Αντί, ως οφείλει ένας ηγέτης, με γενναιότητα και σεμνότητα να παραδεχθεί τις τεράστιες ευθύνες του, ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ επιχειρεί, ως μαθητής που πιάστηκε να κάνει αταξίες, να φορτώσει την ευθύνη σε άλλους", αναφέρει ο κ. Νικολαϊδης.
 
Ο τέως Βουλευτής του κόμματος αναφέρει πως στο βωμό της δικαιολόγησης της «νέας ΕΔΕΚ», η ηγεσία της ΕΔΕΚ επιχείρησε να εισαγάγει νέες πολιτικές προσεγγίσεις όπως η μεταφορά της στόχευσης για τη λύση του Κυπριακού από την ουσία και το περιεχόμενο της λύσης στην ονοματολογία της λύσης, ο χειρισμός των πρακτικών του Εθνικού, η διαπόμπευση και η αποπομπή στελεχών και η "ρήξη με το ευρωπαϊκό και παγκόσμιο σοσιαλιστικό κίνημα και η καλλιέργεια σχέσεων με περιθωριακά, ακραία σοσιαλιστικά κόμματα".

Οπως υποστηρίζει ο κ. Νικολαϊδης "είναι γνωστό ότι ο ηγέτης της ΕΔΕΚ δεν μιλά στον σοσιαλιστή Πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου, ενώ παράλληλα ετοιμάζεται να πάρει στα δικαστήρια τη Σοσιαλιστική Διεθνή". "Μέσα στα πλαίσια αυτά, υπήρξε μια προμελετημένη, υπόγεια μεθόδευση της γνωστής «ομάδας», που άρχισε με την εκδίωξη του πρώην Προέδρου της ΕΔΕΚ Γιαννάκη Ομήρου και κατέληξε στον αποκλεισμό όλης της κοινοβουλευτικής ομάδας από τις εκλογές. Τελικά η ηγετική ομάδα πέτυχε τον στόχο της να εκλέξει στη Βουλή τον Πρόεδρο και Αναπληρωτή Πρόεδρο της, ταυτόχρονα όμως στο βωμό του στόχου αυτού, κατάφερε να θυσιάσει το μέλλον της ΕΔΕΚ", καταλήγει.

Δειτε Επισης

Ραουνά: Στην κυπριακή Προεδρία θα αναδειχθεί τι σημαίνει κράτος υπό κατοχή
Λάμι: Το ΗΒ υποστηρίζει σταθερά την διαδικασία λύσης υπό τον ΟΗΕ
Ζητήματα που απασχολούν τους παθόντες και ανάπηρους πολέμου συζήτησε με την οργάνωσή τους ο Πρόεδρος
Λεπτομέρειες νομοσχεδίου για έλεγχο άμεσων ξένων επενδύσεων ανακοίνωσε το Υπουργείο Οικονομικών
Πυρά Οικολόγων κατά Εισαγγελίας μετά την καταδίκη από ΕΔΑΔ-«Ποιος θα πληρώσει τη λανθασμένη απόφαση του κ. Αγγελίδη;»
Στην Κύπρο την Κυριακή η Ολγκίν, τη Δευτέρα η συνάντηση με τον Πρόεδρο
Στα 2,3 εκατομμύρια οι εισφορές στα κόμματα-Πάνω από ένα εκατομμύριο στο ΑΚΕΛ, ακολουθεί ο ΔΗΣΥ
Φουλ επίθεση από Άλμα σε Εισαγγελία-«Ο Πρόεδρος δεν θεωρεί ότι είναι ανάρμοστοι; Aς αναλάβει τις ευθύνες του»
Βλέπει ένταση λόγω σύλληψης σφετεριστών ο Γκουτέρες-«Όχι» σε μονομερείς ενέργειες που θέτουν σε κίνδυνο τις προοπτικές
Είδε θετικά βήματα ο Γκουτέρες, ζητά «ουσιαστικό διάλογο πέραν από ΜΟΕ»-Αναφορά σε «μονομερείς ενέργειες» των δύο πλευρών στη Νεκρή Ζώνη