Αναβάλλει την συνάντηση της Παρασκευής με τον Ακιντζί ο ΠτΔ

Με αφορμή τις χθεσινές απαράδεκτες ενέργειες, με την ευκαιρία πραγματοποίησης της ανθρωπιστικής Συνόδου στην Τουρκία, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης με λύπη διαπιστώνει ότι δεν υπάρχει το πρόσφορο έδαφος για πραγματοποίηση της προγραμματισμένης για την Παρασκευή, 27 Μαΐου, συνάντησης με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη. 
 
Αυτό τονίζει σε γραπτή του ανακοίνωση ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης και προσθέτει: 

Ταυτόχρονα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επαναλαμβάνει την αποφασιστικότητα του για συνέχιση του διαλόγου, εφόσον τηρείται ο κανόνας του αλληλοσεβασμού και της εκφρασθείσας κοινής βούλησης γα εξεύρεση αμοιβαίας αποδεκτής λύσης και όχι  μονομερών κινήσεων που αποσκοπούν στην αναβάθμιση του ψευδοκράτους. 
 
Ανάλογες κινήσεις από οποιονδήποτε εμπλεκόμενο, μη εξαιρουμένου του Ειδικού Σύμβουλου του ΓΓ του ΟΗΕ για το Κυπριακό, όχι μόνο δεν υποβοηθούν, αλλά αντιθέτως υποσκάπτουν την εν εξελίξει διαδικασία. 
 
Διαβάστε επίσης: Αναχωρεί άρον άρον από την Κων/πολη ο ΠτΔ 

Δειτε Επισης

Α. Δημητρίου: Ο ΔΗΣΥ συνεχίζει ως πυλώνας σταθερότητας 49 χρόνια μετά την ίδρυση του
Θέματα διμερούς συνεργασίας και επικείμενης πολυμερούς για Κυπριακό συζήτησαν ΠτΔ και Λάμι
Εθνικός στόχος το Σένγκεν, όχι «σκληρό σύνορο» η Πράσινη Γραμμή-Τα οφέλη για τους πολίτες και την οικονομία
Ραουνά: Στην κυπριακή Προεδρία θα αναδειχθεί τι σημαίνει κράτος υπό κατοχή
Λάμι: Το ΗΒ υποστηρίζει σταθερά την διαδικασία λύσης υπό τον ΟΗΕ
Ζητήματα που απασχολούν τους παθόντες και ανάπηρους πολέμου συζήτησε με την οργάνωσή τους ο Πρόεδρος
Πυρά Οικολόγων κατά Εισαγγελίας μετά την καταδίκη από ΕΔΑΔ-«Ποιος θα πληρώσει τη λανθασμένη απόφαση του κ. Αγγελίδη;»
Στην Κύπρο την Κυριακή η Ολγκίν, τη Δευτέρα η συνάντηση με τον Πρόεδρο
Στα 2,3 εκατομμύρια οι εισφορές στα κόμματα-Πάνω από ένα εκατομμύριο στο ΑΚΕΛ, ακολουθεί ο ΔΗΣΥ
Φουλ επίθεση από Άλμα σε Εισαγγελία-«Ο Πρόεδρος δεν θεωρεί ότι είναι ανάρμοστοι; Aς αναλάβει τις ευθύνες του»