Ετοιμος ο ΔΗΣΥ να δεχτεί προτάσεις για τον Πρόεδρο της Βουλής

Ο ΔΗΣΥ είναι έτοιμος να συζητήσει προτάσεις για το θέμα της ανάδειξης του νέου Προέδρου της Βουλής, δήλωσε ο Εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Πρόδρομος Προδρόμου, αναφέροντας πως το βασικό κριτήριο είναι πάντα ένα, το ότι δηλαδή ο Πρόεδρος της Βουλής θα έχει να παίξει ένα πολύ σημαντικό ρόλο για να λειτουργήσει η Βουλή καλύτερα, αφού “κατά γενική ομολογία υπάρχει αυτό το αίτημα στην κοινωνία”.

Δεν πρόκειται απλώς για τον επικεφαλής της Βουλής, είναι ο δεύτερος τη τάξει αξιωματούχος στην Πολιτεία, άρα λοιπόν θα πρέπει να είναι μια προσωπικότητα που να μπορεί να παίξει αυτό το ρόλο, είπε ο κ. Προδρόμου, σημειώνοντας πως “αυτή τη στιγμή ολόκληρη η Βουλή έχει να αντιμετωπίσει την πραγματικότητα ενός σημαντικού αριθμού πολιτικού κομμάτων και μιας σχετικής διασποράς των εδρών. Αρα λοιπόν θα πρέπει να γίνουν πολλές συζητήσεις, και ο καθένας μπορεί να καταλάβει ότι θα χρειαστεί συναίνεση”, ανέφερε.

"Εμείς είμαστε έτοιμοι να συζητήσουμε, να δούμε προτάσεις, και βεβαίως εφόσον ληφθούν οι αποφάσεις - γιατί δεν υπάρχουν αποφάσεις μέχρι στιγμής -  θα παρουσιάσουμε και τυχόν δικές μας προτάσεις", είπε.

Ερωτηθείς αν ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ σκέφτεται να διεκδικήσει την προεδρία της Βουλής, ο κ. Προδρόμου είπε πως σήμερα το απόγευμα θα συνεδριάσει για πρώτη φορά η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΔΗΣΥ. Ενδεχομένως, πρόσθεσε, ανάμεσα στα άλλα ζητήματα που πρέπει να συζητηθούν θα αντιμετωπιστεί και το θέμα της προεδρίας της Βουλής. “Προς το παρόν δεν μας έχει απασχολήσει και εάν ο Πρόεδρος του κόμματος είχε να κάμει μια οποιαδήποτε δήλωση που αφορά και τον ίδιο τον εαυτό του θα σας το πει”, ανέφερε.

Σε ό,τι αφορά τα αποτελέσματα των εκλογών, ο κ. Προδρόμου είπε πως “όπως πάντα, έτσι και αυτή τη φορά γίνεται σοβαρή και τεκμηριωμένη αποτίμηση των εκλογικών αποτελεσμάτων και θα εξαχθούν τα συμπεράσματα”.

“Οπως όλοι έχουν διαπιστώσει, υπό τις περιστάσεις, μέσα από τόσες πολλές δυσκολίες, ο ΔΗΣΥ όχι μόνο έχει σταθεί όρθιος, αλλά παραμένει πρώτο κόμμα, παραμένει η κυρίαρχη πολιτική δύναμη και μάλιστα με διαφορά”, ανέφερε ο κ. Προδρόμου. Ομως, ανέφερε, “υπάρχουν μηνύματα που πρέπει να πάρουμε. Οπωσδήποτε θα πάρουμε αυτά τα μηνύματα. `Ηδη το Εκτελεστικό Γραφείο του κόμματος επί καθημερινής βάσεως εκτιμά και αναλύει το αποτέλεσμα των βουλευτικών εκλογών, ενώ ταυτόχρονα έχει ξεκινήσει μια πιο τεκμηριωμένη σε επιστημονική βάση ανάλυση των αποτελεσμάτων και σύντομα θα έχουμε την αποτίμηση”, σημείωσε.

Πρόσθεσε πως στην επόμενη συνεδρίαση του Πολιτικού Γραφείου, στις αρχές του μήνα, θα γίνει η συνολική συζήτηση και η αποτίμηση των αποτελεσμάτων, στη βάση της έκθεσης που αναμένεται να ετοιμαστεί και να υποβληθεί. Ο κ. Προδρόμου είπε πως στο Πολιτικό Γραφείο θα εξαχθούν τόσο τα τεχνικά, όσο και τα πολιτικά συμπεράσματα και θα ληφθούν αποφάσεις για την περαιτέρω πορεία του κόμματος.

Δειτε Επισης

Δεν προγραμματίστηκε ταξίδι της Ολγκίν στην Κύπρο-Συναντήσεις με Χριστοδουλίδη και Τατάρ στο εξωτερικό
Η Iσπανία καταργεί το ΦΠΑ στο ελαιόλαδο για να αντιμετωπίσει την ακρίβεια
Προαναγγελθέν το έγκλημα στην Αλεξανδρούπολη-Απειλούσε ότι θα τη σκότωνε, υποστηρίζουν οι γείτονες
Βούληση για ενδυνάμωση των σχέσεων εξέφρασαν ΠτΒ και ΥΠΕΞ Φιλιππίνων
Συνεχίζεται η αντιπαράθεση Κυβέρνησης και ΔΗΣΥ-«Η διαφάνεια δεν μπορεί να είναι επιλεκτική, ούτε ετεροχρονισμένη»
Μήνυμα στήριξης και αλληλεγγύης στην Κύπρο από Μπορέλ-«Έκκληση για αποφυγή κλιμάκωσης μεταξύ Ισραήλ-Χεζμπολάχ»
Εικοσάχρονος έκρυψε 13,448 χιλιάδες, σκηνοθέτησε ληστεία και συνελήφθη
ΒΙΝΤΕΟ: Νεκρός 55χρονος στη Μυρτιά-Πήγε να βοηθήσει στην κατάσβεση της φωτιάς
Ανταλλαγή πυρών μεταξύ Κυβέρνησης και ΔΗΣΥ-«Μόνο αστοχίες, λάθη και βολέματα», απαντά η Πινδάρου
Στη δημοσιότητα η φωτογραφία ενός προσώπου για κλοπή στη Λάρνακα