Δεν φοβάμαι μόνο για μένα! Φοβάμαι και για άλλα παιδιά

  Με τη συνοδεία μοτοσυκλετιστών επέστρεψε σήμερα στο σχολείο του ο 14χρονος Κωνσταντίνος, μετά τον τραυματισμό από συμμαθητή του, όπως ο ίδιος υποστηρίζει, που είχε σαν αποτέλεσμα τη νοσηλεία του στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού και την παρέμβαση του Υπουργείου Παιδείας το οποίο διεξάγει έρευνα για το περιστατικό, μετά και την καταγγελία της μητέρας του Κωνσταντίνου,  ότι το παιδί της υπέστη bullying.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε το Ρεπόρτερ Online με την μήτερα, η ίδια δήλωσε ότι το παιδί της επέστρεψε το πρωί κανονικά στο σχολείο του με τη συνοδεία φίλων της οικογένειας, συγγενών  αλλά και ομάδας μοτοσυκλετιστών. "Στο σχολείο ήρθε και ο Επαρχιακός Διευθυντής Μέσης Εκπαίδευσης Γιάννης Ευθυμίου, ο οποίος, διαβεβαίωσε τον Κωνσταντίνο, ότι είναι στο πλευρό του. Επιμένουν βέβαια από το σχολείο ότι δεν πρόκειται για σχολικό εκφοβισμό" σημείωσε η μητέρα προσθέτοντας ότι ο Κωνσταντίνος εξακολουθεί να έχει τις ανησυχίες του. "Ο γιος μου, μου είπε: Δεν φοβάμαι μόνο για μένα μαμά, φοβάμαι και για τα άλλα παιδιά. Το παιδί που τον χτύπησε δεν έχει τιμωρηθεί. Δεν θέλω να σκεπαστεί το θέμα. Καταλαβαίνω ότι προσπαθούν να το μειώσουν στα μάτια του κόσμου αλλά το θέμα είναι πολύ σοβαρό γι' αυτό και δεν πρόκειται να σταματήσουμε να φωνάζουμε για όλα τα παιδιά που μπορεί να βιώνουν κάτι παρόμοιο. Αν δεν αντιληφθούμε το πρόβλημα, δεν μπορούμε να το επιλύσουμε. Εμείς είμαστε αποφασισμένοι να προχωρήσουμε την υπόθεση και θα εμπλέξουμε και τον  Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τη στάση που τήρησε ο Υπουργός Παιδείας Κώστας Καδής. Είμαι διατεθειμένη να φτάσω και στον Γενικό Εισαγγελέα προκειμένου να μην συγκαλυφθεί η υπόθεση που προσωπικά θεωρώ ότι πρόκειται για έγκλημα", τονίζει. Mάλιστα σήμερα, η ίδια κοινοποίησε και το μήνυμα συμπαράστασης που έλαβε από τον θείο του Βαγγέλη Γιακουμάκη, του Ελλαδίτη φοιτητή ο οποίος υπήρξε θύμα bullying και στη συνέχεια έφυγε από τη ζωή. 

 

Η μητέρα του Κωνσταντίνου επισημαίνει ότι ο σκοπός της οικογένειας δεν είναι να στιγματίσει το άλλο παιδί αλλά να ενισχύσει τη φωνή του Κωνσταντίνου, παροτρύνοντας κι άλλα παιδιά να μιλήσουν. "Έχουμε δέσει τα χέρια των εκπαιδευτικών. Εάν οι εξελίξεις ήταν διαφορετικές, ο υπουργός ίσως και να έπρεπε να παραιτηθεί", καταλήγει.

Σημειώνεται ότι ο Υπουργός Παιδείας, Κώστας Καδής έχει τοποθετηθεί για το περιστατικό τονίζοντας ότι με βάση την προκαταρκτική  έρευνα, η εικόνα που έχει το Υπουργείο Παιδείας είναι διαφορετική από αυτή που έχει βγει προς τα έξω και πως αν προκύψει η ανάγκη για πειθαρχικά μέτρα θα ληφθούν. Δεν παρέλειψε επίσης να τονίσει την πρόθεσή του να επισκεφθεί το σχολείο του Κωνσταντίνου, μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας.

 

Για το περιστατικό τοποθετήθηκε με γραπτή ανακοίνωση και το Hope For Children

Σε σχέση με τα τελευταία γεγονότα που έχουν λάβει δημοσιότητα για το περιστατικό σωματικής βίας που εκτυλίχθηκε σε δημόσιο σχολείο της επαρχίας Λεμεσού, ο Ανθρωπιστικός, Ανεξάρτητος και Διεθνής Οργανισμός “Hope For Children” UNCRC Policy Center επιθυμεί να καταδικάσει κάθε πράξη βίας στα σχολεία καθώς και περιστατικά εκφοβισμού. Παράλληλα, ο Οργανισμός δηλώνει την πρόθεση του να προστατεύσει τα δικαιώματα των παιδιών που εμπλέκονται σε τέτοια περιστατικά ως θύτες, παιδιά-στόχοι και παρατηρητές αναγνωρίζοντας ότι οι ψυχολογικές και κοινωνικές επιπτώσεις είναι επιβλαβείς για όλους τους εμπλεκόμενους. 
Βρισκόμαστε ήδη σε επικοινωνία με το σχολείο και τους γονείς με σκοπό να παρέχει έμπρακτα τη στήριξή του στην σχολική μονάδα και σε όλους τους εμπλεκόμενους για την επίλυση του εν λόγω περιστατικού αλλά και για την πρόληψη αντίστοιχων συμβάντων προωθώντας με αυτό τον τρόπο την ειρηνική συνύπαρξη όλων των μαθητών. Τέλος, ο Οργανισμός μας σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού και ως μέλος του Παρατηρητηρίου για τη Βία στο Σχολείο αναλαμβάνει δράση για τη διαμόρφωση, εξέλιξη και προώθηση πολιτικών με σκοπό την πρόληψη και αντιμετώπιση τέτοιων φαινομένων στα σχολεία.   

 

Δειτε Επισης

Αυτοί είναι οι μαγικοί αριθμοί του Τζόκερ που μοιράζουν πάνω από 13,4 εκ. ευρώ
Απορρίφθηκε η προσφυγή φαρμακείων κατά Διατάγματος για ωράρια λειτουργίας
Μείωση κατέγραψε ο πληθωρισμός σε Κύπρο και υπόλοιπη Ευρώπη τον Αύγουστο
Προειδοποιήσεις για απεργιακά μέτρα από εργαζόμενους σε εργοστάσια σκυροδέματος
Δύο συμφωνίες για τις μεταμοσχεύσεις υπέγραψαν Ελλάδα και Κύπρος
Προβληματισμοί Βουλευτών για λεωφορειολωρίδα στη Νίκου και Δέσποινας Παττίχη
Ενώπιον 250 Στροβολιώτων, παρουσιάστηκε το έργο αναβάθμισης της Τσερίου
Εξετάζεται βελτίωση δρόμου αεροδρομίου – Πάφου και εναλλακτική όδευση
Εκδήλωση διαμαρτυρίας ΑΚΕΛ έξω από το Προεδρικό, μετά την παύση Οδυσσέα
Διαβεβαιώσεις Αναπληρωτή Γενικού Ελεγκτή ότι η Υπηρεσία θα συνεχίζει το έργο της