Η Ρομποτική μέσα από τα μάτια Κυπρίων μαθητών

Mια μέρα γεμάτη παιγνίδια, διαγωνισμούς και άλλες δημιουργικές δραστηριότητες είχαν την ευκαιρία να ζήσουν σήμερα εκατοντάδες μαθητές οι οποίοι βρέθηκαν στο Πολιτιστικό Κέντρο του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου για μια ξεχωριστή ημερίδα με θέμα "Η ρομποτική μέσα από τα μάτια των μαθητών στην Κύπρο".

 

 

Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να χωριστούν σε μικρές ομάδες των 20-25 ατόμων και να λάβουν μέρος στις δραστηριότητες όπως την επίλυση γρίφων με τη βοήθεια ρομπότ, διαδραστικές ιδιότητες ρομποτικής, κατασκευή ρομπότ με τουβλάκια,  σχεδιασμός ρομπότ και πολλά άλλα. 
 


Η ημερίδα, τελούσε υπό την Αιγίδα του έντιμου Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού Κώστα Καδή, και ο στόχος της ήταν η ενημέρωση μαθητών ηλικίας 10-14 ετών για την ιστορία και την εξέλιξη της ρομποτικής επιστήμης, η επαφή και γνωριμία τους με ρομπότ του σήμερα, και η εκμάθηση βασικών αρχών προγραμματισμού και ρομποτικής μέσα από δημιουργικές δραστηριότητες και παιχνίδια.
 


Διοργανώθηκε από τους Microsoft Innovation Center, Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου, Microsoft Κύπρου, Εργαστήριο Έρευνας και Μάθησης στις Θετικές Επιστήμες και Κοινωνικές Σπουδές, Cyprus Computer Society, Engino, Grammar School, Κέντρο Δημιουργικής Μάθησης και Παιχνιδιού, Keystone Conferences & Events και Επιφανείου Scrap Metals.
 


Οι δραστηριότητες διεξήχθησαν στο Πολιτιστικό Κέντρο του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου στη Λευκωσία.
 
Η ημερίδα περιλάμβανε δημιουργικές δραστηριότητες και διαγωνισμούς, ειδικά σχεδιασμένες για μαθητές ηλικιών 10 – 14 ετών (Ε’ και Στ’ τάξη Δημοτικού και Α’ και Β’ τάξη Γυμνασίου). Οι δραστηριότητες και τα εκθέματα αφορούσαν την ιστορία και την εξέλιξη της ρομποτικής από τη στιγμή της σύλληψης της ιδέας μέχρι σήμερα, την επαφή και γνωριμία με ρομπότ του σήμερα, συμπεριλαμβανομένου του ανθρωποειδούς Nao, και εκμάθηση βασικών αρχών προγραμματισμού και ρομποτικής.

 

 

 

 

 

Δειτε Επισης

Αυτοί είναι οι μαγικοί αριθμοί του Τζόκερ που μοιράζουν πάνω από 13,4 εκ. ευρώ
Συγκλονιστικό timelapse βίντεο με το μπαράζ εκρήξεων των ασυρμάτων σε όλη τη Βηρυτό
Απορρίφθηκε η προσφυγή φαρμακείων κατά Διατάγματος για ωράρια λειτουργίας
Εντείνει την ανησυχία το Ισραήλ-«Η Χεζμπολάχ θα πληρώνει ολοένα και μεγαλύτερο τίμημα»
Μείωση κατέγραψε ο πληθωρισμός σε Κύπρο και υπόλοιπη Ευρώπη τον Αύγουστο
Η Ρωσία προειδοποιεί τη Δύση με πυρηνικό πόλεμο με αφορμή την απόφαση του Ευρωκοινοβουλίου
Πληροφορίες για πρόταση συμφωνίας προς τη Χαμάς για τερματισμό των μαχών στη Γάζα από το Ισραήλ
Προειδοποιήσεις για απεργιακά μέτρα από εργαζόμενους σε εργοστάσια σκυροδέματος
Ξανά στο ΥΠΕΣ οι πρόεδροι ΕΟΑ για το θέμα των αδειοδοτήσεων-«Πρόβλημα με τον ΙΠΠΟΔΑΜΟ»
Κατηγορεί ευθέως το Ισραήλ για τις επιθέσεις με τα walkie-talkie ο Νασράλα-«Κήρυξη πολέμου»